Απορία Ψάλτου Βηξ!

463

Και εάν η απορία προκύπτει από άγνοια, έχει καλώς, θα μάθει.

Εάν όμως, η σκοπιμότητα τη δημιουργεί, υπάρχει θέμα.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, έχουν περάσει δύο μήνες από τότε που θα έπρεπε να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της τα αποτελέσματα των ασφαλιστικών εταιρειών για το 2013 κατά κλάδο και εταιρεία.

Τόσο ο κ. Ζάρκος όσο και ο κ. Βογιατζής, προηγούμενοι Επόπτες που υπηρέτησαν τα νεόκοπα καθήκοντα της Τράπεζας για την εποπτεία της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, υπήρξαν συνεπείς.

Η νέα διεύθυνση όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται και κωφεύει, αλλά και απαξιώνει άτομα και όργανα.

Όπως π.χ. την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ο Πρόεδρος της οποίας αιτείται επί ματαίω και εκτίθεται στο Διοικητικό του Συμβούλιο και την αγορά, όταν πολλά και σπουδαία άλλα θέματα “τρέχουν”.

Η ΤτΕ ύστερα από τον Νόμο του 1931 προσέγγιζε το πρότυπο της «Τράπεζας των Τραπεζών», όπως σημειώνεται στο πόνημα που η Τράπεζα εξέδωσε και αναφέρεται στον Κεντρικό Τραπεζίτη και Πολιτικό, Εμμανουήλ Τσουδερό.

Ο σημερινός Διοικητής, κ. Γιάννης Στουρνάρας, όχι ως ψάλτης με… βήχα, αλλά ως φιλόδοξος τεχνοκράτης και ίσως στο μέλλον πολιτικός, οφείλει να διαγνώσει την ειδοποιό διαφορά ως εκ της προσθήκης των αρμοδιοτήτων της Τράπεζας με την ανάληψη της εποπτείας της ασφαλιστικής αγοράς.

Πρέπει να εμφυσήσει και γνώσεις ειδικές στα στελέχη – επόπτες αλλά και συμπεριφορές που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των ανθρώπων, των καταναλωτών, των επαγγελματιών του Νέου Αιώνα.

Όσο μπορούμε, και ενώ συλλέγουμε στοιχεία, διαμαρτυρόμαστε, ήπια αλλά σθεναρά, ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ  ΕΛΛΑΔΟΣ δεν δημοσιοποιεί τα στοιχεία παραγωγής του 2013 των ασφαλιστικών εταιρειών.

Προηγούμενο άρθροΗ ευαισθησία μιας ασφαλιστικής εταιρείας
Επόμενο άρθροΟι αναδυόμενοι κίνδυνοι για τις κοινωνίες την επόμενη 10ετία