Εταιρείες

CNP Assurances: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Ελληνική Τράπεζα για την πώληση της CNP Cyprus

Η CNP Assurances σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ («Ελληνική Τράπεζα») αναφορικά με την πώληση της CNP Cyprus Insurance Holdings («CNP Cyprus»).

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, η CNP Cyprus, ο κορυφαίος ασφαλιστικός όμιλος στην Κύπρο, ανακοίνωσε ότι η μητρική του εταιρεία CNP Assurances έχει ξεκινήσει αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την πώληση της CNP Cyprus στην Ελληνική Τράπεζα.

Η CNP Cyprus δραστηριοποιείται κυρίως μέσω τριών ασφαλιστικών εταιρειών: τη CNP Cyprialife στον τομέα ζωής και υγείας στην Κύπρο, τη CNP Ασφαλιστική στον τομέα γενικών ασφαλίσεων στην Κύπρο και την Ελλάδα και τη CNP Ζωής στον τομέα ζωής και υγείας στην Ελλάδα.

Η προβλεπόμενη συναλλαγή υπόκειται στη λήψη των απαιτούμενων ρυθμιστικών εγκρίσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 1ο τρίμηνο του 2025. Το επόμενο βήμα στη διαδικασία είναι η ενημέρωση και διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εργαζομένων της CNP Assurances.

Με την ολοκλήρωση της αναμενόμενης συναλλαγής, αναμένεται να δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος κυπριακός ασφαλιστικός οργανισμός με την Ελληνική Τράπεζα, να κατέχει ηγετική θέση στην Κύπρο, με καταξιωμένη  παρουσία στον ασφαλιστικό τομέα.

Η CNP Cyprus και οι εταιρείες της αναμένεται να επωφεληθούν από τις νέες προοπτικές που θα προκύψουν, και οι οποίες αναμένεται να είναι επωφελείς για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Οι πελάτες του Ομίλου CNP CYPRUS θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν αξιόπιστες ασφαλιστικές υπηρεσίες με την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση από τις εταιρείες μας και τους ασφαλιστικούς μας διαμεσολαβητές.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας