Άρθρα

Ταξιδεύοντας στον κόσμο του MDRT από τη Δύση ως την Ανατολή

MDRT Annual Meeting & Global Conference 2023

16 Έλληνες μοιράζονται αυτό που ένιωσαν, την εμπειρία που έζησαν και την ουσία που κράτησαν από το MDRT Annual Meeting & το Global Conference, που έλαβαν χώρα στο Nashville των ΗΠΑ (25 – 28 Ιουνίου 2023) και στη Σιγκαπούρη (27 – 30 Αυγούστου 2023), αντίστοιχα.

Νικόλας Γογγάκης, 3yrs MDRT Member

Τον Ιούνιο, είχα τη χαρά και την τιμή να συμμετέχω για άλλη μια φορά στο συνέδριο του MDRT στο Νάσβιλ των ΗΠΑ. Κατά τη γνώμη μου, ίσως το πιο ενδιαφέρον και πλήρες συνέδριο του οργανισμού που έχω παρακολουθήσει μέχρι τώρα. Είμαι ενθουσιασμένος και περήφανος, που ως πλήρες μέλος του MDRT έχω τη δυνατότητα να συμμετέχω σε συνέδρια αυτού του επιπέδου, καθώς αυτές οι εμπειρίες με εμπλουτίζουν ως άνθρωπο και ως επαγγελματία. Επιβεβαιώνουν και ενισχύουν τη διαχρονική μου δέσμευση, να προσφέρω στους ανθρώπους που με εμπιστεύονται τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές λύσεις. Ειδικά σε μια εποχή τόσο μεγάλων αλλαγών και υψηλής ανασφάλειας, ο επαγγελματισμός, η συνέπεια και η ακεραιότητα είναι περισσότερο απαραίτητα από ποτέ, τόσο για όλους μας στον οικονομικό κλάδο όσο και για τους ανθρώπους μας. Για όλα τα παραπάνω, πιστεύω πως η συμμετοχή ενός επαγγελματία στο MDRT είναι κάτι περισσότερο από ένας στόχος. είναι δέσμευση προς την αριστεία.

Δημοσθένης Συκοβάρης, 17yrs MDRT Member

Το φετινό Ετήσιο Συνέδριο του MDRT στο Νάσβιλ ήταν από τα καλύτερα των τελευταίων ετών. Πολλές ενδιαφέρουσες ομιλίες από εκλεκτούς συναδέλφους, συναναστροφή με τους καλύτερους επαγγελματίες χρηματοοικονομικούς συμβούλους από όλο τον κόσμο και εθελοντισμός! Δύο από τις ομιλίες που ξεχώρισα ήταν στο connexion zone, όπου ο Bhupinder Anand έδωσε πρακτικές συμβουλές για το πώς να δημιουργήσουμε ιστορίες και να συνδεθούμε συναισθηματικά με τον πελάτη, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι αγοράζουν με συναίσθημα και δικαιολογούν την αγορά με τη λογική. Αν δεν συνδεθείς συναισθηματικά με τον πελάτη, δεν αγοράζει από εσένα»

Επίσης, ο Nathan Subhas, στην παρουσίασή του σε focus session, ανέλυσε τις τρεις πτυχές του financial planning, κάλυψη-αποταμίευση-επένδυση, και έδωσε λύσεις για το πώς μπορούν να χωρέσουν στον προϋπολογισμό του υποψήφιου πελάτη. 

Τακβόρ Αβεντισιάν, 5yrs MDRT Member, COT

Η συμμετοχή και το πόσα πολλά αποκομίζει κάποιος σε ένα τέτοιο συνέδριο είναι κάτι το οποίο δεν αποτυπώνεται με λόγια, παρά γίνεται αντιληπτό μόνο με τη φυσική παρουσία. Ωστόσο, θέλω να μοιραστώ πως, για ακόμη μια φορά, στη Σιγκαπούρη φέτος, ένιωσα ότι ο ρόλος μας ως ασφαλιστές είναι τόσο σημαντικός, που δεν μπορεί κανένα άλλο μέσο να μας αντικαταστήσει. 

Επίσης, πρέπει να είμαστε κάθε στιγμή δίπλα στους πελάτες μας, γιατί, αν δεν είμαστε εμείς, κάποιος άλλος θα βρεθεί εκεί και θα κάνει αυτό που εμείς δεν κάναμε. 

Ακούστηκε επίσης, πολύ ορθά, πως η δραστηριότητά μας πρέπει να είναι συνεχής και πρέπει να γνωρίζουμε πολύ καλά το αντικείμενο της εργασίας μας. Πολλά ραντεβού και κατάλληλη γνώση, για να δοθούν και οι σωστές λύσεις. 

Τέλος, αντιλήφθηκα πως κάθε μορφή πώλησης μπορεί να υπάρξει, με την προϋπόθεση να γίνει σωστά. Δηλαδή, προσωπική επαφή ή τηλεφωνική πώληση μέσω zoom ή επίσκεψη δική μας στον πελάτη ή δική του σε εμάς. Όλα δεκτά. Όλα αυτά, όμως, απαιτούν επαγγελματισμό και γνώσεις. 

Ειρήνη Γαϊτατζή, 5yrs MDRT Member

Ένα συνέδριο του ΜDRT είναι πάντοτε σταθμός στην καριέρα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή που συμμετέχει. Όντας πέντε χρόνια μέλος του Οργανισμού και μετά το δεύτερο συνέδριο διά ζώσης που παρακολούθησα, θεωρώ πως στόχος του ήταν να φύγουμε καλύτεροι άνθρωποι και καλύτεροι επαγγελματίες.

Φράσεις-κλειδιά που θα ήθελα να μοιραστώ είναι οι εξής: «Σκέψου έξυπνα, όχι σκληρά», «Αν μπορείς να αλλάξεις τις ιστορίες σου, μπορείς να αλλάξεις τη ζωή σου», «Οι επιτυχημένοι δεν κάνουν διαφορετικά πράγματα, αλλά κάνουν τα πράγματα διαφορετικά».

Και 3 tips για την επικοινωνία με τους πελάτες μας: i) Κρατήστε την απλή, ii) Κάντε την αξέχαστη, iii) Διασκεδάστε το!

Κορυφαία και εποικοδομητική στιγμή για τους συναδέλφους Ελλάδας και Κύπρου, με τους οποίους βρεθήκαμε στη Σιγκαπούρη, ήταν η κοινή συνάντηση ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, που θεωρώ πως έδωσε προστιθέμενη αξία σε όλους μας.

Ταξιδεύοντας στον κόσμο του MDRT από τη Δύση ως την Ανατολή

Σοφία Ζερβουδάκη, 15yrs MDRT Member

13 συνέδρια μετά κι εκεί που σκέφτεσαι «Τι θα έχουν να μου πουν πια; Τους ξέρω!», για μια ακόμη φορά αιφνιδιάζεσαι. Και κάθε ώρα που περνάει οδηγεί σε αυτή τη μαγική κορύφωση της κεντρικής πλατφόρμας της τελευταίας ημέρας, που σηματοδοτεί το κλείσιμο του συνεδρίου και σε βρίσκει να ψάχνεις εισιτήρια για το επόμενο, έναν χρόνο μετά…

Στη Σιγκαπούρη άκουσα για την τέχνη του να δίνουμε το προσωπικό μας στίγμα σε οτιδήποτε μας αφορά και έχει να κάνει με τη σχέση που οικοδομούμε με τον πελάτη μας. Ότι ζούμε σε μια εποχή που κάθε 17 ημέρες συμβαίνει ένα καταστροφικό γεγονός, κάτι που ήδη βιώνουμε στη μικρή μας χώρα. Ότι τα μικρά πράγματα που κάνουμε συχνά χτίζουν το οικοδόμημα της ανάπτυξής μας και έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση, αντί των υπερβάσεων που πραγματοποιούμε μερικές φορές. Ότι μπορούμε να δίνουμε μια αίσθηση ιεροτελεστίας σε κάθε συνάντηση που πραγματοποιούμε και να ενστερνιστούμε την αρχή του «Omotenashi», δηλαδή του να παρέχουμε την καλύτερη υπηρεσία επικεντρωμένοι στη φροντίδα παρά στην προσδοκία, καθώς αυτό μπορεί από μόνο του να αναδείξει τη διαφορετικότητά μας. Ότι όλοι μας παλεύουμε με πέντε φόβους: της αποτυχίας, της ντροπής, της απόρριψης, της άγνοιας και της επιτυχίας –ας το θυμόμαστε, όταν επικοινωνούμε και προσπαθούμε να καταλάβουμε τον συνομιλητή μας. Και βέβαια, το να ενδιαφερόμαστε αντί του να προσπαθούμε να είμαστε ενδιαφέροντες είναι το κλειδί σε κάθε σημαντική σχέση. Τέλος, καθώς η σύγκριση σκοτώνει τη χαρά, καλό είναι να εστιάζουμε σε αυτό που έχουμε, σε αυτό που είμαστε, σε αυτό που ονειρευόμαστε εμείς οι ίδιοι προσωπικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρούμε την έμπνευσή μας και να της επιτρέψουμε να μας συγκινήσει τόσο ώστε να δράσουμε.

Γιώργος Θεοδοσίου, 4yrs MDRT Member, TOT

Αν θα μπορούσα να μοιραστώ με κάθε συνάδελφο εν συντομία τα μηνύματα του συνεδρίου στη Σιγκαπούρη που κράτησα, θα έλεγα και θα παρακινούσα για τα εξής:

  • Μη σταματήσεις ποτέ να νιώθεις “πεινασμένος” για διακρίσεις! Εκεί έρχεται το επαγγελματικό σου τέλος!
  • Να είσαι η ομπρέλα για τους πελάτες σου και να τους θυμίζεις πως είσαι πάντα εκεί!
  • Διηγήσου την ιστορία σου στους ανθρώπους και ίσως έτσι καταφέρεις να αλλάξεις ζωές! 

Απόστολος Κόκκοβας, 2yrs MDRT Member

Επιστρέφοντας από τη Σιγκαπούρη στη Θεσσαλία, στις αρχές Σεπτέμβρη, αυτά που κράτησα ξαφνικά τα ένιωσα πέρα ως πέρα αληθινά και επίκαιρα…

Στην αρχή μιας βροχής, αρκεί μια εφημερίδα για να σκεπάσουμε το κεφάλι μας και να τρέξουμε γρήγορα στον προορισμό μας. Στην πορεία και καθώς η βροχή δυναμώνει, καταλαβαίνουμε ότι η εφημερίδα δεν φτάνει, διότι προστάτεψε μόνο το κεφάλι, ενώ η ομπρέλα –όσο μεγαλύτερη τόσο πιο αποτελεσματική– σίγουρα θα έκανε καλύτερη δουλειά για την προστασία μας από τη βροχή. Έτσι, πολύ απλά, λειτουργεί και η ασφαλιστική κάλυψη: ως μια μεγάλη ομπρέλα προστασίας, η οποία είναι ικανή να δώσει λύση στο πρόβλημα της βροχής των διαφόρων προβλημάτων της ζωής, που παρουσιάζονται αναπάντεχα και ξαφνικά στον δρόμο μας.

Συμεών Μακέδος, 12yrs MDRT Member, TOT

Είναι όντως κάτι μοναδικό, να συγκεντρώνονται μερικά από τα πιο λαμπρά μυαλά του κλάδου, που είναι πρόθυμα να μοιραστούν τις ιδέες τους, τις ιστορίες επιτυχίας τους και τις πρακτικές πώλησής τους.

Νομίζω, όμως, πως το πιο σημαντικό που αποκομίζει κανείς από τη συμμετοχή του σε αυτό το συνέδριο είναι ότι σε βοηθάει να αντιλαμβάνεσαι πού βρίσκεσαι σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του συνεδρίου κατά τη γνώμη μου και αυτό “πήρα στη βαλίτσα μου”, επιστρέφοντας από τη Σιγκαπούρη.  

Δημήτρης Μαντάκος, 1yr MDRT Member

Φέτος, στην πρώτη μου χρονιά ως Full Μember και μετά το δεύτερο συνέδριο του MDRT που παρακολούθησα φέτος στη Σιγκαπούρη, θα ήθελα να μοιραστώ κάποια από όσα κράτησα:

  • Όσο μακριά και να φτάσουμε (Ευρώπη, Αμερική, Ασία), ο ρόλος μας παραμένει σταθερός και ξεχωριστός: εξασφάλιση του οικοδομήματος του κάθε υποψηφίου που στέκεται απέναντί μας ζητώντας τη συμβουλή μας. Είτε λέγεται υγεία, είτε βιοτικό επίπεδο, είτε εξασφάλιση οικογένειας. 
  • «Να είμαι βραβείο για τον πελάτη μου και όχι κόστος».
  • Θα αγόραζα από εμένα; Αν όχι, γιατί; Να κάνουμε την πρόβα μας μπροστά στον καθρέφτη κάθε μέρα. 
  • Κι ένα ενδιαφέρον στατιστικό: το 90% των ανθρώπων προγραμματίζει τη σύνταξή του 5 έτη πριν τη συνταξιοδότησή του. Ας το έχουμε κατά νου, όταν μιλάμε με κάποιον για σύνταξη. 

Γιώργος Μάργαρης, MDRT Aspirant

Πρώτη φορά συμμετοχή ως aspirant στο Παγκόσμιο Συνέδριο του MDRT στη Σιγκαπούρη και κράτησα ήδη αυτά που θέλω να με οδηγήσουν στην κατάκτηση της εγγραφής μου ως μέλος.  

Ο Bhupinder Anand έδωσε έμφαση στο personal branding και στο social mastering. Στόχος μας είναι ο «Σωστός Πελάτης», με την οικονομική και νοητική ικανότητα. Πριν το ραντεβού, στέλνουμε υλικό και video σύστασής μας.

Ο Anthony Matthews Jones επέμεινε για την ανάπτυξη μέσω συστάσεων από τους ήδη πελάτες μας. Το 20% των πελατών μας (prestige), που μας φέρνουν το μεγαλύτερο εισόδημα, τους βλέπουμε τρεις φορές τον χρόνο. τους αμέσως επόμενους (gold) τους βλέπουμε δύο φορές τον χρόνο και τους silver μία φορά τον χρόνο.

Από τη συζήτηση που κάναμε με τους Κύπριους συναδέλφους μας κράτησα ότι κάνουμε μια ακτινογραφία του υποψήφιου πελάτη μας πριν το ραντεβού μας, είτε με πληροφορίες που έχουμε είτε μέσω αναζήτησης στα Social Media, και ότι πώληση μπορεί να γίνει και μέσω τηλέφωνου ή οποιουδήποτε άλλου τρόπου. άρα, δεν θα πρέπει να εγκλωβιζόμαστε σε στερεότυπα.

Σοφία Μυστρίδου, 2yrs MDRT Member

Δεύτερη χρονιά μέλος και η πρώτη φορά που παρευρίσκομαι στο παγκόσμιο συνέδριο του MDRT στη Σιγκαπούρη. 

Το συναίσθημα πραγματικά πρωτόγνωρο και ο ενθουσιασμός μεγάλος, που είχα την τιμή να βρίσκομαι και να συνομιλώ με τους κορυφαίους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του κόσμου. 

Στις διαλέξεις που επέλεξα να παρακολουθήσω, άκουσα τεχνικές προσέγγισης νέων πελατών, τη σημασία της καλύτερης εξυπηρέτησης των υπαρχόντων πελατών και, φυσικά, το πώς να γίνουμε καλύτεροι επαγγελματίες. σημεία που μου έδωσαν τρομερά ερεθίσματα, για να συνεχίσω με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο την κατάκτηση των στόχων μου και να διεκδικήσω υψηλότερα εισοδήματα. 

Εμείς είμαστε αυτοί που κρατάμε την πένα της δικής μας ιστορίας και τίποτα δεν είναι αδύνατο, αρκεί να πιστέψουμε στους εαυτούς μας!

Άννα Νιολάκη, 3 yrs MDRT Member

Τι να πω γι’ αυτόν τον Οργανισμό, γι’ αυτό το συνέδριο! Όντας τρία χρόνια μέλος του MDRT και δεύτερη φορά σε ένα από τα συνέδριά του, στη Σιγκαπούρη φέτος, επιβεβαιώθηκε, για ακόμα μια φορά, ο λόγος που θέλω να βρίσκομαι κάθε χρόνο ανάμεσα σε καταξιωμένους και πετυχημένους επαγγελματίες! Με παρακινεί στο να θέλω να γίνομαι μέρα με τη μέρα πρώτα καλύτερος άνθρωπος και μετά καλύτερος επαγγελματίας. 

Πολλά είναι αυτά που κρατάω, αλλά το πρώτο πράγμα είναι ότι εμείς είμαστε οι δημιουργοί της δικής μας πραγματικότητας και μπορούμε να πάμε όπου θέλουμε, αρκεί να το πιστέψουμε! Όλα είναι θέμα οπτικής και όχι αντικειμενικής πραγματικότητας. 

Νίκος Στυλιανός, 2yrs MDRT Member

Το ταξίδι στη Σιγκαπούρη για το παγκόσμιο συνέδριο του MDRT ήταν μια μοναδική εμπειρία. 

Όντας δύο χρόνια μέλος, φανατικός υποστηρικτής της προέδρου και μέντορα Σοφίας Ζερβουδάκη, οι αναμνήσεις από το ταξίδι αυτό είναι ακόμα ζωντανές και έντονες. 

“Μπουστάρισμα” από τους ομιλητές, ανοιχτές κεραίες για νέες ιδέες και show time! Μια όμορφη περιπέτεια, μόνο με θετικά στοιχεία, έτοιμη να καλύψει τις προσδοκίες για τον χρόνο που ακολουθεί μέχρι το Βανκούβερ και το συνέδριο του 2024.

Μέη Σωτοπούλου, 5yrs MDRT Member

Είμαι κατενθουσιασμένη από τη συμμετοχή μου στο MDRT Global Conference στη Σιγκαπούρη, που ήταν μια γιορτή διαμοιρασμού ιδεών και απόψεων ανάμεσα στους κορυφαίους ασφαλιστές όλου του κόσμου. Είμαι μέλος από το 2019 και ήταν η πρώτη διά ζώσης συμμετοχή μου, που θα μου μείνει αξέχαστη. Ανάμεσα στα δικά μου highlights ήταν ομιλίες που αφορούσαν κίνητρα και συμβουλές για τη συνταξιοδότηση και το πώς μπορώ να βοηθήσω τους πελάτες μου να θέσουν στόχους και να πετύχουν τα όνειρά τους, και ότι το επάγγελμά μας προέρχεται από αγάπη και δίνει αγάπη. Added bonus, η δική μας συνδεσιμότητα, το brain storming που κάναμε με τους Κύπριους MDRT συναδέλφους μας και οι αξέχαστες στιγμές που ζήσαμε όλοι μαζί. Ανυπομονώ για το επόμενο!

Κατερίνα Χαραλαμπίδου, 5yrs MDRT Member

Επιστρέφοντας από το παγκόσμιο συνέδριο του MDRT για το 2023 στη Σιγκαπούρη, δύο πράγματα χαράχτηκαν στη μνήμη μου. Το πρώτο είναι ότι «η δουλειά μας θα έχει να κάνει πάντα με την αγάπη» και το δεύτερο ότι «η ζωή για την οποία εσύ παραπονιέσαι, για κάποιους άλλους είναι μονάχα ένα όνειρο».

Ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας έχω πάντα ως βασικό μου κίνητρο την αγάπη. Ταυτόχρονα, λόγω φύσης, διψώ να μαθαίνω. Και τέλος, μέσα στην ένταση της καθημερινότητας, χρειάζομαι ίσως κάποιες στιγμές μια υπενθύμιση ότι οφείλω –σ’ εμένα– να είμαι ευγνώμων για ό,τι έχω. Το MDRT έρχεται πάντα να λειτουργήσει ενδυναμωτικά, εστιάζοντας σε όλα αυτά που είναι σημαντικά για εμένα.

Κυριάκος Χατζηστεφάνου, 15yrs MDRT Member

Αυτό ήταν το 10ο Συνέδριο του MDRT που παρακολούθησα, στη Σιγκαπούρη. Με ρώτησε κάποιος: «Πώς νιώθεις έπειτα από 10 φορές; Είσαι τόσο ενθουσιώδης όσο την πρώτη φορά;».

Τι υπέροχη ερώτηση! Κάθε φορά που πηγαίνω, η ίδια δίψα να δω και να συναντήσω τους φίλους μου. Κάθε φορά μια νοσταλγία, μια έλξη και ένας ενθουσιασμόςΓιατί μπορώ να μοιράζομαι, να παίρνω, να δίνω και να μαθαίνω. Να γίνω καλύτερος και να αξιολογήσω τον εαυτό μου. Να μετρήσω τον εαυτό μου! Γιατί ακριβώς το ίδιο βλέπω στα μάτια όλων, όταν συναντιόμαστε. Φιλίες, αγκαλιές, χαμόγελα και επιθυμία για ζωή και για εξέλιξη.

Αυτή η εικόνα του «Ολοκληρωμένου Ανθρώπου» και της «Ισορροπίας» πόσο αληθινή, ζωντανή και εμφανής είναι στην οικογένεια του MDRT!

«Όχι, φίλε μου! Μετά από 10 φορές το MDRT δεν είναι το ίδιο! Διαφέρει. Είναι πιο σοφό, ανθρώπινο, ολοκληρωμένο και εξαιρετικό… Είναι καλύτερο από ποτέ και περισσότερο εστιασμένο στις ανάγκες μου και είμαι τόσο περήφανος που μπορώ να διακριθώ, να τα καταφέρω και να συμμετέχω! Ευχαριστώ, MDRT! Ανυπομονούμε για κάθε νέο που θα φέρετε για όλους εμάς, σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια!».


Διαβάστε επίσης: Η νέα Επιτροπή Επικοινωνίας του MDRT για το 2023-2024


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας