Διεθνή

Αποχωρεί από την ΑΧΑ ο Henri de Castries, νέος CEO ο Thomas Buberl

Μετά από 27 χρόνια στον Όμιλο και σχεδόν 17 χρόνια ως Διευθύνων Σύμβουλος, ο Henri De Castries, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΧΑ, ανακοίνωσε την απόφασή του να συνταξιοδοτηθεί και να αποχωρήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο την 1η Σεπτεμβρίου 2016.

Σε συνέχεια της υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου πλάνου διαδοχής από την επιτροπή Ανταμοιβών και Διακυβέρνησης του Ομίλου, υπό την καθοδήγηση του Jean-Martin Folz, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου αποφάσισε παμψηφεί, σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου 2016, να διαχωρίσει τις λειτουργίες του Προέδρου ΔΣ και του Διευθύνοντος Συμβούλου, εγκρίνοντας τις παρακάτω τοποθετήσεις με την αναχώρηση του Henri de Castries την 1η Σεπτεμβρίου:

  • Ο Denis Duverne τοποθετείται ως Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.
  • Ο Thomas Buberl τοποθετείται ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου, αντικαθιστώντας τον Henri de Castries.

Από τις 21 Μαρτίου 2016, ο Thomas Buberl τοποθετείται στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στο Παρίσι με την ιδιότητα του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου. Θα συνεργαστεί στενά με τον Henri de Castries και τον Denis Duverne για την ολοκλήρωση του νέου στρατηγικού πλάνου της ΑΧΑ, το οποίο αναμένεται να δημοσιευθεί στις 21 Ιουνίου 2016, διασφαλίζοντας, παράλληλα, την ομαλή αλλαγή ηγεσίας.

«Ήταν προνόμιο για εμένα να διαδεχθώ τον Claude Bébéar και να ηγούμαι της ΑΧΑ όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους 166.000 ανθρώπους που αποτελούν το πρόσωπο της ΑΧΑ για τα 103 εκατομμύρια πελάτες μας σε όλο τον κόσμο. Ο επαγγελματισμός και η δέσμευσή τους ήταν πηγή δύναμης και κινητοποίησης για μένα», είπε ο Henri de Castries.

«Η υλοποίηση της διαδικασίας αλλαγής που ξεκίνησε μετά από αίτημα που κατέθεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο τον Οκτώβριο του 2013, επιβεβαίωσε το εύρος και την ποιότητα που έχουν οι ομάδες της ΑΧΑ και μας βοήθησε νααναγνωρίσουμε μια νέα γενιά από ηγέτες. Ο Denis κι εγώ είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για την ομάδα που καταφέραμε να χτίσουμε και να αναπτύξουμε.

Στο πλαίσιο της επιτυχούς ολοκλήρωσης της Φιλοδοξίας ΑΧΑ, και πριν εισέλθουμε σε ένα νέο στρατηγικό κύκλο, κατάλαβα, ότι με την υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή να ξεκινήσει η μετάβαση σε μια νέα διοίκηση, η οποία γνωρίζω ότι θα οδηγήσει με επιτυχία την ΑΧΑ στα επόμενα βήματα ανάπτυξής της. Παρόλο που αφήνω τον Όμιλο με μεγάλη συγκίνηση, είμαι πολύ χαρούμενος και σίγουρος, βλέποντας τον Thomasνα αναλαμβάνει τη διοίκηση της ΑΧΑ. Έχει την εμπειρία, τα ηγετικά χαρακτηριστικά και τις αξίες να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρονται από έναν ταχύτατα εξελισσόμενο κόσμο, κάνοντας την ΑΧΑ μια Εταιρεία που θα είναι συνεχώς πιο κοντά στους πελάτες της, οι οποίοι είναι το κλειδί για την μακροχρόνια ανάπτυξή μας», προσέθεσε ο Henri de Castries.

Ο Norbert Dentressangle, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Ανεξάρτητος Διοικητικός Διευθυντής, δήλωσε σχετικά: «Tο Διοικητικό Συμβούλιο συμφώνησε ότι ο καλύτερος συνδυασμός για την ΑΧΑ είναι να συνδέσει το καθαρό στρατηγικό όραμα, τη βαθιά γνώση για τον ασφαλιστικό κλάδο, την ενέργεια και τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Thomas Buberl, με τη μεγάλη εμπειρία και γνώση του Denis Duverne για τον Όμιλο, καθώς και τη βαθιά κατανόησή του για τις πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης και το κανονιστικό περιβάλλον».

Σχολιάζοντας την απόφαση του Henri de Castries, ο Norbert Dentressangle πρόσθεσε: «Tο Διοικητικό Συμβούλιο είναι εξαιρετικά ευγνώμον στον Henri De Castries για την πολύτιμη συνεισφορά του στην επιτυχία της ΑΧΑ από το 1989. Υπό την καθοδήγησή του, η ΑΧΑ έγινε μια κορυφαία παγκόσμια ασφαλιστική επωνυμία, ενίσχυσε σημαντικά το αποτύπωμά της στις αναδυόμενες αγορές, κυρίως της Ασίας, και αντιστάθηκε με επιτυχία αρκετά χρόνια που χαρακτηρίστηκαν από ισχυρές οικονομικές κρίσεις, σεβόμενη, παράλληλα, τις δεσμεύσεις της προς τους πελάτες, έχοντας θετικά αποτελέσματα και συνεχίζοντας να δίνει μέρισμα στους μετόχους της. Το 2015, την ίδια περίοδο που προχωρά σε έναν ισχυρό ψηφιακό μετασχηματισμό, η ΑΧΑ ολοκλήρωσε το πενταετές στρατηγικό της πλάνο, φτάνοντας σε ιστορικό υψηλό λειτουργικών εσόδων, οκτώ φορές πάνω από την περίοδο που ο Henri de Castries ανέλαβε. Το Διοικητικό Συμβούλιο τού αποδίδει φόρο τιμής για τις ενέργειές του, καθώς και να του εκφράσει  τις βαθύτατες ευχαριστίες τους στον DenisDuverne, ο οποίος, ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, είχε κεντρικό ρόλο στις στρατηγικές αποφάσεις για την ενίσχυση και τη σταθερότητα του Ομίλου. Μαζί, αφήνουν στη νέα διοίκηση έναν Όμιλο που χαρακτηρίζεται από πολύ καλή διαχείριση, εξαιρετικές οικονομικές αντοχές και υψηλού επιπέδου εργαζομένους με ισχυρή δέσμευση».

 


 

Βιογραφικά στοιχεία

  • Ο Thomas Buberl ήταν από τις αρχές του 2012 μέχρι πρότινος Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Γερμανίας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ παγκοσμίως για τον τομέα Ζωής και Επενδύσεων και Υγείας και Μέλος της Διοικητικής Επιτροπής της ΑΧΑ.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Boston Consulting Group ως σύμβουλος στον τραπεζικό και ασφαλιστικό κλάδο στη Γερμανία και διεθνώς. Από το 2005 έως το 2008, εργάστηκε στον Όμιλο Winterthur (που εξαγοράστηκε από την ΑΧΑ το 2006) ως μέλος της Διοικητικής Επιτροπής στην Ελβετία, αρχικά ως Διευθυντής Λειτουργιών και κατόπιν ως Διευθυντής Marketing και Πωλήσεων. Στη συνέχεια εντάχθηκε στον Όμιλο Zurich Insurance ως Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελβετία.

Ο Thomas Buberl είναι κάτοχος Master of Economics από το πανεπιστήμιο WHU Koblenz (Γερμανία), MBA από το Lancaster University (Αγγλία) και PhD στα Οικονομικά από το πανεπιστήμιο St. Gallen (Ελβετία). Έχει διακριθεί ως Young Global Leader από το World Economic Forum.

Είναι Γερμανός πολίτης και γεννήθηκε το 1973. Θα ζει, πλέον, στο Παρίσι, με την οικογένειά του.

 

  • Ο Denis Duverne από τον Απρίλιο του 2010, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1979 στο φορολογικό τμήμα του γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών, και, δύο χρόνια αργότερα, ως Εμπορικός Ακόλουθος του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Νέα Υόρκη. Από το 1986 έως το 1991 ήταν Διευθυντής του Τμήματος Φορολογίας Εταιρειών και μετά υπεύθυνος της φορολογικής πολιτικής στο Υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας. Από το 1991 έως το 1995, διατήρησε υψηλόβαθμες θέσεις στον τραπεζικό κλάδο.

Ο Denis Duverne ήρθε στον Όμιλο της ΑΧΑ το 1995 και ανέλαβε την εποπτεία για τις εργασίες της ΑΧΑ στις ΗΠΑ και την Αγγλία πριν την αναδιοργάνωση των Εταιρειών της ΑΧΑ στο Βέλγιο και την Αγγλία μετά τη συγχώνευση με τη UAP.

Μεταξύ 2000 και 2003 έγινε Αναπληρωτής Διευθυντής Οικονομικών, όπου ανέπτυξε τη λειτουργία διαχείρισης κινδύνου. Από τον Φεβρουάριο του 2003, αποτέλεσε μέλος της Διοικητικής Επιτροπής επικεφαλής των Οικονομικών, Ελέγχου και Στρατηγικής. Ανέλαβε, επίσης, την ενσωμάτωση της Winterthur στον Όμιλο ΑΧΑ κατά το 2006-2007.

Το 2014, ήταν μέλος του Private Sector Advisory Group (PSAG), το οποίο ιδρύθηκε το 1999 από την Παγκόσμια Τράπεζα και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και αποτελείται από παγκόσμιους ηγέτες του ιδιωτικού κλάδου, με κοινό στόχο να βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες να βελτιώσουν την εταιρική διακυβέρνηση.

Ο Denis Duverne είναι απόφοιτος της École des Hautes Études Commerciales (HEC) και της École Nationale d’Administration (ENA).

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας