Εταιρείες

Βοήθεια από την Interamerican χωρίς σύνορα!

Οι υπηρεσίες Οδικής και Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της INTERAMERICAN, που φέτος έχουν διαχειριστεί συνολικά 449.420 περιστατικά κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου και εξυπηρετούν κατά μέσο όρο 62 κλήσεις την ώρα και στους δύο τομείς, προχωρούν και σε νέες συνεργασίες εκτός Ελλάδος, που θα προσφέρουν προστιθέμενη αξία στην κάλυψη αναγκών των πελατών εξωτερικού.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Interamerican, η ιδέα γεννήθηκε όταν χρειάστηκε να εξυπηρετηθούν αλλοδαποί τουρίστες (ασφαλισμένοι σε χώρα του εξωτερικού), οι οποίοι αντιμετώπισαν θέμα υγείας ή κάποιο πρόβλημα με το όχημά τους, κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα. Οι ιατρικές υπηρεσίες αφορούσαν από μία απλή ιατρική επίσκεψη και μεταφορά του ασθενούς με ταξί ή ασθενοφόρο σε κλινική ή νοσοκομείο μέχρι και διακομιδή με air ambulance από τη νησιωτική χώρα στην Αθήνα ή ακόμη και επαναπατρισμό με stretcher flight ή air ambulance στην πατρίδα τους.

Επιπλέον, απαιτήθηκε εξυπηρέτηση και σε τεχνικές υπηρεσίες τουριστών, όσο το όχημά τους βρισκόταν εκτός κυκλοφορίας. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούσαν επιτόπου επισκευή ή απλή μεταφορά οχήματος, χρήση ταξί, διαμονή σε ξενοδοχείο, ενοικιαζόμενο όχημα, παρακολούθηση επισκευής, αλλά και επαναπατρισμό του οχήματος ή και των επιβατών στη χώρα διαμονής τους. Σημειώνεται ότι πρόκειται για υπηρεσίες που αξιολογούνται και τιμολογούνται ανά περιστατικό (αμοιβή φακέλου και χρέωση των δαπανών για τον κάθε φάκελο).

Από το 2014 έως και το 2020 έχουν εξυπηρετηθεί περισσότερα από 27.000 ξένα περιστατικά από τις υπηρεσίες της Οδικής και Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας στην Ελλάδα. Ενδεικτικά, μόνο κατά το 2021 έχουν καταγραφεί ήδη 4.411 σχετικά περιστατικά.

Αξιόλογη είναι και η συνεργασία της Interamerican Βοηθείας από το 2017 με την ARC Europe, η οποία συνιστά εταιρεία «ομπρέλα» για όλες τις ευρωπαϊκές λέσχες αυτοκινήτου (Automobile Clubs). Η ARC έχει συνάψει πανευρωπαϊκές συμβάσεις με τις σημαντικότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη (Ford, Volkswagen, Seat, Citroen, Peugeot, Opel, κ.ά.), οι οποίες εξυπηρετούνται και στην Ελλάδα, τόσο σε θέματα Οδικής Βοήθειας όσο και σε δευτερεύουσες υπηρεσίες (όχημα αντικατάστασης, έξοδα ταξιδιού ή/και ξενοδοχείου των επιβατών κ.λπ.). Τον Ιούλιο του 2021, η ARC Europe και όλες οι ευρωπαϊκές λέσχες που ανήκουν σε αυτήν αποφάσισαν να εμπιστευθούν την Interamerican για τα υγειονομικά τους περιστατικά. Αποτέλεσμα ήταν η εταιρεία να διαχειριστεί περισσότερα από 50 ανάλογα περιστατικά υγείας πελατών εξωτερικού.

Η κα Inez Tissink, Personal Assistance Operator της εταιρείας, δηλώνει σχετικά: «Οι συνεργασίες και ειδικότερα το partnership με την ARC, έχουν ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη νέων εργασιών με στόχο την εξαιρετική εμπειρία του πελάτη από τις υπηρεσίες που παρέχουμε. Πλέον, για τη Βοήθεια έχουμε πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες που ήδη εφαρμόζουμε, με διαφορετικές νοοτροπίες και πρωτοποριακούς τρόπους εργασίας και με αποτέλεσμα τη συνεχή βελτίωση και τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών».

Πρόσφατα, η Interamerican ξεκίνησε μία παραπλήσια συνεργασία με την AXA Assistance, που αφορά στην εξυπηρέτηση ξένων τουριστών, αλλά και των αυτοκινήτων Mercedes, Bentley και Porsche, καθώς και των πελατών MAN (φορτηγά, νταλίκες) και Michelin. Η συνεργασία αυτή αναμένεται να αναδείξει ακόμη περισσότερο την ανάγκη διαχείρισης και εξυπηρέτησης περιστατικών.

Η εξυπηρέτηση περιστατικών Οδικής και Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της Interamerican φέτος βρίσκεται στα ίδια σχεδόν επίπεδα με το 2019, παρ’ όλες τις δυσκολίες της συγκυρίας λόγω της πανδημίας. Το ενθαρρυντικό και αισιόδοξο μήνυμα, σύμφωνα με τις προβλέψεις και τις κρατήσεις που ήδη έχουν γίνει στο εξωτερικό, ότι η Ελλάδα το 2022 αναμένεται να είναι «the place to be» για τις καλοκαιρινές διακοπές πολλών τουριστών, προφανώς συνδέεται με την πιθανότητα να έχουμε πολλαπλάσιες ανάγκες προς διαχείριση από την εταιρεία. Η Interamerican Βοήθειας διαθέτει ένα μεγάλο στόλο οχημάτων για την εξυπηρέτηση, σε συνδυασμό με σύγχρονη οργάνωση συντονισμού και με χρήση εξελιγμένων εφαρμογών της ψηφιακής τεχνολογίας. Υπενθυμίζεται ότι η Interamerican, μέσω της συνεργασίας της με ξένες εταιρείες Assistance, εξυπηρετεί επί σειρά ετών και τους δικούς της πελάτες, όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας