Πρόεδρος της Insurance Europe για έναν ακόμα χρόνο ο Sergio Balbinot

298

Μετά από ομόφωνο αίτημα των μελών της Insurance Europe, ο Sergio Balbinot δέχθηκε να παραμείνει πρόεδρος για ένα ακόμη έτος. Η θητεία του κ. Balbinot, Διευθύνοντος Συμβούλου της Generali, επρόκειτο να λήξει μετά από μία περίοδο τριών ετών. Η ανανέωση ψηφίστηκε στη Γενική Συνέλευση της Insurance Europe, η οποία πραγματοποιήθηκε χτες, 11 Ιουνίου, στη Μάλτα.

Ο Balbinot, ο οποίος εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος το 2011, υποστηρίζει θερμά την ευρωπαϊκή ασφαλιστική βιομηχανία. Η διευρυμένη εντολή του έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Insurance Europe, καθώς προετοιμάζεται να συνεργαστεί με το νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο κλάδος αντιμετωπίζει επίσης χιλιάδες προκλήσεις, όπως η αργή οικονομική ανάπτυξη και η αύξηση των ρυθμιστικών κανόνων, τα οποία περιγράφονται στην ετήσια έκθεση Insurance Europe, που επίσης δημοσιεύθηκε χτες.

«Εκτιμώ την εμπιστοσύνη που η βιομηχανία έχει δείξει σε μένα με την παράταση της θητείας μου ως Προέδρου της Insurance Europe. Ο ασφαλιστικός κλάδος αντιμετωπίζει προκλήσεις από όλες τις πλευρές και απαιτείται ισχυρή συνηγορία, προκειμένου να διασφαλισθεί αφενός η δίκαιη μεταχείρισή του, αφετέρου να αναγνωριστεί πλήρως η θέση και ο ρόλος του ως σημαντικός οικονομικός πυλώνας», δήλωσε ο κ. Balbinot. «Νομίζω ότι η διασφάλιση της συνέχειας σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, είναι σημαντική ώστε να υποστηριχθεί μια ισχυρή, ενωμένη φωνή για την Ευρωπαϊκή ασφαλιστική βιομηχανία στις συζητήσεις που γίνονται τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως».

Προηγούμενο άρθροΜε τα μάτια στραμμένα στη Βραζιλία
Επόμενο άρθροΣυνεργασία της Anytime/Interamerican με το Smart Club της Shell