Εκπαίδευση

Το ΕΙΑΣ διοργανώνει σεμινάρια πυρασφάλειας-πυροπροστασίας

« Μαθαίνω να προστατεύω τον εαυτό μου & τους άλλους – Ο Ασφαλιστικός Κλάδος ως Φορέας Πολιτικής Προστασίας»

 

Βάσει της απόφασης του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αρ. φύλλου 2434/12.9.2014, η οποία αφορά στην οργάνωση, εκπαίδευση και ενημέρωση προσωπικού των επιχειρήσεων – εγκαταστάσεων σε θέματα πυροπροστασίας, κρίνεται απαραίτητη η συγκρότηση Ομάδας Πυροπροστασίας για τις επιχειρήσεις που διαθέτουν μόνιμα συστήματα πυρόσβεσης. Οι επιχειρήσεις που δεν υποχρεούνται στη συγκρότηση Ομάδα Πυροπροστασίας, κρίνεται σκόπιμο να προβαίνουν στις απαιτούμενες ενέργειες εκπαίδευσης και ενημέρωσης του προσωπικού που απασχολούν.  

Το ΕΙΑΣ σε συνεργασία με την εξειδικευμένη σε θέματα Πυρασφάλειας – Υγιεινής & Ασφάλειας στην εργασία – Πρώτων Βοηθειών κ.α. Εταιρεία «Επαΐων» επεξεργάστηκαν και θα οργανώσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο, διάρκειας 15 εκπαιδευτικών ωρών, σε θέματα που προβλέπει η απόφαση, όπως πρόληψη πυρκαγιάς, τεχνική αντιμετώπισης πυρκαγιών και χρήση των πυροσβεστικών μέσων, έγκαιρη και επαρκής σήμανση συναγερμού,  εκκένωση χώρων σε περίπτωση πυρκαγιάς κλπ. Η συνεργασία αυτή θα συμβάλλει στην προστασία της ζωής των πολιτών αλλά και προς το συμφέρον του ασφαλιστικού κλάδου.

Το σεμινάριο απευθύνεται στις ομάδες πυρασφαλείας, σε τεχνικούς ασφαλείας και σε όλους τους υπαλλήλους όλων των επιχειρήσεων, ενώ θεωρείται σκόπιμο οι Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις να προβάλουν και να επικοινωνήσουν αυτήν την εκπαιδευτική δραστηριότητα του ΕΙΑΣ στους πελάτες τους φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, βιομηχανικές εγκαταστάσεις κλπ. προκειμένου να τηρούν τις τυπικές και ουσιαστικές υποχρεώσεις τους.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Κέντρου του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος):

  • Τρίτη 3 Νοεμβρίου: 16.00 – 20.15
  • Πέμπτη 5 Νοεμβρίου: 16.00 – 20.15
  • Τρίτη 10 Νοεμβρίου:  16.00 – 20.15

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015.

Διαβάστε περισσότερα – Αίτηση συμμετοχής

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας