Μήνυμα του Προέδρου της ΕΑΕΕ για την Ημέρα Ασφάλισης

773
Sarrigeorgioy

Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, με αφορμή την Ημέρα Ασφάλισης, απηύθυνε στο ανθρώπινο δυναμικό της ασφαλιστικής αγοράς την παρακάτω επιστολή.

11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η 11η Νοεμβρίου είναι η ημέρα του κλάδου μας. Η Ημέρα Ασφάλισης που καθιερώθηκε συμβολικά το 2004, είναι μία ημέρα γιορτής για όλους εμάς, τους ανθρώπους της ασφαλιστικής αγοράς που στόχο έχει να αναδείξει την προστασία και προσφορά της Ασφάλισης στην κοινωνία και την οικονομία.

Ως κλάδος βρισκόμαστε σήμερα σε κομβικό σημείο, κρίσιμο για την περαιτέρω ανάπτυξή μας. Από τη μια υπάρχει έλλειμμα ασφαλιστικής συνείδησης στη χώρα μας, που αντικατοπτρίζεται στην μικρή κατά κεφαλήν ασφαλιστική δαπάνη σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, ενώ από την άλλη τα τελευταία χρόνια οι πολίτες αισθάνονται όλο και περισσότερο την αναγκαιότητα της ιδιωτικής ασφάλισης, για ένα σίγουρο και βιώσιμο μέλλον.

Στη νέα αυτή εποχή όλοι εμείς, οι άνθρωποι που δραστηριοποιούμαστε καθημερινά στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, συνεισφέρουμε σημαντικά και ουσιαστικά με την τεχνογνωσία μας και την εμπειρία μας στην υποστήριξη των πολιτών από κάθε λογής κινδύνους και πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό.

Στόχος μας, να είμαστε μια ασφαλιστική αγορά η οποία στέκεται δίπλα στους ασφαλισμένους με συνεχώς μεγαλύτερη αξιοπιστία, να εργαζόμαστε με συνέπεια και ειλικρίνεια προς όφελός τους και μαζί να διαμορφώσουμε έναν κλάδο με
κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο.

Φέτος, με αφορμή την Ημέρα Ασφάλισης, συνεχίζοντας τις δράσεις ανάδειξης της αξίας της Ασφάλισης προς το κοινό, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε ως Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ένα σύνολο δράσεων που πιστεύουμε αναδεικνύουν την πιο σύγχρονη και “έξυπνη” εικόνα του κλάδου της ασφάλισης στο σύνολό του.

Με το κεντρικό μήνυμα «ασφαλίζω σημαίνει φροντίζω», η νέα ψηφιακή καμπάνια ενημέρωσης πολιτών που θα δούμε σύντομα στοχεύει στην αύξηση της ασφαλιστικής συνείδησης και έρχεται να προβληματίσει με έναν διαφορετικό, πρωτότυπο, ανάλαφρο και σύγχρονο τρόπο, παρουσιάζοντας τις διαφορετικές μορφές που μπορεί να πάρουν τα απρόβλεπτα στη ζωή μας.

Η καμπάνια θα ξεκινήσει στις 11 Νοεμβρίου, με μία teaser επικοινωνία στα Social Media και θα συνεχίσει με 4 διαφορετικά, αποκαλυπτικά και ανατρεπτικά videos.

Εκ μέρους της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, θα ήθελα να σας προσκαλέσω να αγκαλιάσετε και εσείς, ατομικά και εταιρικά, τη νέα μας προσπάθεια και να μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη Facebook σελίδα και στο website της ΕΑΕΕ, για περισσότερες λεπτομέρειες.

Μόνον όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε στην ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης της κοινωνίας, μεταφέροντας το μήνυμα της Ασφάλισης 365 μέρες τον χρόνο.

Όσο αναπτύσσεται η ασφαλιστική συνείδηση, τόσο η αγορά θα γίνεται πιο δυνατή και θα στέκεται δίπλα στην ελληνική κοινωνία με ανθρώπινο πρόσωπο και κοινωνική ευαισθησία.

Παράλληλα θα ωφελείται η εθνική οικονομία και η χώρα μας πολλαπλά από τις επενδύσεις, τις νέες θέσεις εργασίας και τα φορολογικά έσοδα που η αγορά μας δημιουργεί.

Η δική σας συμβολή και υποστήριξη σε πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν και εξελίσσουν τον κλάδο μας είναι καθοριστικής σημασίας.

Ευχαριστώ θερμά,

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου

Πρόεδρος

Προηγούμενο άρθροΗ AIG Running Team στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
Επόμενο άρθροΟ Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της Interlife