1 στους 10 Βρετανούς ακυρώνουν τα ασφαλιστήριά τους

1707

Περίπου 1 στους 10 πελάτες ταξιδιωτικής ασφάλισης και ασφάλισης κατοικίδιων ζώων ακύρωσε το συμβόλαιό του το 2022, λόγω της κρίσης του κόστους ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαπιστώνει έρευνα της εταιρείας δεδομένων και αναλύσεων GlobalData.

Σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 4.018 καταναλωτές ασφαλιστικών προϊόντων στο Ηνωμένο Βασίλειο, περισσότερο από το 11% των πελατών ταξιδιωτικής ασφάλισης ακύρωσαν το συμβόλαιό τους, κατά τους τελευταίους 12 μήνες, ως ένα μέτρο για να μειώσουν τις δαπάνες τους, εν μέσω της κρίσης του κόστους ζωής που μαστίζει το Ηνωμένο Βασίλειο. Το ίδιο έκαναν το 9% των κατόχων ασφαλιστηρίων κατοικίδιων ζώων και το 4,8% των κατόχων ασφαλιστηρίων κατοικίας.

Ο κ. Benjamin Hatton, ασφαλιστικός αναλυτής της GlobalData, σχολιάζει: «Η πτώση του βιοτικού επιπέδου στο Ηνωμένο Βασίλειο αναγκάζει πολλούς Βρετανούς να αλλάξουν τις καταναλωτικές τους συνήθειες, καθώς η κρίση του κόστους ζωής συνεχίζεται. Απ’ όσους ακύρωσαν την ταξιδιωτική τους ασφάλιση, πάνω απότο 41% το έκαναν για να μειώσουν τις δαπάνες τους. Η πανδημία Covid-19 συνεχίζει, επίσης, να επηρεάζει τα σχέδια των καταναλωτών για ταξίδια, με το 29,0% να τα ακυρώνει, καθώς όπως δηλώνει, ταξιδεύει λιγότερο συχνά από ό,τι πριν».

Σύμφωνα με την έρευνα,το 50% των καταναλωτών που ακύρωσαν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίδιων ζώων, το έκαναν για να μειώσουν τις δαπάνες τους. Ένα επιπλέον 10,2% των ασφαλισμένων εξετάζει το ενδεχόμενο ακύρωσης των ασφαλιστηρίου τους, καθώς ο πληθωρισμός ωθεί όλο και περισσότερους καταναλωτές να προβούν σε σημαντικές ενέργειες εξοικονόμησης δαπανών.

Ο κ. Hatton καταλήγει: «Για τις ακυρώσεις της ασφάλισης κατοικίας, ο πιο συχνά αναφερόμενος λόγος ήταν και πάλι η μείωση του κόστους, με το 44,4% των ερωτηθέντων να αναφέρει αυτόν τον λόγο. Καθώς η τηλεργασία παραμένει μια σημαντική τάση από την έναρξη της πανδημίας, ορισμένοι καταναλωτές ακυρώνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια κατοικίας ως απόρροια του γεγονότος ότι περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Το 17,9% των ερωτηθέντων που ακύρωσαν, αυτό δήλωσαν ως λόγο για την απόφασή τους».

1 στους 10 Βρετανούς ακυρώνουν τα ασφαλιστήριά τους

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΤο μήνυμα των ασφαλιστών στην COP27
Επόμενο άρθροΗ Generali υποδέχεται τα Μέλη του Σ.Ε.Μ.Α.