Εκδηλώσεις

ΣΕΣΑΕ: Πόλος έλξης του ασφαλιστικού κλάδου άλλη μια Ημερίδα ESG

Με ενθουσιασμό και μεγάλη συμμετοχή ανταποκρίθηκαν τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς στην πρόσκληση του ΣΕΣΑΕ για την ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα «Κοινωνική & Εταιρική Διακυβέρνηση & Αειφόρος Ανάπτυξη», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 5:30 το απόγευμα, στην ιστορική αίθουσα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, ο Σύνδεσμος, συνδυάζοντας την επετειακή χρονιά των 90 χρόνων λειτουργίας με την ενημέρωση των μελών του σε θέματα και πρακτικές ESG, και μετά την επιτυχημένη εκδήλωση του Μαΐου με θέμα την “Περιβαλλοντική Διαχείριση και Αειφόρος Ανάπτυξη”, διοργάνωσε αυτή την ημερίδα, με στόχευση στους δύο έτερους πυλώνες που συνθέτουν τη νέα αυτή πραγματικότητα.

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΣΑΕ, κ. Κάρολος Σαΐας, αναλαμβάνοντας και τον συντονισμό της εκδήλωσης, παρουσία των μελών του Δ.Σ. του ΣΕΣΑΕ, καλωσόρισε τους εκλεκτούς καλεσμένους και κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης, αφού προηγουμένως αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του νέου αυτού πλαισίου, λαμβάνοντας υπόψιν και την πρόσφατη συγκυρία φυσικών καταστροφών στη χώρα, καθώς και στην αναγκαιότητα συνεργασίας του ασφαλιστικού κλάδου για την προσαρμογή των ασφαλιστικών εταιρειών στα πρότυπα και πρακτικές του ESG.

ΣΕΣΑΕ: Πόλος έλξης του ασφαλιστικού κλάδου άλλη μια Ημερίδα ESG

Κατόπιν, τον λόγο πήραν οι διακεκριμένοι ομιλητές της εκδήλωσης, η κα Ναταλία Νικολαΐδη, Σύμβουλος Εταιριών, Ανεξάρτητο Μέλος Εισηγμένων Εταιρειών στο Ελληνικό & Γαλλικό Χρηματιστήριο με ευθύνη σε θέματα Ρίσκου & Βιωσιμότητας, Πρώην General Counsel Investment Banking στην Credit Suisse, ο κ. Ανανίας Δεληγιαννίδης, Director Financial Services, Grant Thornton, ο κ. Γιώργος Μελίδης, Insurance Senior Broker, Financial Lines Manager, Howden Hellas, και ο κ. Πάκης Παπαδημητρίου, Head ESG της Eurobank, Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) για θέματα ESG, οι οποίοι ανέδειξαν, ο καθένας από τη δική του πλευρά, τη σπουδαιότητα και αναγκαιότητα εφαρμογής και ενσωμάτωσης των κριτηρίων ESG με έμφαση στο S και το G, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αναμένεται οι ασφαλιστικοί οργανισμοί να αντιμετωπίσουν κατά την ενσωμάτωση τους καθώς και τις απαιτήσεις δημοσιοποίησης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, δόθηκε η ευκαιρία για εποικοδομητικό διάλογο μέσω αποριών και σχολίων τόσο από τον συντονιστή κ. Σαΐα και τους ομιλητές όσο και από το κοινό.

Με θετική διάθεση, οι συμμετέχοντες από όλη την ασφαλιστική αγορά απόλαυσαν στη λήξη της εκδήλωσης το cocktail τους με φόντο την ειδυλλιακή θέα του Μικρολίμανου και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν να συνδράμουν τον ΣΕΣΑΕ σε κάθε εγχείρημα που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας