Αύξηση 3,1% για τον Όμιλο ΝΝ το 1ο τρίμηνο του 2015

401

Το 2015 ξεκίνησε με ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για τον  Όμιλο NN, ο οποίος δημοσίευσε θετικά αποτελέσματα χρήσης για το 1ο τρίμηνο του έτους με συνεχή αύξηση πωλήσεων.  Πρόκειται για ένα σημαντικό επίτευγμα για το ΝΝ Group, καθώς συνεχίζει την πορεία του ως αυτόνομη εταιρεία, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία rebranding από ING σε ΝΝ στο σύνολο των επιχειρηματικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, για το 1ο τρίμηνο του 2015 , τα αποτελέσματα χρήσης για τον ‘Όμιλο ΝΝ ανήλθαν σε 304 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αύξηση ύψους 3,1% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Τα καθαρά αποτελέσματα βελτιώθηκαν, αγγίζοντας τα 485 εκατομμύρια ευρώ, έναντι καθαρών ζημιών ύψους 215 εκατομμυρίων ευρώ το 1ο τρίμηνο του 2014.

Επιπρόσθετα, αύξηση ύψους 10,9% σημείωσαν οι νέες πωλήσεις, οι οποίες ανήλθαν σε 498 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως λόγω ολοκλήρωσης εξαγοράς συντάξεων στην Ολλανδία.  Παράλληλα, η κεφαλαιακή θέση του NN Group παραμένει ισχυρή  με αύξηση του δείκτη IGD και του ταμειακού κεφαλαίου της εταιρείας συμμετοχών στα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο CEO του Ομίλου ΝΝ, Lard Friese δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την οικονομική μας απόδοση, η οποία υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας στην επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων. Επιπλέον, μέσω των διαδικασιών rebrandingγια τις επιχειρηματικές μας μονάδες, δημιουργήσαμε μία αυτόνομη, ξεκάθαρη εταιρική ταυτότητα για τους πελάτες μας, η οποία υπογράφεται από την υπόσχεση “Υou matter”. Τον Απρίλιο γιορτάσαμε την 170η επέτειό μας από τη δημιουργία της εταιρείας. Ενισχύοντας περαιτέρω την κληρονομιά μας, διατηρούμε το βλέμμα μας στραμμένο στη στρατηγική μας κατεύθυνση και εστιάζουμε στην υλοποίησή της».

Προηγούμενο άρθροERGO: Επίσημος Χορηγός στον 4ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας
Επόμενο άρθροΑύξηση εσόδων για τον Όμιλο ΑΧΑ στο 1ο τριμήνο 2015