Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι, κ.κ. Χριστόφορος Δασκαλάκης και Τέτα Σαράντη, μας εξηγούν γιατί χρειάζεται η ασφάλιση Προσωπικού Ατυχήματος και μας προτείνουν τα προγράμματα  δύο εκ των πλέον αξιόπιστων εταιρειών της αγοράς: της Generali και της Metlife.

Τα ατυχήματα είναι απρόβλεπτα, πιθανά και έχουν δυσάρεστες συνέπειες στον προγραμματισμό της ζωής μας. Ένα ατύχημα μπορεί να προκαλέσει έως και θάνατο και μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε και σε όλους τους χώρους που κινούμαστε καθημερινά.

Όλοι έχουμε ακούσει, δυστυχώς, για κάποιο δυσάρεστο συμβάν στον χώρο του σπιτιού, της εργασίας, αλλά και έξω, στον δρόμο που κυκλοφορούμε, καθώς τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα είναι ένα συχνό φαινόμενο. Εκτός από τις προφανείς επιπτώσεις στην υγεία μας, σοβαρές είναι και οι επιπτώσεις που προκαλούν στην οικονομική μας κατάσταση.

Η Ασφάλεια Προσωπικού Ατυχήματος παρέχει άμεσα στην οικογένεια του ασφαλισμένου το κεφάλαιο κάλυψης που ο ίδιος θα επιλέξει για να τη στηρίξει και να καλύψει τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει ένα σοβαρό ατύχημα στον οικογενειακό οικονομικό
προγραμματισμό.

Personal Freedom από την Generali

Χριστόφορος Δασκαλάκης, Ασφαλιστικός Σύμβουλος

Daskalakis Xristoforos«Ως άνθρωποι, ενσαρκώνουμε πολλούς ρόλους στην καθημερινότητά μας, είτε την προσωπική είτε την επαγγελματική. Είμαστε γονείς, σύζυγοι, παιδιά κι οι ίδιοι, ενώ ταυτόχρονα είμαστε συνεργάτες, συνάδελφοι, πιθανά και εργοδότες. Πολλοί άνθρωποι στηρίζονται σε εμάς, για τους οποίους φροντίζουμε καθημερινά. Είναι σημαντικό σε αυτό το σημείο να αντιληφθούμε μια πολύ βασική αρχή: «Οι άνθρωποί μας θα είναι καλά, όσο είμαστε κι εμείς καλά».
Μια άτυχη στιγμή θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Ένα ατύχημα προσωπικό, εργατικό ή τροχαίο, στην Ελλάδα του 2019, μόνο απίθανο δεν μπορεί να θεωρείται. Οι συνέπειές του, φυσικές ή οικονομικές, δεν μας επηρεάζουν όμως όλους με τον ίδιο τρόπο και μάλιστα, σε ανθρώπους προνοητικούς, μπορούν να λειανθούν ή/και να εκμηδενισθούν.
Η άμεση πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες, η έγκαιρη αντιμετώπιση, η δυνατότητα επιλογής του πιο εξειδικευμένου θεράποντα ιατρού και κλινικής μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην επιτυχή έκβαση του περιστατικού. Όπου, όμως, η ιατρική γνώση δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει τις φυσικές συνέπειες ενός ατυχήματος, είναι σημαντικό να υπάρχουν διαθέσιμα μεγάλα κεφάλαια, που θα επιτρέψουν σε εμάς και τους δικούς μας να στηριχθούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα και να συνεχίσουμε τη ζωή μας.
Το ασφαλιστικό πρόγραμμα Personal Freedom, υπό την αιγίδα της Generali, είναι ένα σύγχρονο πρόγραμμα κάλυψης προσωπικού ατυχήματος που απευθύνεται σε ανθρώπους που σχεδιάζουν το μέλλον τους και φροντίζουν γι’ αυτό. Ιδιώτες, οικογενειάρχες, εργαζόμενοι αλλά και εργοδότες που επιθυμούν να ασφαλίσουν το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησής τους, θα βρουν στο ευέλικτο Personal Freedom το σχέδιο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες τους».

Personal Freedom, by Generali
Σχέδιο Προγράμματος Β’

Υποστήριξη στα απλά περιστατικά

 • Εξωνοσοκομειακή περίθαλψη από ατύχημα €3.000
  Ιατρικές επισκέψεις σε ιδιωτικά ιατρεία, διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρικές πράξεις, φυσικοθεραπείες, οδοντιατρική θεραπεία.

Υποστήριξη στα σύνθετα περιστατικά

 • Επείγουσα υγειονομική μεταφορά για νοσηλεία, από ατύχημα ή ασθένεια €5.000
 • Έξοδα νοσηλείας χωρίς διανυκτέρευση
 • Νοσοκομειακή περίθαλψη από ατύχημα €12.000
  Παροχή πρώτων βοηθειών στα εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείου, μεταφορά με νοσοκομειακό αυτοκίνητο, δωμάτιο και τροφή, διαγνωστικές εξετάσεις, μικροβιολογικές, ακτινολογικές κ.λπ.,αμοιβές ιατρών (χειρουργού, αναισθησιολόγου, κ.ά.), έξοδα χειρουργικών επεμβάσεων, αμοιβές ιδιωτικών αποκλειστικών νοσοκόμων, φάρμακα, έξοδα συνοδού.
 • Νοσοκομειακή περίθαλψη από ασθένεια €1.200

Υποστήριξη στα πραγματικά δύσκολα

 • Μόνιμη Μερική Ανικανότητα από ατύχημα €120.000
 • Μόνιμη Ολική Ανικανότητα από ατύχημα €120.000
 • Θάνατος από ατύχημα €120.000

Παροχή Βοήθειας και συντονισμός
Generali Call Center, συντονιστικό κέντρο βοήθειας 24ώρες/24ωρο

Συνολικά ετήσια ασφάλιστρα (για Ασφαλισμένο Άνδρα 35 ετών): €376,33

Σημειώσεις:
1. Παρέχεται η δυνατότητα στον ασφαλισμένο, να επιλέξει κατά τη σύναψη της αίτησης ασφάλισης, αν επιθυμεί τα κεφάλαια θανάτου και μόνιμης ολικής ανικανότητας, και μάλιστα αυξημένα, να δοθούν με 60 μηνιαίες καταβολές, ως μακροχρόνια οικογενειακή εξασφάλιση.
2. Δεκτοί προς ασφάλιση είναι όσοι διανύουν μέχρι και το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους. Η ασφάλιση λήγει το αργότερο στο εβδομηκοστό έτος αυτής.
3. Ο οικογενειάρχης που επιθυμεί, μπορεί να καλύψει και τα μέλη της οικογένειάς του. Τα παιδιά μπορούν να είναι ασφαλισμένα μέχρι και την ηλικία των 25 ετών, εφόσον σπουδάζουν.

Ασφάλιση Προσωπικού Ατυχήματος από τη MetLife

Τέτα Σαράντη, Ασφαλιστικός Σύμβουλος Ζωής

Τέτα Σαράντη«Οι Έλληνες, δυστυχώς, δεν είναι εξοικειωμένοι με την πραγματική έννοια του όρου Ασφάλεια Ζωής, δηλαδή τη διασφάλιση των προστατευόμενων μελών τους, σε περίπτωση θανάτου.
Κι όμως, είναι η μόνη βεβαιότητα στη ζωή μας, απλά χωρίς να ξέρουμε το πότε. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μία οικογένεια να ξέρει ότι, εάν λείψει ο βασικός φορέας εισοδήματος, δεν θα διαταραχθεί η οικονομική ισορροπία των λοιπών μελών της, αφού εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να προστατευθεί η συναισθηματική τους ισορροπία.
Η απώλεια ζωής μπορεί να προέλθει είτε από ατύχημα, είτε από ασθένεια. Καθώς οι υποψήφιοι πελάτες μας δεν θέλουν ούτε καν να σκέφτονται το ενδεχόμενο αυτό, ακόμη περισσότερο δεν θέλουν να πληρώσουν γι’ αυτό. Η πρώτη λύση, λοιπόν, είναι να τους προτείνουμε ένα φθηνό προϊόν, με υψηλά κεφάλαια κάλυψης. Αυτό το προϊόν είναι το προσωπικό ατύχημα. Ένα γεγονός, το οποίο στατιστικά δεν έχει ηλικία, μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε, οποτεδήποτε, και να έχει τις ίδιες δυσάρεστες συνέπειες.
Ατύχημα θεωρείται κάθε γεγονός τυχαίο, εξωτερικό, βίαιο, αιφνίδιο και ξένο με την πρόθεση του ασφαλισμένου. Μπορεί να προκαλέσει οτιδήποτε μικρό, σε κόστος και σοβαρότητα, από ένα στραμπούληγμα, κόψιμο, κάψιμο, μέχρι μία μόνιμη ανικανότητα ή ακόμη και θάνατο.
Εδώ έρχεται ο ρόλος του ασφαλιστή, να βρεθεί δίπλα στους ανθρώπους που τον έχουν εμπιστευθεί. Συνεργαζόμενη με τη MetLife, περισσότερο από 22 χρόνια, νιώθω βέβαιη και ασφαλής, ότι θα μπορώ να υποστηρίξω οποιοδήποτε περιστατικό ατυχήματος ταράξει μία οικογένεια, σε βάθος πολλών ετών από τη σύναψη της ασφάλισης. Η εταιρεία μας είναι ιδιαίτερα υγιής οικονομικά, οι όροι των συμβολαίων μας είναι ξεκάθαροι και σαφείς, αλλά το κυριότερο είναι ότι η κάλυψη που παρέχεται είναι ισόβια, ώστε οι ασφαλισμένοι μας να μπορούν να βασίζονται επάνω μας για πάντα».

Προσωπικό Ατύχημα

 • Ασφάλεια Ζωής: €100.000
 • Μόνιμη Ολική/Μερική Ανικανότητα: €100.000.
 • Ιατροφαρμακευτικά έξοδα από ατύχημα έως €4.000, εντός ή εκτός νοσοκομείου
 • Επείγουσα αερομεταφορά: έως €2.300
 • Πρόσβαση στο 24ωρο Ιατρικό Δίκτυο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων, με δωρεάν ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, για τα επείγοντα περιστατικά (είτε ασθένεια, είτε ατύχημα), σε όλα τα συνεργαζόμενα νοσοκομεία.

To κόστος για τα παραπάνω ενδεικτικά κεφάλαια είναι το ίδιο για όλες τις ηλικίες ένταξης στο πρόγραμμα, από 0-69 ετών, και είναι €33/μήνα!


*Οι προτάσεις ασφάλισης που παρουσιάζονται είναι ενδεικτικές για την υποθετική περίπτωση πελάτη που δίνουμε κάθε μήνα στους ασφαλιστές. Ο κάθε ενδιαφερόμενος για ασφάλιση θα πρέπει να απευθύνεται στον ασφαλιστικό του σύμβουλο, για την απαραίτητη αναγνώριση των εξατομικευμένων του αναγκών και την πρόταση του κατάλληλου προϊόντος που καλύπτει τις ανάγκες του.


Διαβάστε επίσης:

Πρόταση Ασφάλισης επιχείρησης μικρογευμάτων/καφέ

Πρόταση Ασφάλισης για Ισόβια Σύνταξη

Πρόταση ασφάλισης για Νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη για άνδρα 35 ετών.

Πρόταση ασφάλισης Κατοικίας

Πρόταση ασφάλισης Παιδικό νοσοκομειακό

Πρόταση ασφάλισης Υγείας τετραμελούς οικογένειας

Πρόταση ασφάλισης Αστικής Ευθύνης παιδικού σταθμού

Πρόταση ασφάλισης Αστικής ευθύνης Ιατρού παθολόγου

Πρόταση Ασφάλισης για πλήρη Ασφαλιστική Κάλυψη Φαρμακείου

Πρόταση Ασφάλισης για Παιδικό Αποταμιευτικό πρόγραμμα