Άρθρα

Τι “είδε” στον κ. Robert Gauci ο κ. Χρήστος Σοφός;

Συνομιλώντας με έναν, εκ των πραγμάτων, έμπειρο και επιτυχημένο άνθρωπο, έχεις την ευκαιρία να αποκομίσεις οφέλη, αλλά και άποψη για τα μελλούμενα.

Αυτό που λέμε αίσθηση για το πού πηγαίνουν τα πράγματα.

Όλοι, στην ασφαλιστική μας αγορά, αυτήν την περίοδο, ανησυχούμε.

Όλοι καταλαβαίνουμε πως το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον αλλάζει.

Η δουλειά του ασφαλιστή, του μάχιμου ασφαλιστή, αυτού που η καθημερινότητά του είναι συνυφασμένη με τα προβλήματα του πελάτη – καταναλωτή, του υποψήφιου προς ασφάλιση, αλλά και του ασφαλισμένου, ακόμα περισσότερο, δεν είναι (και χρειάζεται προσοχή εδώ) μόνο να πουλήσει, αλλά να διαχειριστεί και, πρωτίστως, να εμπνεύσει αίσθηση χρησιμότητας και εμπιστοσύνης.

Ο κ. Χρήστος Σοφός είναι ένας άξια αντιπροσωπευτικός, και ως προς την εμπειρία αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητα, τέτοιος άνθρωπος.

Ανησυχεί και αυτός! Όχι μόνον για τα στενώς εννοούμενα συμφέροντά του, αλλά κυρίως για την εξέλιξη της αγοράς. Της αγοράς που στον ίδιο επέτρεψε, τα τελευταία 50 χρόνια, να δημιουργήσει. Της αγοράς που προσδοκά και προσβλέπει, τα επόμενα 50 χρόνια, τα παιδιά του να φτάσουν και να υπερβούν τα δικά του επιτεύγματα.

Τι λέει, λοιπόν, αυτός ο σοφός άνθρωπος;

Βλέπει τη συγκέντρωση της αγοράς. Βλέπει και παραδέχεται ότι η ασφαλιστική βιομηχανία υπηρετείται πλέον από φορείς με παγκόσμιο κύρος και ονόματα αδιαμφισβήτητης φερεγγυότητας, ικανά να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στους καταναλωτές, αλλά και στους διαμεσολαβούντες.

Διακρίνει, όμως, στους ίσους μεταξύ ίσων και στους μεγάλους παίκτες εκείνο το κάτι, που είναι ικανό να κάνει τη διαφορά. Ποιο είναι αυτό;

Η προσωπικότητα του Ηγέτη. Του τεχνοκράτη που ακούει τον έμπειρο, υπολογίζει και σέβεται τον συνεργάτη, που δεν του χαρίζεται και δεν τον χρησιμοποιεί, αλλά τον αξιολογεί και τον ενθαρρύνει.

– Λοιπόν, Χρήστο Σοφέ, τι εντύπωση αποκόμισες από τη συναναστροφή σου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Ασφαλιστικής;, τον ρώτησα.
– Δημήτρη, με κέρδισε ο άνθρωπος αυτός. Έχει όραμα και καταδεκτικότητα. Νομίζω πως έχω κίνητρο να τον εμπιστευτώ.
– Χρήστο, μου επιτρέπεις να δημοσιοποιήσω την εκτίμησή σου αυτή;, τον ρώτησα…

Με την άδειά του, λοιπόν, γράφω αυτά που γράφω και εύχομαι να δικαιωθεί!

Η αγορά μας έχει ανάγκη όχι από έναν Gauci, αλλά και από άλλους!

Και διαθέτει η ελληνική ασφαλιστική αγορά σήμερα, το 2024, κάποιους ανθρώπους, κάποιους ηγέτες, που πρέπει να μας εμπνεύσουν. Όχι για το συμφέρον της εταιρείας τους, αλλά για το συμφέρον της αγοράς.

Δημήτρης Ρουχωτάς


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας