Διεθνή

Η Moody’s επιβεβαιώνει την οικονομική ευρωστία της CNP Assurances στο Α1 με σταθερή προοπτική

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s επιβεβαιώνει την ισχυρή οικονομική ευρωστία της CNP Assurances, του γαλλικού πολυεθνικού ασφαλιστικού κολοσσού, στον οποίο ανήκει κατά 100% ο κυπριακός ηγετικός Ασφαλιστικός Όμιλος CNP CYPRUS, αποδίδοντας στην CNP Assurances την υψηλή βαθμολογία Α1 (με σταθερή προοπτική).

Στο δελτίο τύπου που δημοσίευσε τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, η Moody’s υπογράμμισε «την πολύ ισχυρή θέση του Ομίλου στη γαλλική αγορά ασφάλισης ζωής, το χαμηλό προφίλ κινδύνου και το πολύ σταθερό επίπεδο κερδοφορίας».

Μετά την ανακοίνωση, ο κ. Stéphane Dedeyan, CEO της CNP Assurances, δήλωσε ότι «αυτή η πρόσφατη αξιολόγηση από κορυφαίο οργανισμό αντικατοπτρίζει για άλλη μια φορά την εξαιρετικής ποιότητας πιστοληπτική ικανότητα της CNP Assurances».

Σχολιάζοντας την είδηση, ο CEO της CNP CYPRUS, κ. Τάκης Φειδία, ανέφερε πως «η οικονομική δύναμη και η φερεγγυότητα του Ομίλου αποτελούν εγγύηση αξιοπιστίας για τους ασφαλισμένους που μας εμπιστεύονται. Για να νιώθουν κάθε στιγμή σιγουριά». Μπορείτε να κατεβάσετε το πλήρες δελτίο τύπου της Moody’s από το σύνδεσμο https://www.moodys.com/credit-ratings/CNP-Assurances-credit-rating-600051583/summary


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας