Εισαγωγή στο Solvency II από το ΕΙΑΣ

180

Εισαγωγή στο Solvency II είναι το θέμα του σεμιναρίου, διάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών που θα πραγματοποιήσει το ΕΙΑΣ στο εκπαιδευτικό του κέντρο, (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος) την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου (16:30 – 19:45) και την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου τις ίδιες ώρες.

Εισηγήτρια του Σεμιναρίου είναι η οικονομολόγος κα Μυρτώ Χαμπάκη, Υπεύθυνη Οικονομικών Θεμάτων & Κλάδου Ζωής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.).

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η παροχή γενικών ενημερωτικών πληροφοριών που αφορούν στην Οδηγία Solvency II και για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις της στις εργασίες των ασφαλιστικών εταιρειών, με ιδιαίτερη έμφαση στις βασικές απαιτήσεις της οδηγίας και στις ανάγκες προετοιμασίας για την έγκαιρη προσαρμογή της.

Στη λήξη του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

  • Να γνωρίζουν τις απαιτήσεις της Οδηγίας.
  • Να γνωρίζουν τις βασικές απαιτήσεις των μέτρων εφαρμογής.
  • Να αναγνωρίζουν τις αναγκαίες τροποποιήσεις.
  • Να προβλέπουν τις ενδεχόμενες επιπτώσεις.  

Το Σεμινάριο απευθύνεται μεμονωμένα σε στελέχη όλων των τμημάτων της ασφαλιστικής επιχείρησης που θέλουν να ενημερωθούν για το γενικό πλαίσιο και τη διαδικασία εξέλιξής του ή αποτελεί την εισαγωγή του εκπαιδευτικού προγράμματος για το Solvency II για τα στελέχη που θέλουν να εμβαθύνουν στην οδηγία.

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014.

Περισσότερα εδώ.

Προηγούμενο άρθροEIOPA: Ετήσια Έκθεση 2013
Επόμενο άρθροInteramerican: €163,6 εκατ. σε αποζημιώσεις το 8μηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2014