Πώς γιορτάστηκε φέτος η Ημέρα Ασφάλισης;

916
champagne

Μάλλον υποτονικά γιορτάστηκε η φετινή Ημέρα Ασφάλισης. Ίσως γιατί η 11η Νοεμβρίου 2018 ήταν Κυριακή. Οι ασφαλιστές (στελέχη και ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές) προτίμησαν τη θαλπωρή του κυριακάτικου οικογενειακού τραπεζιού ή μία σαββατοκυριακάτικη εξόρμηση όσο ο καιρός είναι ακόμα καλός (;). Ίσως.

Πάντως, δεν είχαμε ούτε τις συνηθισμένες εκδηλώσεις στο Μέγαρο με την παρέλαση πολιτικών προσώπων ούτε τα πολυθεματικά πάνελ όπως πέρυσι στο Ζάππειο, και σίγουρα ούτε events στην Πλατεία Συντάγματος (ευτυχώς!).

Σίγουρα, όμως, τα εορταστικά πράγματα κύλησαν αρκετά… παραδοσιακά και λίγο… ανατρεπτικά (πάντα για τα δεδομένα της αγοράς).

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας επέλεξε να γιορτάσει “έξυπνα” και ψηφιακά τη συγκεκριμένη μέρα, εγκαινιάζοντας τη νέα της ψηφιακή καμπάνια, που ξεκίνησε με posts στη σελίδα της στο facebook, και θα συνεχιστεί με video και έναν εκπαιδευτικό διαγωνισμό. Στόχος της να ενισχύσει «ακόμα περισσότερο τη σύνδεση του κλάδου μας με το κοινό», όπως επισημαίνει σε εγκύκλιο προς τα μέλη της ΕΑΕΕ η Γενική Δ/ντρια, κα Μαργαρίτα Αντωνάκη (περισσότερα εδώ).

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, με αφορμή την Ημέρα Ασφάλισης απηύθυνε, στις 12 Νοεμβρίου, επιστολή στο ανθρώπινο δυναμικό της ασφαλιστικής αγοράς, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «μόνον όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε στην ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης της κοινωνίας, μεταφέροντας το μήνυμα της Ασφάλισης 365 μέρες τον χρόνο» (περισσότερα εδώ).

Την ίδια ημέρα, δήλωση έκανε και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η φετινή Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης αποτελεί ορόσημο για την παρουσία του κλάδου, ως συμπαραστάτη των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία και ενεργό συμμέτοχο σε σειρά δράσεων, που αποβλέπουν σε ένα καλύτερο, συγκροτημένο και ελπιδοφόρο μέλλον» (περισσότερα εδώ).

Την Ημέρα Ασφάλισης τίμησε και ο Σύλλογος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Νομού Σερρών διοργανώνοντας και φέτος μία εορταστική όσο και ενημερωτική ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2018, στο Επιμελητήριο Σερρών (περισσότερα εδώ).

Μαγειρεύοντας 1.550 μερίδες φαγητού επέλεξε, για άλλη μια χρονιά, να γιορτάσει την Ημέρα Ασφάλισης ο Σύνδεσμος Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιρειών, μια μέρα πριν, στις 10 Νοεμβρίου (περισσότερα εδώ).

Όπως κι αν γιορτάστηκε, πάντως, η Ημέρα Ασφάλισης δεν παύει εκτός από ημέρα γιορτής για τον κλάδο να είναι και μια ημέρα περισυλλογής και προβληματισμού, για το πού πάει η αγορά και με ποιους.

Χρόνια σας/μας Πολλά!

Προηγούμενο άρθροΣτη Γαλλική Ριβιέρα οι κορυφαίοι συνεργάτες της Allianz Ελλάδος
Επόμενο άρθροΕυρώπη Ασφαλιστική: Ο Ν. Βιδάκης νέος Διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύου Πωλήσεων