ΕΙΑΣ: Σεμινάρια για το Solvency II, τα Φωτοβολταϊκά και την Αντασφάλιση

391

Συμπληρώθηκαν ήδη οι θέσεις των συμμετεχόντων στο Σεμινάριο “Εισαγωγή στο Solvency II, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος το ΕΙΑΣ θα επαναλάβει το ίδιο Σεμινάριο, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της ασφαλιστικής αγοράς σε αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό και επίκαιρο θέμα.

Το Σεμινάριο είναι διάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών και θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ, (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος) την Τρίτη 14 Οκτωβρίου, 16:30 – 19:45  & την  Τετάρτη 15 Οκτωβρίου, 16:30 – 19:45.

Εισηγήτρια του Σεμιναρίου είναι η εξειδικευμένη στο θέμα οικονομολόγος, κα Μυρτώ Χαμπάκη, Υπεύθυνη Οικονομικών Θεμάτων & Κλάδου Ζωής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (Ε.Α.Ε.Ε.).

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά το ανωτέρω  Σεμινάριο, πατήστε εδώ.

 

Ανάλυση Κινδύνων Φωτοβολταϊκών Εγκαταστάσεων

Το Σεμινάριο είναι διάρκειας έξι (6) εκπαιδευτικών ωρών και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, 09:00 – 14:00.

Εισηγητής του Σεμιναρίου θα είναιο κ. Αργύρης Πανούσης,Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. & Πραγματογνώμονας.

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η εμβάθυνση στις τεχνολογίες των φ/β εγκαταστάσεων, η λεπτομερής ανάλυση των αιτιών των ζημιών τους, οι προτάσεις βελτίωσης των κινδύνων τους και η μεθοδολογία διακανονισμού ζημιών.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη ασφαλιστικών επιχειρήσεων, διακανονιστές ζημιών, που απασχολούνται στα τμήματα αναλήψεων (για τη σωστή εκτίμηση & τιμολόγηση κινδύνου) και στους κλάδους ζημιών (για μείωση του ύψους ζημίας & επανείσπραξή της). Επίσης, σε συνεργάτες  ασφαλιστικών επιχειρήσεων και σε όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν στα θέματα φ/β και εν γένει ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Το σεμινάριο αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να το παρακολουθήσουν και όσοι συμμετείχαν στο σεμινάριο του ΕΙΑΣ «Ασφαλίσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας».

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Διαβάστε περισσότερα – Αίτηση συμμετοχής

 

Οι Βάσεις της Αντασφάλισης από τη Θεωρία στην Πράξη

Το Σεμινάριο είναι διάρκειας δώδεκα (12) εκπαιδευτικών ωρών και θα πραγματοποιηθεί στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου, 09:00 – 15:00, και την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, 16:00 – 20:15

Εισηγητής του Σεμιναρίου θα είναι ο κ. Νίκος Γουλής, Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Εκπαίδευσης επί αντασφαλιστικών θεμάτων.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου:

  • Αρχική προσέγγιση του θέματος με αναφορά σε ασφαλιστικές έννοιες
  • Εισαγωγή στην έννοια και χρησιμότητα της Αντασφάλισης
  • Ο ρόλος της Αντασφάλισης
  • Τρόποι – Τύποι Αντασφάλισης
  • Ανάλυση όρων αντασφαλιστικών συμβάσεων (αναλογικών & μη αναλογικών)
  • Καθορισμός ιδίας κράτησης & επιλογή αντασφαλιστικής κάλυψης
  • Αριθμητικά παραδείγματα & ασκήσεις
  • Εξέταση και συζήτηση περιπτώσεων – Case studies

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε Στελέχη Ασφαλιστικών Εταιριών πολλών Διευθύνσεων, όπως Ανάληψης & Εκτίμησης Κινδύνων (Underwriting), Διακανονισμού Ζημιών, Αναλογισμού & Τεχνικών Υπηρεσιών, Λογιστηρίου & Οικονομικών Υπηρεσιών κ.α. Απευθύνεται επίσης και σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν και εμβαθύνουν τις γνώσεις τους, σε θεωρητική και πρακτική βάση, πάνω στα αντασφαλιστικά θέματα. Το Σεμινάριο είναι επίσης χρήσιμο να το παρακολουθήσουν και διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων.

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι  την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Διαβάστε περισσότερα – Αίτηση συμμετοχής

 

Προηγούμενο άρθροΘετικές επιδόσεις για Ατλαντική Ένωση και Baloise στο 1ο εξάμηνο
Επόμενο άρθροΤο κύρος και η χρήση της ρήτρας «Claims Made Policy»