Διαμεσολαβούντες

Σύλλογος Επ. Ασφαλιστών Ν. Λάρισας: Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο ΚΑΡΠΑ Α’ Βοηθειών

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Λάρισας, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Λάρισας, πραγματοποίησε στις 24/05/2024 το σεμινάριο ΚΑΡΠΑ & Α’ Βοηθειών.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, με γνώμονα πάντα την προσφορά στην τοπική κοινωνία και στο πλαίσιο των εξωστρεφών δράσεων του συλλόγου, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Λάρισας πραγματοποιήσε χθες, 23/05/2024, σεμινάριο εκπαίδευσης Α’ Βοηθειών με έμφαση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με υπεύθυνους Διασώστες / Εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Λάρισας.

Μετά το πέρας του Σεμιναρίου, δωρίσε στον Δήμο Τεμπών έναν απινιδωτή που ήταν χορηγία της NP Ασφαλιστικής. Τον απινιδωτή παρέδωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίας της NP Ασφαλιστικής, κ. Γκέφος Ευθύμιος, στον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, κ. Νικολάου Γεώργιο, και στην Προϊσταμένη Κοινωνικών Δομών του Δήμου Τεμπών, κα Τσικλητάρη Πανωραία. Έτσι, ο Σύλλογος συνεχίζει να αποδεικνύει έμπρακτα τη συνεισφορά του ως σύλλογος με διάφορες δράσεις, όπως ήταν η δωρεά τροφίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο Λάρισας και η παράδοση 18.000 λίτρων νερού εκ μέρους της ΠΟΑΔ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους πλημμυροπαθείς κ.α. Το Σεμινάριο ήταν ανοιχτό τόσο για τα μέλη του συλλόγου και λοιπούς συναδέλφους όσο και για τους πολίτες του Ν. Λάρισας. Όσοι συμμετείχαν θα πάρουν πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Σκοπός του σεμιναρίου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και Α’ Βοηθειών ήταν να εκπαιδεύσει πολίτες στις απαραίτητες βασικές γνώσεις για τη σωστή και ασφαλή αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών υγείας -ενηλίκων, παιδιών και βρεφών- που έχουν ανάγκη άμεσης παροχής πρώτων βοηθειών. Κάθε χρόνο στην Ευρώπη χιλιάδες άνδρες και γυναίκες πεθαίνουν από καρδιακή προσβολή. Ο θάνατος θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν είχε ξεκινήσει άμεσα καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.  

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το Επιμελητήριο Λάρισας για τη συνδιοργάνωση  του σεμιναρίου και την υποστήριξη που παρέχει στον Σύλλογο μας διαχρονικά.

Εγκάρδιες ευχαριστίες στον Πρόεδρο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Λάρισας, κ. Γούλα Ιωάννη, και στην ομάδα Εκπαιδευτών / Διασωστών, που ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη χαρά στο αίτημά μας και ευχόμαστε να συνεχίσουν με την ίδια αφοσίωση και πάθος να μας παρέχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την συμμετοχή του κόσμου και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε την προσφορά μας με ανάλογες δράσεις», επισημαίνεται εν κατακλείδι στο δελτίο Τύπου.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας