Δράσεις ΕΚΕ

Ο ΣΕΣΑΕ γιόρτασε την Ημέρα Ασφάλισης μαγειρεύοντας

100 εθελοντές – μέλη του ΣΕΣΑΕ γιόρτασαν την Ημέρα Ασφάλισης μαγειρεύοντας για 1.550 συνανθρώπους μας.

Το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018, 100 εθελοντές – μέλη και φίλοι του Συνδέσμου Εκπροσώπων & Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιρειών έδωσαν, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ραντεβού στο «Κέντρο της Γης» στο Πάρκο Τρίτση για να γιορτάσουν την Ημέρα Ασφάλισης με μία ξεχωριστή δράση εθελοντισμού και παροχής στο κοινωνικό σύνολο.

Οι εθελοντές του Συνδέσμου με τα παιδιά τους και φέτος με μεγάλο ενθουσιασμό, κέφι και διάθεση για προσφορά, ανέλαβαν δράση και προετοίμασαν, μαγείρεψαν, συσκεύασαν και παρέδωσαν 1.550 μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας.

Παραλήπτες των εδεσμάτων, ήταν οι ακόλουθοι φορείς:

  • Unesco Νομού Πειραιώς και Νήσων. Παρέλαβε 600 μερίδες φαγητό
  • Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος. Παρέλαβε 200 μερίδες φαγητό
  • Φάρος Ελπίδας. Παρέλαβε 300 μερίδες φαγητό
  • Μητρόπολη Ιλίου. Παρέλαβε 400 μερίδες φαγητό

ενώ, εθελοντής του Συνδέσμου παρέλαβε και παρέδωσε 50 μερίδες φαγητό στο απογευματινό συσσίτιο των πληγέντων στο Μάτι Αττικής.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής και κοινωνικής νοημοσύνης «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ», η οποία είχε τον συντονισμό των εθελοντών σε όλη τη διαδικασία προετοιμασίας και παρασκευής των γευμάτων και του «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» –της μη κερδοσκοπικής εταιρείας κατά της σπατάλης του περισσευούμενου φαγητού– που είχε την ευθύνη της οργάνωσης της διανομής του φαγητού στους προαναφερθέντες παραλήπτες.

Μαζί τους, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο διακεκριμένος σεφ Γιάννης Λουκάκος, ο οποίος συνεισέφερε προσφέροντας τις θρεπτικές και εξαιρετικά νόστιμες συνταγές των φαγητών που ετοιμάστηκαν, ενώ επέβλεψε μέρος της διαδικασίας παραγωγής και παράδοσης των μερίδων, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα την κοινωνική του ευαισθησία.

Ο κ. Γ. Λουκάκος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου της Γης και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις επιμέρους λειτουργίες του Κέντρου Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης (κομποστοποίηση, καλλιέργειες στον λαχανόκηπο κ.λπ.).

Οι μεγάλοι αλλά και οι μικροί εθελοντές κατά τη διάρκεια της δράσης είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε διάφορες παράλληλες δραστηριότητες, όπως:

  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πάνω στους 17 Παγκόσμιους Στόχους
  • Σπιτικό “ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ”
  • Κεραμική
  • Εργαστήριο «Foodwaste»
  • Παρατηρώ… Το πέταγμα των πουλιών, το μεγάλωμα των δέντρων.
  • Καλλιεργώ… εποχικά φυτά στον βιολογικό λαχανόκηπο με τρόπο διασκεδαστικό, παραδοσιακό,  οικολογικό.

Ο ΣΕΣΑΕ, με δελτίο τύπου που εξέδωσε, «ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία της συγκεκριμένης διοργάνωσης: τους εκπροσώπους του «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», της «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ», τον κ. Γιάννη Λουκάκο, κυρίως όμως τη δύναμή του …τους εθελοντές που τον τίμησαν με την παρουσία, τη διάθεση και την εργασία τους!».

Οι εθελοντές του Συνδέσμου, έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά, προσβλέποντας, όπως επισημαίνεται στο ίδιο δελτίο, «σε μεγαλύτερο στόχο αριθμού μερίδων φαγητού και σε μεγαλύτερη συμμετοχή στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς, έτσι ώστε να αποδειχθεί, για άλλη μια φορά, ότι τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς έχουν κοινωνική ευαισθησία και με την εθελοντική τους εργασία, μπορούν και  πάνε τον κλάδο μας ακόμη πιο ψηλά!».

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι Εταιρείες: AON – Πλατινένιος Χορηγός, ERGO & MATRIX BROKERS  S.A. – Χρυσοί Χορηγοί.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας