Άρθρα

Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Μάρτιος 2024)

Η κουκουβάγια…

Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Μάρτιος 2024)

…διάβασε ότι η αναθεώρηση του Solvency II αναμένεται να ωφελήσει κυρίως τους ασφαλιστές ζωής. Σύμφωνα με τη Morningstar DBRS, χάρη στα αναθεωρημένα μέτρα, όχι μόνο θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πρόσθετους κεφαλαιακούς πόρους, αλλά και να τους επενδύσουν σε ένα ευρύτερο φάσμα μακροπρόθεσμων περιουσιακών στοιχείων, χωρίς να αντιμετωπίζουν πολύ υψηλότερους κεφαλαιακούς περιορισμούς.

…διάβασε στο Broker’s Time, την επισήμανση του Δ/ντος Συμβούλου της Pascal & Stratis S.A., κ. Ηλία Γαλάνη, ότι πολλές εκ των επιχειρήσεων με κύκλο εργασιών άνω των €2 εκατ. που παραμένουν ανασφάλιστες και που επίκειται η υποχρεωτική ασφάλισή τους, όπως είναι η κυβερνητική πρόθεση, πιθανώς να είναι τεχνικά μη ασφαλίσιμες.

…διαβάζει και ακούει με ικανοποίηση τα ενθουσιώδη σχόλια για τη συνεισφορά των φοιτητών του ΠΑ.ΠΕΙ., μέσω της στήλης μας «απόψεις & θέσεις φοιτητών του ΠΑ.ΠΕΙ.», στην ενημέρωση των ασφαλιστών και ιδιαίτερα των διαμεσολαβούντων.


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Μάρτιος 2024)

…είδε την κα Φιλίππα Μιχάλη, Πρόεδρο και Δ/νουσα Σύμβουλο της ΝΝ Hellas, και τον κ. Διονύση Νοδάρο, Γενικό Διευθυντή Πωλήσεων, να παρίστανται στην εκδήλωση απονομής βραβείων 2023 και να γιορτάζουν μαζί με τον κ. Γιάννη Δάγκαρη τα αποτελέσματα των συνεργατών του.


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Μάρτιος 2024)

…δεν ξαφνιάστηκε “ακούγοντας” τον εκλεκτό φίλο και Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας να έχει άποψη και για τα προβλήματα που δημιουργούνται στον πρωτογενή τομέα, στην ΕΕ και την Ελλάδα. Δεν τον είδε, πάντως, πάνω σε τρακτέρ!


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Μάρτιος 2024)

…ανυπομονεί για την ολοκλήρωση του οδοιπορικού ανά την Ελλάδα του νέου CEO της Allianz, κ. Βασίλη Χριστίδη, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον κ. Χρήστο Γεωργακόπουλο. Και τούτο διότι πολλοί επιθυμούν να συναντήσουν και να γνωρίσουν τον νέο CEO στο Γραφείο του.


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Μάρτιος 2024)

…εντυπωσιάστηκε από τον αριθμό των προτάσεων που διατυπώθηκαν ταυτόχρονα σε τόσους πολλούς διευθυντές πωλήσεων από μία και μόνον ασφαλιστική εταιρεία! Αποτέλεσμα, πάντως, δεν έχει προκύψει.


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Μάρτιος 2024)

…άκουσε στο Ertnews την απάντηση του υφυπουργού Υγείας, κ. Μάριου Θεμιστοκλέους, όταν ρωτήθηκε από τηλεθεατή για το αν η ιδιωτική του ασφάλιση θα καλύπτει το απογευματινό χειρουργείο. Είπε, λοιπόν, ότι, μετά την 3η φάση (εφαρμογής του συστήματος των απογευματινών χειρουργείων), αναμένεται να εξεταστεί συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες.

…άκουσε ότι στο πλαίσιο εφαρμογής της υποχρεωτικής ασφάλισης των επιχειρήσεων –το σχετικό νομοθέτημα ετοιμάζεται– οι ορκωτοί λογιστές είναι αυτοί που θα διαπιστώνουν και θα βεβαιώνουν την ύπαρξη ασφαλιστηρίου συμβολαίου εν ισχύ.


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Μάρτιος 2024)

…χάρηκε όταν άκουσε ότι η ΕΑΕΕ συμμετέχει (μαζί με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου και το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών) στη διαβούλευση για τη διαμόρφωση Κώδικα Δεοντολογίας που θα καταργεί τις διακρίσεις και θα διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση πρώην καρκινοπαθών σε δάνεια και ασφάλειες ζωής.


Δείτε εδώ τα προηγούμενα ημερολόγια της κουκουβάγιας.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Googl

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας