Άρθρα

Στα… πέριξ της προσπάθειας του κ. Τσακλόγλου για τα ΤΕΑ

Βρίσκουμε εξαιρετικά ενδιαφέρον αυτό που επιχειρεί ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου.

Από την καρέκλα του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αποφασίζει, ύστερα από μελέτη επί του θέματος –γιατί μια φορά καθηγητής, για πάντα καθηγητής–, την αναθεώρηση του καθεστώτος των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ).

Για μας, το ενδιαφέρον δεν επικεντρώνεται ΜΟΝΟΝ στις αιτίες και τις αφορμές που οδηγούν τον Υφυπουργό και Καθηγητή στο να… ανοίξει και πάλι το θέμα. Αυτό το πεδίο ανήκει στη σφαίρα των επαρκώς επαϊόντων, για να κρίνουν και να προτείνουν, κι εμείς να καταγράφουμε το όποιο αποτέλεσμα – συμπέρασμα.

Αξιοσημείωτες είναι κάποιες αντιδράσεις εμπλεκομένων.

Εμπλεκομένων ασφαλιστικών εταιρειών, που έσπευσαν να δημιουργήσουν ΤΕΑ, αλλά και εκείνων που απείχαν!

Εμπλεκομένων Τραπεζών και της γενιάς εκείνων που τις (κακο)διοικούν τα τελευταία χρόνια, έχοντας εξασφαλίσει τη μέγιστη παρουσία τους στα “πράγματα”, παράγοντας τη χείριστη εικόνα στην κοινωνία των ευαγών ιδρυμάτων τους, αλλά και τα ανάλογα οικονομικά αποτελέσματα.

Τέλος, μας συγκινεί το ενδιαφέρον επί του θέματος προσώπων, πολιτικών στελεχών αλλά και συνδικαλιστών. Θα μπορούσαν κάλλιστα όλοι να τοποθετούνται αλλά όχι –προς Θεού– επί τη βάσει του προσωπικού τους συμφέροντος! Διότι κάποιους, πολλούς, βάζουν μπροστά κάποιοι, λίγοι, για να εξασφαλιστούν. Εκμεταλλευόμενοι στο έπακρον εργαλεία χρηματοοικονομικά που θεσμοθετούνται εν… βρασμώ και “σκάνε” εν τη παρόδω του χρόνου επί της κεφαλής των… επικεφαλής.

Ευχόμαστε στον κ. Τσακλόγλου να μπορέσει να “μπαλώσει τις τρύπες”, μιας και δεν μπορούμε να θέσουμε προ των ευθυνών τους τους δημιουργούς, φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, των κακώς κειμένων, που ταλαιπωρούν και την αγορά και την κοινωνία!

Σημειώστε, τέλος, ότι το αναθεωρητικό νομοσχέδιο συντάσσεται από τον κ. Τσακλόγλου, αλλά υπογράφεται από τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Δημήτρης Ρουχωτάς

Διαβάστε επίσης: Τι θα αλλάξει σε ΤΕΑ & ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας