Εταιρείες

Η ευαισθησία μιας ασφαλιστικής εταιρείας

Είναι εμφανώς εθνικοί οι λόγοι, αλλά αυτό καθόλου δεν μειώνει την αξία της πρωτοβουλίας που πήρε η Achmea μετά το αεροπορικό δυστύχημα του MH17 στην Ουκρανία.

Δεν είμαστε σίγουροι αν και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα είχαν τη δυνατότητα εκ της λειτουργίας τους να προχωρήσουν σε τέτοιες κινήσεις. Οφείλουμε να αναδείξουμε την περίπτωση της Achmea και, βεβαίως, να ευχηθούμε πρωτίστως να μην υπάρχει η ανάγκη για παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ολλανδικού ομίλου, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αλλά και οι υπάλληλοι του ομίλου, όπως άλλωστε και η υπόλοιπη χώρα, είναι σοκαρισμένοι μετά από το πρόσφατο αεροπορικό δυστύχημα. Το προσωπικό και η διοίκηση της Achmea εύχονται στις οικογένειες, τους φίλους και τους συγγενείς πολλή δύναμη για τις εβδομάδες και τους μήνες που έρχονται και προσθέτουν ότι  σε περιόδους καταστροφών θεωρούν σκόπιμο να διαχειριστούν τις ασφαλιστικές καλύψεις αναλόγως.  

Έτσι, ανεξάρτητα από το εάν η συντριβή προκλήθηκε από τρομοκρατία ή/και πόλεμο η Achmea έχει αποφασίσει ότι οι πελάτες με ταξιδιωτική ασφάλιση της Interpolis, Centraal Beheer Achmea, FBTO, Avero Achmea, InShared ή Zilveren Kruis Achmea μπορούν να υπολογίζουν στην κάλυψη εξόδων για τον επαναπατρισμό των θυμάτων, για τη μετάβαση στην περιοχή της καταστροφής στην Ουκρανία και την (εσπευσμένη) επιστροφή στις Κάτω Χώρες πελατών των οποίων μέλη της οικογένειάς τους επέβαιναν στο MH17.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες ζωής του Ομίλου Achmea (Interpolis, Centraal Beheer, FBTO, Avero Achmea) έχουν επίσης αποφασίσει να καταβάλουν τα ασφαλισμένα ποσά για ασφαλισμένους με συμβόλαια Ζωής πελάτες τους, ανεξάρτητα από το εάν το αεροπορικό δυστύχημα προκλήθηκε από τρομοκρατία ή/και πόλεμο.

Οι πελάτες με ασφάλιση προσωπικών ατυχημάτων, που συμπεριλαμβάνει κάλυψη για θάνατο, από τις Centraal Beheer Achmea, Interpolis, Achmea Avero ή FBTO μπορούν να υπολογίζουν στην καταβολή των ασφαλισμένων ποσών.

Το Κέντρο έκτακτης ανάγκης Eurocross Assistance, που ανήκει στον όμιλο Achmea, συνδράμει στην αντιμετώπιση του τραγικού συμβάντος εκ μέρους του συνόλου των ολλανδικών κέντρων έκτακτης ανάγκης.

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας