Από την American Life Insurance Company του 1964 και την Alico AIG Life του 1999, στη MetLife του 2014 και στον Όμιλο ΝΝ, επισήμως πλέον, από τις 31 Ιανουαρίου 2022.

58 χρόνια μετά, μια νέα εποχή ξεκινά για την εταιρεία και τους ανθρώπους της (ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, διοικητικό προσωπικό, ασφαλισμένους) στη χώρα μας…

Η MetLife, στην πενηνταοκτάχρονη διαδρομή της American Life Insurance Company ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στη χώρα μας το 1964, το 1999 μετονομάστηκε σε Alico AIG Life, εξαγοράστηκε από τη MetLife το 2010 και μετονομάστηκε σε MetLife το 2014), υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες και πιο φερέγγυες εταιρείες της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Επικεφαλής της διετέλεσαν, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Πολίτης, ο Γιώργος Κάπαρης, ο Ανδρέας Βασιλείου, ο Σωτήρης Ταγκόπουλος, ο Δημήτρης Μαζαράκης, με τελευταίο τον Κυριάκο Αποστολίδη.

Η MetLife ήταν/είναι ένα όνομα άρρηκτα συνδεδεμένο με τις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας (Ατομικές και Ομαδικές), που λειτούργησε ως φυτώριο στελεχών. Παράλληλα, ήταν/είναι ένα μεγάλο “σχολείο” για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές της, που διακρίνονταν πάντα για τον επαγγελματισμό και τις γνώσεις τους, αλλά και για την αφοσίωσή τους στην ιδέα της Ασφάλισης!

Σε αυτό το κομβικό σημείο για τη MetLife, στη νέα εποχή που ξεκινά μαζί με την ΝΝ Hellas, θέλουμε να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στους ασφαλιστές της, γιατί τα έργα των ανθρώπων είναι που κάνουν τη διαφορά και μεγαλουργούν οι εταιρείες…

Θυμίζουμε, κατ’ αρχάς, κάποιους από εκείνους που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην αγορά μας, από τα πρώτα κιόλας χρόνια της δραστηριοποίησης της MetLife στη χώρα μας: Μ. Μάρκογλου, Ν. Δημαράς, Ν. Μάστακας, Χρ. Σταματόπουλος, Λ. Χριστοδουλίδης, Μ. Δουλγεράκης, Δ. Καστρινάκης, Ν. Πάτσιος, Β. Αβεντισιάν, Π. Αγοραστός…

Θυμίζουμε, επιπλέον, κάποιους από τους ασφαλιστές της που αναδείχθηκαν από τον ΠΣΑΣ «ασφαλιστές της χρονιάς»: Ευάγγελος Αλεξίου (1986), Ιωακείμ Τζαλιγόπουλος (1987), Νικόλαος Δολιανίτης (1988), Δήμος Τσέτσος (1989), Χρυσούλα Παπαδημητρίου (1992), Ζακ Σούσης (1994 & 2012), Απόστολος Κόκκοβας και Στάθης Τουλουμτζίδης (1997), Δημήτρης Καστρινάκης και Μιχάλης Νιολάκης (1998), Μιχάλης Κατρανιτσιώτης (2001), Στέφανος Φυρογένης (2003), Παναγιώτης Σταθόπουλος (2005), Διονύσης Τσουκαλάς – Σταθάκης (2006), Μαρία Τριβυζά (2008), Ιωάννης Αλεξανιάν (2011), Ιάκωβος Αρβανίτης (2014), Γιάννα Βάσιου και Κάρολος Μαρκουΐζος (2015), Νικόλαος Ανδρέογλου (2016)…

Θυμίζουμε, επιπρόσθετα, όχι πια ασφαλιστές με το όνομά τους, αλλά κάποιες άλλες βραβεύσεις… Όπως τις βραβεύσεις συνεργατών της για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους, στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ), καθώς επίσης… τους Star Agents και τον Κύκλο Επιτυχημένων Ασφαλιστών! Και… θυμίζουμε απλά και μόνο τις βραβεύσεις, γιατί πώς να ονοματίσουμε, σε ένα συνοπτικό σημείωμα όπως αυτό, όλους εκείνους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές της που βραβεύτηκαν στο ΕΜΕΑ ή που για περισσότερες από τρεις δεκαετίες απάρτιζαν τον Κ.Ε.Α., με κριτήρια τα παραγωγικά τους αποτελέσματα, τον υψηλό δείκτη διατηρησιμότητας συμβολαίων, την άμεμπτη επαγγελματική σταδιοδρομία τους, καθώς και τη συμβολή τους στην ενίσχυση της φήμης της εταιρείας και στην προώθηση του ασφαλιστικού θεσμού;

Είναι τόσοι πολλοί οι άξιοι επαγγελματίες της MetLife, σε αυτή την 58χρονη διαδρομή –έχουμε αφιερώσει στους ίδιους και στο έργο τους σελίδες επί σελίδων στην «Ασφαλιστική Αγορά»!

Είναι όλοι εκείνοι, εν τέλει, που συνέθεταν/συνθέτουν ένα από τα πιο ισχυρά δίκτυα ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς!

Από τώρα και στο εξής, οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές της MetLife θα συνεργάζονται με την ΝΝ Hellas. Από αυτό το “πάντρεμα” μόνον καλά προσδοκούμε και ευχόμαστε, επ’ ωφελεία των ίδιων ως επαγγελματιών, των πελατών-ασφαλισμένων τους και συνολικά της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς!

Σούλα Κορμά

1964 – 2022: 58 χρόνια μετά, μια νέα εποχή ξεκινά…

«MetLife: 50 χρόνια στην Ελλάδα… και συνεχίζουμε – Η Ιστορία γράφεται από τους ανθρώπους»

Αυτός ήταν ο τίτλος του Λευκώματος που επιμελήθηκα το 2014, για τα 50χρονα της Εταιρείας στη χώρα μας…

Στη μνήμη μου είναι ζωντανές οι θύμησες των ανθρώπων με τους οποίους συνομίλησα… Τα συναισθήματα που με διακατείχαν επιστρέφουν και “υπογράφω ξανά” ό,τι είχα γράψει τότε, ως επίλογο, στο Λεύκωμα:

«Με ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στη δουλειά μας η Διοίκηση της MetLife και συγκίνηση για τη βοήθεια που προσέφεραν πρωταγωνιστές και ευέλπιδες της Εταιρείας, παραδίδουμε στη μνήμη και στην κρίση σας ένα –ίσως μοναδικό για τα ελληνικά ασφαλιστικά δρώμενα– επετειακό λεύκωμα.

Λεύκωμα για τα 50 χρόνια της Εταιρείας (από την American Life Insurance Company του 1964 στη MetLife του 2014) στην Ελλάδα.

Λεύκωμα που καταγράφει και αποτυπώνει το έργο, το ήθος και τη διάθεση συνέχειας και υπέρβασης.

Λεύκωμα που προκαλεί από σήμερα τους νεότερους να αξιωθούν να γίνουν πρωταγωνιστές των επόμενων 50 χρόνων, δηλαδή του αιώνα της παρουσίας της Εταιρείας στην Ελλάδα.

Το χθες προστίθεται στο σήμερα για ένα καλύτερο αύριο».

Εύχομαι η εικόνα της MetLife όχι μόνο να μην… αποκαθηλωθεί, αλλά να αποτελέσει οδηγό – όραμα στο νέο σχήμα.

Οι παρακαταθήκες ας διατηρηθούν και σε αυτές ας προστεθεί η σοφία και αποτελεσματικότητα των νέων ιδιοκτητών και ηγητόρων.

Δημήτρης Ρουχωτάς


Διαβάστε επίσης: Ο Όμιλος ΝΝ ολοκλήρωσε την απόκτηση της MetLife στην Ελλάδα


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθρο«Παρατηρητήριο για την Υπογεννητικότητα» από τη Eurolife FFH, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την HOPEgenesis
Επόμενο άρθροΈρευνα ΕΤΕπ: Τι απαντούν οι Έλληνες για την κλιματική αλλαγή;