Άρθρα

Μηνύματα από 18 CEO στους ασφαλιστές

Όλοι οι επικεφαλής των ασφαλιστικών εταιρειών αναγνωρίζουν τον ρόλο και τη συμβολή των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην προσπάθεια της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς να δώσει λύσεις και απαντήσεις στις ανάγκες των καταναλωτών, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις τους στο 3ο ερώτημα που τους απευθύναμε λίγο πριν “εκπνεύσει” το 2015.

Τα ερωτήματα που τους θέσαμε είχαν ως εξής:

Ερώτημα 1ο: Τι προσδοκίες – στόχους έχετε για την ανάπτυξη της Εταιρείας σας τη νέα χρονιά;

Ερώτημα 2ο: Τι θεωρείτε ότι θα απασχολήσει περισσότερο την ελληνική ασφαλιστική αγορά το 2016;

 

Ερώτημα 3ο:

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να απευθύνετε στους συνεργάτες σας – ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές;

 

 

achisΘεόδωρος Αχής, Δ/νων Σύμβουλος, Ορίζων Ασφαλιστική

Επειδή είμαστε μια εταιρεία με διακριτικό προφίλ στην αγορά όλα τα χρόνια της λειτουργίας μας, δεν μας αρέσουν τα μεγάλα λόγια αλλά οι πράξεις. Το μόνο, λοιπόν, που θα αναφέρω είναι ότι θα συνεχίσουμε με απόλυτη προσήλωση στη φιλοσοφία και τις αρχές που μας διέπουν από ιδρύσεώς μας και μας επιτρέπουν να έχουμε μια επιτυχημένη πορεία εδώ και 52 χρόνια και θεωρούμε ότι πλέον, σε περιβάλλον Solvency ΙΙ, που μας βρίσκει απόλυτα θωρακισμένους σε όλα τα επίπεδα, θα δημιουργηθούν πολλές ευκαιρίες στο άμεσο μέλλον για την ΟΡΙΖΩΝ.

 

notisΝότης Βαγιακάκος, Γενικός Δ/ντής HDI – Gerling (Υποκατάστημα Ελλάδος)

 Ένα μήνυμα και μόνο: να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον (ασφαλιστές και διαμεσολαβούντες) για να ενισχύσουμε την ασφαλιστική αγορά. Να συμβάλλουμε από κοινού ώστε να ανασχεθεί η πτωτική πορεία των εργασιών, να μπορέσουμε να οργανωθούμε καλύτερα και εν τέλει να επιβιώσουμε. Εν ολίγοις, να γίνουμε περισσότερο σώφρονες, πιο “ενήλικοι” στη δουλειά μας, η οποία εν τέλει είναι και κάτι περισσότερο: κοινωνικό λειτούργημα και αναγκαίος κοινωνικός θεσμός. Όλοι έχουμε ανάγκη όλους: προμηθευτές, διαμεσολαβούντες, ασφαλισμένοι –και η κοινωνία σαν σύνολο–, την ιδιωτική ασφαλιστική αγορά.

 

botsaridiΙωάννης Βοτσαρίδης, Δ/νων Σύμβουλος, Interlife

Το μήνυμα που θα ήθελα να απευθύνω στους Διαμεσολαβητές είναι να μην υποκύπτουν στη λογική του φθηνού ασφαλίστρου. Είναι μια πολιτική που λειτουργεί εθιστικά για τον πελάτη και τελικά αποβαίνει εις βάρος του και εις βάρος του Ασφαλιστή που την υιοθετεί. Ίσως θα πρέπει να θυμηθούμε ξανά τις διαχρονικές αξίες και να μιλάμε στον πελάτη για σωστές παροχές, για ποιότητα στην εξυπηρέτηση και για φερεγγυότητα.

 

 

dimitriouΠάνος Δημητρίου, Δ/νων Σύμβουλος, Generali Hellas

Η Generali είναι σταθερά προσηλωμένη στην ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών της μέσα από τα ανθρωποκεντρικά δίκτυα πωλήσεων. Το έχουμε διακηρύξει σε όλους τους τόνους και έχουμε δείξει στην πράξη τα πιστεύω και τη φιλοσοφία μας. Θεωρώ ότι ο κάθε ασφαλιστής έχει, πλέον, αποκτήσει την εμπειρία εκείνη που του επιτρέπει να διακρίνει καθαρά τι πρεσβεύει η κάθε εταιρεία. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, που οι ίδιοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να αποφασίσουν και να επιλέξουν την εταιρεία με την οποία θα συμπορευτούν στη συνέχεια.
Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι το 2016 να είναι μια χρονιά ευημερίας για όλους, και να φέρει μηνύματα ουσιαστικής ανάπτυξης και αισιοδοξίας για τη χώρα μας.           

 

zaxosΓεώργιος Ζάχος, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος,  NP Insurance – Νέος Ποσειδών

 Για τη νέα χρονιά, παρά τα σοβαρά προβλήματα, τα οποία ταλανίζουν τη χώρα μας, είμαστε αισιόδοξοι, ότι προσηλωμένοι στις αρχές μας θα τα ξεπεράσουμε, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία μας. Ευχόμαστε σε όλο το δυναμικό του δικτύου των πωλήσεων υγεία και πρόοδο στη νέα χρονιά και τους διαβεβαιώνουμε ότι μπορούν να νιώθουν ασφαλείς για το μέλλον τους, εργαζόμενοι σε μια αξιόπιστη και ισχυρή κεφαλαιακά Εταιρεία.

 

ZormpasΔημήτρης Ζορμπάς, Γενικός Δ/ντής, Συνεταιριστική  Ασφαλιστική

Το μήνυμά μου προς το δίκτυο συνεργατών είναι: όχι θύματα και συμμέτοχοι στον κακό ανταγωνισμό! Ναι στις καλύτερες παροχές, στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη και του εαυτού τους από εταιρείες σαν την Συνεταιριστική Ασφαλιστική, που ξεχωρίζουν.

 

 

 

ZorgnoGiuseppe Zorgno, Country Manager, Greece & Cyprus, AIG

Στην AIG θεωρούμε τους συνεργάτες μας αναπόσπαστο κομμάτι της ανάπτυξής μας, καθώς αποτελούν τον βασικό πυλώνα των εργασιών μας με εξαιρετικά κερδοφόρες εργασίες και αρκετά υψηλούς δείκτες διατήρησης συμβολαίων. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αγορά, αναγνωρίζουμε την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη που μας δείχνει το δίκτυό μας.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρθηκα και προηγουμένως, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους συνεργάτες μας με τα κατάλληλα εργαλεία πώλησης και εκπαίδευσης, με σκοπό να αυξήσουν τις εργασίες και να αναπτύξουν το χαρτοφυλάκιό τους. Επιπλέον, έχουμε στόχο και τη φετινή χρονιά να δημιουργήσουμε προϊόντα που να είναι προσαρμοσμένα στις σημερινές ανάγκες του καταναλωτή και να βελτιώσουμε τις διαδικασίες μας, ώστε να γίνουμε πιο αποδοτικοί και γρήγοροι στην εξυπηρέτησή μας.

 

GomezLuis Miguel Gomez, CEO, NN Hellas

Στόχος μας είναι να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία μας, την τεχνογνωσία μας και τις δεξιότητές μας για να καλύψουμε τις ανάγκες των πελατών μας, με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Σχεδιάζουμε συνταξιοδοτικά καθώς και επενδυτικά ασφαλιστικά προγράμματα, τα οποία θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες αυτές, μας βοηθούν να τηρούμε τις υποσχέσεις μας προς τους πελάτες μας και διασφαλίζουν παράλληλα την ανάπτυξη  και την κερδοφορία μας.

Στο σημερινό απαιτητικό περιβάλλον, είναι σημαντικό ότι οι  Έλληνες καταναλωτές δίνουν προτεραιότητα στις βασικές τους ανάγκες, που περιλαμβάνουν και την ιδιωτική ασφάλιση. Οι προσφορές και συμβουλές μας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των ανθρώπων για τη λήψη των σωστών αποφάσεων για το μέλλον και την προστασία τους.

 

kaskarelisPaylosΠαύλος Κασκαρέλης , Αντιπρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος,  Υδρόγειος Ασφαλιστική

To μήνυμά μας προς τους συνεργάτες μας ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές είναι αυτό που τους λέμε πάντα: ότι εμείς στην Υδρόγειο πιστεύουμε ακράδαντα στον ρόλο και την αξία του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και ότι συμμεριζόμαστε τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα στο επάγγελμά του. ότι από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να κάνουμε κάθε τι δυνατό για να τον στηρίζουμε, παρέχοντάς του τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία –σύγχρονες, προσιτές και ποιοτικές ασφαλιστικές λύσεις, καλύψεις και υπηρεσίες– που του επιτρέπουν να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πελατών του και να αναπτυχθεί. Κι αυτό γιατί πιστεύουμε ότι μόνο έτσι μπορούμε από κοινού να πετύχουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη στον κλάδο μας και όχι αναλισκόμενοι απλώς σε πολέμους τιμολογίων, που ευτελίζουν το ασφαλιστικό προϊόν και τελικά υπονομεύουν το επάγγελμά μας.

 

kokkalasΘεόδωρος Κοκκάλας, CEO, ERGO

Για την ERGO ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής αποτελούσε πάντα  και εξακολουθεί να αποτελεί το κύριο κανάλι προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών της, τοποθετώντας τον στο επίκεντρο των καθημερινών προσπαθειών του ανθρώπινου δυναμικού της. Σχεδιάζουμε την επικοινωνιακή μας στρατηγική, με άξονα την ενδυνάμωση της εγγύτητας, της καθοδήγησης, της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης του παραδοσιακού δικτύου πωλήσεων της εταιρείας μας, σε μια δύσκολη για όλους οικονομική συγκυρία. Διανύοντας, όμως, μία εποχή που η τεχνολογία αναπτύσσεται εκθετικά, αποτελεί προτεραιότητά μας να ηγηθούμε πρακτικών εκσυγχρονισμού της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και να εναρμονιστούμε με τεχνολογικά καινοτόμες προσεγγίσεις, προκειμένου να παρέχουμε βελτιωμένη εξυπηρέτηση στους συνεργάτες και κατ’ επέκταση στους πελάτες μας. Στόχος μας να ενισχύσουμε τους Ασφαλιστικούς μας Διαμεσολαβητές με τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να προσαρμοστούν με ταχύτητα και ευελιξία στη νέα εποχή του digitalization και να αξιοποιήσουν δημιουργικά και παραγωγικά τις αναπτυξιακές ευκαιρίες της αγοράς μας. Θεωρούμε ότι ως σύγχρονη επιχείρηση οφείλουμε να αγκαλιάσουμε αυτήν τη νέα εποχή και να εξοπλιστούμε κατάλληλα, ώστε να είμαστε πάντα μπροστά από τις εξελίξεις. Θέλουμε κάθε βήμα μπροστά για την ERGO να σημαίνει και ένα βήμα μπροστά για τους συνεργάτες της.

 

kotsalosΓιώργος Κώτσαλος, Δ/νων Σύμβουλος, Όμιλος Interamerican

Οι συνεργάτες της Interamerican έχουν αντιληφθεί τις νέες διαστάσεις του ρόλου που τους επιφυλάσσει το ασφαλιστικό παρόν και, κυρίως, το μέλλον. Ειδικότερα στην Εταιρεία μας, γνωρίζουν ότι η τεχνολογία και οι ψηφιακές λειτουργίες είναι ο μεγάλος σύμμαχος και ότι χρειάζεται η εστίαση σε τομείς και σε υποστήριξη πωλήσεων όπου είναι αναντικατάστατοι. Αυτή η κουλτούρα αποτελεί, ήδη, κτήμα του Δικτύου Agency, στο οποίο το τριετούς εφαρμογής σχέδιο επένδυσης και ανάπτυξης που ξεκίνησε πρόσφατα, θα δημιουργήσει ένα ιδιαιτέρα ελκυστικό περιβάλλον για αποτελεσματικότητα και επαγγελματική πρόοδο των συνεργατών, παλαιών και νέων. Πρόκειται για το περαιτέρω, προσχεδιασμένο βήμα ενίσχυσης του Δικτύου και όχι για μεταστροφή, εφόσον ακολουθεί προδιαγεγραμμένα τη φάση της αναδιάρθρωσης που πραγματοποιήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να ευθυγραμμιστεί το Δίκτυο με την κερδοφορία. Για τους συνεργαζόμενους πράκτορες και μεσίτες βρίσκονται σε εξέλιξη κινήσεις βελτίωσης της υποστήριξης της συνεργασίας μαζί τους, ώστε η Interamerican, πέρα από πρώτη επιλογή των καταναλωτών, να γίνει και δική τους πρώτη επιλογή.

 

mazarakisΔημήτρης Μαζαράκης, Αντιπρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, MetLife

Είναι γεγονός ότι η σημερινή πραγματικότητα δημιουργεί μεγάλες προκλήσεις, όμως στη MetLife, με τις επιλογές μας τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε αναπτύξει εκείνες τις ικανότητες και έχουμε δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις, που μας επιτρέπουν να ξεπερνούμε με επιτυχία τις δυσκολίες, να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες, και τελικά να κοιτάζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματά μας το 2015, στα οποία αναμένουμε 24% αύξηση σε σχέση με το 2014 και με συνολικό κύκλο εργασιών να αγγίζει ετησίως διψήφιο ποσοστό, έρχονται να επαληθεύσουν αυτόν τον ισχυρισμό και να μας γεμίσουν αισιοδοξία, χαρά και σιγουριά για τη νέα χρονιά.

Το Agency, διαχρονικά, αποτελεί τον βασικό πυλώνα ανάπτυξης της MetLife και η περαιτέρω ουσιαστική ενίσχυση και ανάπτυξή του αποτελεί, για την εταιρεία και για μένα προσωπικά, βασική προτεραιότητα.

Βασικότερη όμως προτεραιότητά μου παραμένει η προστασία, η εξασφάλιση και ανάπτυξη των ανθρώπων μας, οι οποίοι αποτελούν τη βασική αιτία αυτών που μέχρι σήμερα έχουμε πετύχει, αλλά και αυτών που θα πετύχουμε στο μέλλον.

 

mayrogalosΣπύρος Μαυρόγαλος , Δ/νων Σύμβουλος, Εθνική Ασφαλιστική

Η Εθνική Ασφαλιστική, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία, αποτελεί την πρώτη επιλογή για τον πελάτη. Ένα ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα, για την οικοδόμηση του οποίου καθοριστικός έχει υπάρξει και ο ρόλος των συνεργατών μας, ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, αφού αποτελούν βασικό κρίκο στη σύνδεσή μας με τους πελάτες. Κατά συνέπεια, η Εταιρεία επενδύει και θα συνεχίσει να επενδύει στη σχέση που έχει χτίσει μαζί τους. Όπως και θα συνεχίσει να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό της, που αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στην επιτυχή ανάπτυξη των εργασιών της. Γι’ αυτό και η Εταιρεία υλοποιεί σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προκειμένου να αποκτήσει το δυναμικό της ολοένα και περισσότερα εφόδια και δυνατότητες συνεχούς εξέλιξης.

 

minetasΓιώργος Μινέτας, Αντιπρόεδρος & Αναπλ. Δ/νων Σύμβουλος, Ευρωπαϊκή Ένωσις – Ασφάλειαι Μινέττα

Η εργασία του διαμεσολαβητή στην ασφαλιστική αγορά αποτελεί έναν απαραίτητο παράγοντα, ο οποίος εγγυάται την πλήρη κατανόηση των όρων και προϋποθέσεων μίας κατάλληλης ασφάλισης, αναλόγως των προσωποποιημένων αναγκών του κάθε ασφαλισμένου, ενός πολύτιμου συμβούλου, ο οποίος προσδίδει προστιθέμενη αξία στη σχέση ασφαλιστικής εταιρείας – ασφαλισμένου.

 

mixaliΦιλίππα Μιχάλη, Εντεταλμένη Σύμβουλος & Γενική Δ/ντρια, Allianz Ελλάδος

Η Allianz Ελλάδος δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία σε όλους τους κλάδους ασφάλισης, καλύπτοντας το πλήρες φάσμα των ασφαλιστικών αναγκών των πελατών της. Για τον λόγο αυτό, αναζητά κι επενδύει σε διαχρονικές συνεργασίες με τους ασφαλιστικούς της συμβούλους, προσανατολίζοντάς τους όχι στην εστιασμένη πώληση συγκεκριμένων υπηρεσιών, αλλά στο κτίσιμο μακροχρόνιων και αμοιβαία επωφελών σχέσεων με τους πελάτες τους, αναδεικνύοντας την ευρεία γκάμα των λύσεων που παρέχει η εταιρεία μας.

Όπως σταθερά κάνουμε, πιστεύουμε στην αξία των συνεργατών μας και στην ανάπτυξη των εργασιών τους, και για αυτό συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε και να επενδύουμε σε αυτούς. Οι υπεύθυνες, προσωπικές συμβουλές που με την κατάλληλη κατάρτιση αλλά και με το απαραίτητο επαγγελματικό ήθος παρέχουν οι συνεργάτες μας, προσανατολίζουν τους ασφαλισμένους μας και τους προστατεύουν από λανθασμένες επιλογές, σ’ ένα περιβάλλον αβέβαιο και διαρκώς μεταβαλλόμενο.

Με γνώμονα αυτή τη φιλοσοφία, ενισχύουμε τη δυναμική τους, εξοπλίζοντάς τους με καινοτόμα προϊόντα και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, τόσο για τους ίδιους όσο και για τους πελάτες τους. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε και ανταμείβουμε την προσπάθεια και την εργασία τους, μέσω ενός ολοκληρωμένου, δίκαιου και ανταποδοτικού πλαισίου αμοιβών.

 

saiasΚάρολος Σαΐας, Δ/νων Σύμβουλος, Interasco

Θα ήθελα να διαβεβαιώσω το σύνολο των επαγγελματιών ασφαλιστικών διαμεσολαβητών –και πολύ περισσότερο αυτούς που έχουν επιλέξει να συνεργάζονται με την Εταιρεία μας– ότι η Interasco Α.Ε.Γ.Α. δηλώνει έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της επόμενης ημέρας και να διαδραματίσει έναν ακόμη πιο ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα της αγοράς μας.

Διαθέτοντας έναν ισχυρό διοικητικό μηχανισμό και απολαμβάνοντας την πλήρη στήριξη του μητρικού μας Ομίλου Harel, στηρίζουμε τους αναπτυξιακούς μας σχεδιασμούς στους Συνεργάτες  Πωλήσεων, με τους οποίους και μοιραζόμαστε το φιλόδοξο παραγωγικό μας όραμα.

Τέλος, επιτρέψτε μου να μεταφέρω, με την ευκαιρία των εορταστικών ημερών που διανύουμε, τις θερμότερες ευχές του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και όλων των εργαζομένων της Interasco Α.Ε.Γ.Α. προς το σύνολο των συντελεστών της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς για ένα ευτυχισμένο 2016, με Υγεία και κάθε επιτυχία σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο.

 

sarrigeorgiouΑλέξανδρος Σαρρηγεώργιου, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος, Eurolife ERB

Σε μία εποχή που τα “μη παραδοσιακά” ασφαλιστικά δίκτυα μάλλον κερδίζουν έδαφος, ο ρόλος του επαγγελματία διαμεσολαβητή, που διερευνά, κατανοεί και τελικά καλύπτει τις ασφαλιστικές ανάγκες των υποψήφιων πελατών του, είναι σπουδαιότερος και κρισιμότερος από ποτέ.

Αυτό όμως απαιτεί αυξημένο επαγγελματισμό και επιμόρφωση του κάθε ασφαλιστικού συμβούλου, αλλά και ενέργειες που θα οδηγήσουν σε αποτελεσματικότερη διαχείριση, για το ασφαλιστικό γραφείο που επιθυμεί να πάρει μερίδιο στο μέλλον από μια πίτα που νομοτελειακά θα αυξηθεί.

Και σε αυτό τον τομέα, υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει, τόσο από τους ίδιους τους διαμεσολαβούντες όσο και από τις ασφαλιστικές εταιρείες που τους υποστηρίζουν.

 

xatziiosifΙορδάνης Χατζηιωσήφ, Δ/νων Σύμβουλος, ΑΤΕ Ασφαλιστική

Η  επιλογή της ΑΤΕ Ασφαλιστικής ως πρώτης επιλογής και σημείο αναφοράς για τους Συνεργάτες μας σχετίζεται με το ανθρώπινο πρόσωπο και τη φιλοσοφία της Εταιρείας να:

  • παρέχει ένα πλήρες ασφαλιστικό χαρτοφυλάκιο προγραμμάτων, που απευθύνεται σε όλους, καλύπτει κάθε σύγχρονη ασφαλιστική ανάγκη και εξασφαλίζει την πρόσβαση των Συνεργατών της ΑΤΕ Ασφαλιστικής σε νέες αγορές. 
  • διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό με βάθος γνώσης και εμπειρίας, που μπορεί να δώσει άμεσες και ολοκληρωμένες απαντήσεις, ακόμα και για την ανάληψη των πλέον εξειδικευμένων ασφαλιστικών εργασιών.
  • παρέχει τις πλέον καινοτόμες υπηρεσίες μέσω του portal, βελτιώνει συνεχώς το επίπεδο εξυπηρέτησης και υποστήριξης, αυτοματοποιώντας τις εργασίες και μειώνοντας το αντίστοιχο κόστος λειτουργίας.
  • παρέχει πιστοποιημένη εκπαίδευση και, τέλος, να
  • παρέχει δυναμικό κανονισμό πωλήσεων, με ισχυρά κίνητρα για την τοποθέτηση νέων εργασιών και την ποιοτική ανάπτυξη χαρτοφυλακίων.

Έτσι, και για το 2016, έτος του Solvency II, η απάντησή μας στην εμπιστοσύνη των Συνεργατών μας αποτελεί η δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να δημιουργούμε αξία για τους ίδιους και τους πελάτες, αποδεικνύοντας ότι και θέλουμε και μπορούμε να είμαστε συνεχώς δίπλα τους.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας