Ο Όμιλος ΝΝ ολοκλήρωσε την απόκτηση της MetLife στην Ελλάδα

945

Ολοκληρώθηκε, στις 31 Ιανουαρίου 2022, η διαδικασία απόκτησης από τον Όμιλο NN των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Metlife στην Ελλάδα, ύστερα από τις εγκρίσεις των αρμόδιων Εποπτικών Αρχών και της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  

Όπως τονίζεται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Όμιλος, η απόκτηση αυτή ενισχύει περαιτέρω τη θέση της ΝΝ στην ελληνική αγορά και αναμένεται να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία στον ασφαλιστικό κλάδο. Επιπρόσθετα, θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και θα εμπλουτίσει τις δυνατότητες διανομής της NN.

Η MetLife θα ενσωματωθεί στην ΝΝ Hellas με οδηγό τις αξίες «Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε», εστιάζονταςστους ασφαλισμένους και την ελληνική κοινωνία.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas, κα Μαριάννα Πολιτοπούλου, αναλαμβάνει και τη θέση της Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της MetLife στην Ελλάδα, η οποία είναι πλέον μέλος του Ομίλου NN.

O CEO International Insurance του ΝΝ Group, κ. Fabian Rupprecht, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για τον Όμιλο NN και την παρουσία μας στην Ελλάδα. Η ολοκλήρωση της απόκτησης των δραστηριοτήτων της MetLife στην Ελλάδα θα μεγαλώσει το μέγεθός μας, δημιουργώντας την κορυφαία ασφαλιστική εταιρεία στη χώρα. Θα μας δώσει τη δυνατότητα να εμπλουτίσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε, να ενισχύσουμε τα δίκτυα διανομής μας και να ανταποκρινόμαστε καλύτερα στις ασφαλιστικές ανάγκες των Ελλήνων. Προσβλέπουμε σε μια ομαλή ενοποίηση, καθώς συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας».  

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas και της MetLife, κα Μαριάννα Πολιτοπούλου, ανέφερε σχετικά: «Σήμερα είναι μια μέρα ορόσημο στην ιστορία της NN στην Ελλάδα. Προχωράμε στη συνένωση των δύο εταιρειών, εφαρμόζοντας στρατηγική με επίκεντρο τον άνθρωπο και οδηγό τις αξίες μας. Παραμένουμε όλοι μαζί δίπλα στους συνανθρώπους μας για να φροντίζουν όσα έχουν πραγματικά σημασία για εκείνους».


Διαβάστε επίσης: 1964 – 2022: 58 χρόνια μετά, μια νέα εποχή ξεκινά…


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΔύναμις Ασφαλιστική: Ο κ. Θωμάς Τόλης νέος Διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύου
Επόμενο άρθροΟι εκ του νόμου εξαιρέσεις από την ασφαλιστική κάλυψη στο αυτοκινητικό ατύχημα