Εταιρείες

Affidea: Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν σταματήσουμε το κάπνισμα

Η Affidea, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος στις 31/5, παραθέτει στοιχεία που αποτυπώνουν τις ευεργετικές επιπτώσεις που έχει στον οργανισμό η διακοπή του καπνίσματος.

Το κάπνισμα είναι η μεγαλύτερη επιδημία όλων των εποχών και η πρώτη αιτία νοσηρότητας που μπορεί να προληφθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα, πεθαίνουν παγκοσμίως πάνω από 6 εκατομμύρια άνθρωποι τον χρόνο από το κάπνισμα, δηλαδή 1 άνθρωπος ανά 8 δευτερόλεπτα! Μέχρι σήμερα, δυστυχώς, υπολογίζεται πως έχουν χάσει τη ζωή τους από το κάπνισμα περισσότεροι από 80 εκ. άνθρωποι, ενώ 600.000 θάνατοι είναι αποτέλεσμα του παθητικού καπνίσματος. Αν η καπνιστική συνήθεια συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς μέχρι το 2030, το κάπνισμα θα κοστίζει 8 εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές τον χρόνο.

Το κάπνισμα, όχι μόνο μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης, αλλά οδηγεί σε παθήσεις που προκαλούν σημαντικές αναπηρίες. Οι σημαντικότερες εξ αυτών είναι η ανάπτυξη καρκίνου και χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, ενώ το κάπνισμα προκαλεί βλάβες σχεδόν σε όλα τα συστήματα του οργανισμού, όπως δέρμα, οστά, ουροποιητικό, και είναι παράγοντας κινδύνου για εμφράγματα και εγκεφαλικά.

Affidea: Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν σταματήσουμε το κάπνισμα

Επιπρόσθετα, το κάπνισμα διαταράσσει την ποιότητα του ύπνου, οδηγώντας σε κατακερματισμό του ύπνου και χρόνια αϋπνία με συνέπεια την αύξηση της ημερησίας υπνηλίας. Συγκεκριμένα, 1 στους 6 καπνιστές δυσκολεύεται να κοιμηθεί και κοιμάται λιγότερο από 6 ώρες την ημέρα, ενώ 1 στους 3 καπνιστές δεν κοιμάται καλά, υποφέροντας από ροχαλητό και αποφρακτική άπνοια του ύπνου.

Το κάπνισμα προκαλεί αυξημένη φλεγμονή του ανώτερου αναπνευστικού που κατά συνέπεια δημιουργεί στένωση και διευκόλυνση σύγκλισης των ανώτερων αεραγωγών στον ύπνο. Στον Όμιλο Affidea λειτουργεί το τμήμα μελέτης και αντιμετώπισης του ροχαλητού και της άπνοιας ύπνου, το οποίο σε συνδυασμό με την ιατρική υπηρεσία διακοπής καπνίσματος προσφέρει μια ολοκληρωμένη θεραπευτική υποστήριξη σε καπνιστές ρογχοπαθείς και πάσχοντες από υπνική άπνοια.

«Μένουμε μακριά από το τσιγάρο, μένουμε υγιείς, προστατεύουμε και θωρακίζουμε τον οργανισμό μας!», τονίζει η Affidea.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας