Διεθνή

Ταξιδιωτική ασφάλιση: £275 εκατ. σε απαιτήσεις που σχετίζονται με την COVID-19 για το α’ τρίμηνο του 2020

Οι αποζημιώσεις για ιατρικά έξοδα και ακυρώσεις στην ταξιδιωτική ασφάλιση φτάνουν σε επίπεδα- ρεκόρ, την ώρα που περισσότεροι ασφαλιστές προσφέρουν κάλυψη COVID-19, σύμφωνα με στοιχεία της GlobalData.

Όλο και περισσότεροι ασφαλιστές, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων ονομάτων όπως οι Blue Insurance, Allianz, Caster και Staysure, επαναφέρουν την κάλυψη εξόδων επαναπατρισμού και ιατρικών πράξεων που σχετίζονται με την COVID-19, καθώς και την κάλυψη ακύρωσης, παρά τον σχετικό κίνδυνο αυτών των απαιτήσεων στην ταξιδιωτική ασφάλιση.  Ωστόσο, αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί μια καλή κίνηση μακροπρόθεσμα, λέει η GlobalData, εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης.

Η κα Jazmin Chong, Αναλύτρια της GlobalData, σχολιάζει:

«Η έρευνα καταναλωτών της εταιρείας μας για το 2019 στο Ην. Βασίλειο διαπίστωσε ότι οι περισσότερες απαιτήσεις στον κλάδο ταξιδιωτικής ασφάλισης πέρυσι ήταν σχετικές με ιατρικά έξοδα, με το 31% των ερωτηθέντων να αναφέρουν αυτόν τον λόγο, ενώ οι ακυρώσεις ήταν η δεύτερη υψηλότερη αιτία απαίτησης αποζημιώσεων, στο 29%. Αυτά αποτελούν μεγάλο μέρος του κόστους των απαιτήσεων στην ταξιδιωτική ασφάλιση, που έχει γενικά σημειώσει αύξηση τα τελευταία χρόνια και σημείωσε ρεκόρ το 2018, κοστίζοντας στους ασφαλιστές £399 εκατ., αν και μειώθηκε ελαφρά σε £377 εκατ. το 2019. Η ABI εκτιμά ότι οι ασφαλιστές που ασχολούνται με την ταξιδιωτική ασφάλιση έχουν πληρώσει τουλάχιστον 275 εκατομμύρια λίρες σε απαιτήσεις που σχετίζονται με την COVID-19 για το πρώτο τρίμηνο του 2020.
Η επαναδραστηριοποίηση στον κλάδο έρχεται μετά από μια προσωρινή παύση των πωλήσεων νέων ταξιδιωτικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων που εφάρμοσαν οι ασφαλιστές μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου 2020».

Η κα Τσονγκ καταλήγει: «Εάν περισσότεροι ασφαλιστές αρχίσουν να συμπεριλαμβάνουν ιατρικές και ακυρωτικές απαιτήσεις που σχετίζονται με την COVID-19 ως μέρος των αυτόνομων ασφαλιστικών προϊόντων τους, οι απαιτήσεις του κλάδου μπορεί και πάλι να φτάσουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.  Ωστόσο, παρά τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με υψηλότερες απαιτήσεις, η ενσωμάτωση αυτών των καλύψεων σε πρωτοφανείς περιόδους είναι μια καλή κίνηση από τους ασφαλιστές, για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών και να αυξήσουν τα μερίδια αγοράς τους μακροπρόθεσμα»

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας