Υποχρεωτική η ασφάλιση snowmobile

1039
snowmobile

Επειδή η χειμερινή περίοδος πλησιάζει, πριν τις εξορμήσεις σας στα χιονοδρομικά κέντρα καλό είναι να γνωρίζετε ότι τα snowmobile πρέπει να είναι ασφαλισμένα!

Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμ. 1007/2011 Απόφασή του ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι κινούμενο με μηχανική δύναμη έλκηθρο (snowmobile) που χρησιμοποιείται σε χιονοδρομικά κέντρα είναι αυτοκίνητο κατά τις ειδικές διατάξεις του Ν.489/1976, παρότι τούτο δεν φέρει αριθμό κυκλοφορίας, και επομένως είναι υποχρεωτική η ασφάλισή του.

Στην ένδικη δε περίπτωση το έλκηθρο (snowmobile) ήταν ανασφάλιστο και τις αποζημιώσεις για το ατύχημα που προκάλεσε υποχρεώθηκε να τις καταβάλλει το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων.

Με δεδομένα τα ανωτέρω,  οι ιδιοκτήτες των snowmobiles κρίνεται σκόπιμο να ενημερώνονται λεπτομερώς για τις ευθύνες που φέρουν, τόσο για την κυκλοφορία των μηχανημάτων τους ως οχημάτων όσο και για τη λειτουργία τους ως εργαλείων (μηχανήματα έργου), καθώς και για τις καλύψεις που προσφέρει η ασφαλιστική αγορά για την πληρέστερη κατά το δυνατόν εξασφάλισή τους (περισσότερα εδώ).

Προηγούμενο άρθροΗ Εθνική Ασφαλιστική έτρεξε Χωρίς Τερματισμό για καλό σκοπό!
Επόμενο άρθροΠρόταση Ασφάλισης για πλήρη Ασφαλιστική Κάλυψη Φαρμακείου