Εκδηλώσεις

To 1o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης στη χώρα μας διοργανώνει η ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α

Παρουσία διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διεξαχθεί το 1o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin20), που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) σε συνεργασία με την Ethos Media, την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, στo Athenaeum InterContinental.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών και επιδιώκει να αναδείξει τον θεσμό των Επαγγελματικών Ταμείων, τα οφέλη και τις αξίες που μπορούν να προσδώσουν στην κοινωνία, την οικονομία και τις επιχειρήσεις με την εξασφάλιση ενός επαρκούς συνταξιοδοτικού εισοδήματος και τη διατήρηση ενός αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου κατά τη λήξη του επαγγελματικού βίου των εργαζομένων.

Πλήθος παραγόντων, υψηλόβαθμων αξιωματούχων, Ελλήνων και ξένων, αλλά και θεσμικών φορέων αναμένεται να συμμετέχουν. Στο Συνέδριο θα δώσουν, επίσης, το παρόν άνθρωποι της αγοράς, εκπρόσωποι εργαζομένων/εργοδοτών, asset managers, αναλογιστές, ορκωτοί λογιστές, εσωτερικοί ελεγκτές και λοιποί εμπειρογνώμονες με στόχο μια ολιστική προσέγγιση της δράσης και του τρόπου λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Οι θεματικοί άξονες του Συνεδρίου περιλαμβάνουν τις εξής ενότητες:

  • Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης: Σύμπραξη Κοινωνικών Εταίρων
  • Σύσταση, Οργάνωση, Εποπτεία & Διαχείριση Λειτουργίας ΤΕΑ
  • Εποπτεία, Διαχείριση & Αποδόσεις Επαγγελματικών Ταμείων

Εκτός από την παρουσία του ίδιου του Υπουργού Εργασίας, κ. Ιωάννη Βρούτση, Κεντρικός Ομιλητής στο Συνέδριο θα είναι ο κ. Gabriel Bernardino, Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA). Επιπλέον, αναμένεται να συμμετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας