Διαμεσολαβούντες

ΣΕΜΑ: “Αποτύπωμα” κοινωνικότητας

Το δικό του “αποτύπωμα” στους υποστηρικτές της Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρείας Ίαση – Στήριξη (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) άφησε ο ΣΕΜΑ, στις 9 Σεπτεμβρίου 2014, διοργανώνοντας με μεγάλη επιτυχία, στο κτήμα Κοκοτού, βραδιά εταιρικής υπευθυνότητας, με τίτλο “Μια νύχτα με πανσέληνο”.

Συντροφιά με το φεγγάρι κράτησε η υψίφωνος Τζίνα Φωτεινοπούλου και ο πιανίστας Γιώργος Δούσης, που με τις μοναδικές ερμηνείες τους μεγάλων Ελλήνων συνθετών μάγεψαν το κοινό της εκδήλωσης.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Γιώργος Καραβίας, αναφερόμενος στην εκδήλωση τόνισε ότι «πρόκειται για μια βραδιά προσφοράς, για μια πρωτοβουλία του Συνδέσμου που εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης», ενώ ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους «για την έμπρακτη ανταπόκρισή τους στην προσπάθεια του ΣΕΜΑ να στηρίξει την οργάνωση Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.».

Μέρος των εσόδων της εκδήλωσης, καθώς και το σύνολο των εσόδων από την κλήρωση ενός ipad, διατέθηκαν για την οικονομική υποστήριξη της Επιστημονικής Μαστολογικής Εταιρείας Ίαση – Στήριξη “Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.”.

Σημειώνεται ότι, έργο της “Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.” είναι η πλήρης στήριξη στη θεραπεία ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων ασθενών με καρκίνο του μαστού, η αφύπνιση του πληθυσμού σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, με εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα και δωρεάν κλινικές εξετάσεις, η εκπαίδευση και καθοδήγηση των νέων επιστημόνων σε θέματα μαστού, καθώς και η ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του “Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.”, ιατρός, κ. Γρηγόριος Ξεπαπαδάκης, συγκίνησε τους 300 προσκεκλημένους, προσεγγίζοντας με το δικό του ξεχωριστό τρόπο τη δράση του φορέα, καθώς και τις δυναμικές πρωτοβουλίες του, τονίζοντας ότι την Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. υποστηρίζουν σήμερα 60 εθελοντές ιατροί, καθώς και 610 απλοί άνθρωποι, όπως και γυναίκες που πάλεψαν δυναμικά νικώντας τον καρκίνο.

Τη βραδιά συντόνισε η γενική γραμματέας του ΣΕΜΑ, κα Ευγενία Καφφετζή, φέροντας από κοινού με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης κ.κ. Βασιλική Δράκου, Άννυ Τρύφων και Γιάννη Ξηρογιαννόπουλο, το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την επιτυχημένη διοργάνωση.

Την εκδήλωση του ΣΕΜΑ υποστήριξαν με τη χορηγία τους οι ασφαλιστικές εταιρείες Generali, Εθνική Ασφαλιστική, Interasco, Eurolife, Ευρωπαϊκή Πίστη, Interamerican, Μινέττα, AIG, ΑΤΕ Ασφαλιστική, τα νοσοκομεία ΙΑΣΩ General και Metropolitan Hospital, καθώς και η εταιρεία ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού Emergy Products AE.

Η σημαντική συμμετοχή εκπροσώπων των διαμεσολαβούντων και των ασφαλιστικών εταιρειών κατέδειξε την ενεργή συμμετοχή του ασφαλιστικού κλάδου σε ζητήματα που άπτονται του ηθικού επιχειρείν.

Η εκδήλωση  αυτή αποτέλεσε μια ακόμα δράση του ΣΕΜΑ στο πλαίσιο της στρατηγικής του για προώθηση στον ασφαλιστικό κλάδο υπεύθυνων πρακτικών, δεδομένου ότι το 2014 αποτελεί για τον ΣΕΜΑ εναρκτήριο έτος σε ό,τι αφορά την ενεργό συμμετοχή του σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

 {gallery}EKDILOSEIS/SEMA-sept14{/gallery}

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας