Η Allianz εξαγοράζει το χαρτοφυλάκιο περιουσίας της Aegon

344

Η Allianz συμφώνησε να εξαγοράσει το χαρτοφυλάκιο ασφαλίσεων Περιουσίας της Aegon. Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από το ενεργό εμπορικό χαρτοφυλάκιο συνολικού ύψους περίπου € 90 εκατ. και δύο χαρτοφυλάκια απορροών (run off), τους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους και τις συνασφαλίσεις. Το μερίδιο αγοράς της Allianz P & C στην Ολλανδία θα αυξηθεί μετά από αυτή τη συναλλαγή, από 4,4% σε 5%.  Οι περίπου 70 εργαζόμενοι που εμπλέκονται στη διαχείριση των χαρτοφυλακίων αυτών, θα μεταφερθούν στην Allianz.

Ενίσχυση της θέσης στην εμπορική αγορά
Η Allianz ενίσχυσε την παρουσία της στις χώρες της Μπενελούξ με την ενσωμάτωση στο τέλος του 2012, των Allianz Βελγίου, Λουξεμβούργου και η Κάτω Χωρών, στην Allianz Μπενελούξ. Αυτό ήταν απαραίτητο προκειμένου να είναι δυνατές κάποιες σημαντικές επενδύσεις στην αγορά της Benelux , την οποία η Allianz θεωρεί ελκυστική. Η αγορά της Benelux είναι τέταρτη σε μέγεθος στην Ευρώπη. «Η εξαγορά είναι σε συμφωνία με τους στρατηγικούς στόχους μας στην Μπενελούξ και ενισχύει σημαντικά τη θέση της Allianz στην ολλανδική αγορά», δήλωσε ο Sergio Balbinot, Μέλος του Δ.Σ. της  Allianz SE και υπεύθυνος για τις Ασφάλειες Δυτικής & Νότιας Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Αφρικής και Ινδίας.

Σταδιακή ενσωμάτωση της ΑEGON
Συνολικά, περισσότεροι από 60.000 εμπορικοί πελάτες της Aegon θα μεταβιβαστούν στην Allianz. Βασικός στόχος είναι να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις της συναλλαγής σε πελάτες και μεσίτες. Οι εργαζόμενοι της Aegon θα έχουν σημαντικό ρόλο στην Allianz, καθώς φέρνουν μαζί τους την εμπειρία τους στις υπηρεσίες και τη γνώση των πελατών.

Προηγούμενο άρθροΜηνύματα από 18 CEO στους ασφαλιστές
Επόμενο άρθροΚορυφαία διάκριση της Interamerican στις Γενικές Ασφάλειες, στα «Global Insurance Awards 2015»