Περικλής Φαραός,
Δ/νων Σύμβουλος MyLifePartners

Συνεργάτες διά βίου, που θα προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ασφαλισμένους τους και θα πετυχαίνουν αύξηση και διατήρηση του πελατολογίου-χαρτοφυλακίου τους με το πέρας των ετών, οραματίστηκε ο κ. Περικλής Φαραός, όταν δημιούργησε, 9 χρόνια πριν, τη MyLifePartners (MLP). Στη συνέντευξη που ακολουθεί μάς μιλά για αυτό το εγχείρημα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, καθώς και για τους ανθρώπους που τον στηρίζουν καθημερινά στο δύσκολο έργο της ανάπτυξης και της υποστήριξης συνεργατών. Παράλληλα, αναφέρεται στον στόχο του, να επεκτείνει τη «MyLifePartners σε κάθε σημείο του ελλαδικού χάρτη, με συνεργάτες Ζωής» και να την εξελίξει σε «ένα πρακτορείο Boutique για τους νέους ασφαλιστές», που θα απαντά στις προκλήσεις που δημιουργεί το σημερινό δύσκολο και απαιτητικό περιβάλλον.

Συνέντευξη στη ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑ

Κύριε Φαραό, έχετε μία πορεία 30 χρόνων στην ασφαλιστική αγορά, εκ των οποίων τα τελευταία 9 χρόνια ως Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας ασφαλιστικών διαμεσολαβητών MyLifePartners. Μιλήστε μας για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της MLP. Ποιο ήταν το όραμά σας όταν τη δημιουργούσατε και τι έχετε πετύχει μέχρι σήμερα;

Π.Φ.: Η MyLifePartners δημιουργήθηκε το 2014. Η πορεία μας, όμως, ξεκινάει από το 1992, που ξεκινήσαμε με την Ελληνοβρετανική, η οποία εξελίχθηκε σταδιακά σε AXA Ασφαλιστική. Μέσα από το Agency ασχολήθηκα πολύ γρήγορα με το Management. Είχα αυτό το μικρόβιο, να βρίσκω ανθρώπους, να τους φέρνω στον χώρο και να τους αναπτύσσω ως επαγγελματίες ασφαλιστικούς συμβούλους.

Η ομάδα μου κι εγώ είχαμε όνειρο και στόχο να ανοίξουμε ένα δικό μας ανεξάρτητο γραφείο στην ελεύθερη αγορά, δημιουργώντας επαγγελματίες με κοινή φιλοσοφία και κουλτούρα. Έτσι, το 2014, κάναμε το επόμενο βήμα και ιδρύσαμε την MLP, με motto μας: «MyLifePartners σε κάθε σημείο του ελλαδικού χάρτη, με συνεργάτες Ζωής». Αποστολή για εμάς είναι να δημιουργήσουμε και να εξελίξουμε, μέσω του management, τους συνεργάτες μας και να τους αναδείξουμε σε επαγγελματίες, οι οποίοι θα προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ανθρώπους.

Σήμερα που μιλάμε, μετράμε 35 συνεργάτες, με γραφεία στις περιοχές της Αττικής, Σαλαμίνας, Αίγινας, Νάξου, Κιάτου, Κορίνθου, Άργους, Πάτρας και Αγρινίου, και ένα πολύ δυνατό διοικητικό δυναμικό στα κεντρικά της MyLifePartners, που υποστηρίζει όλο το δίκτυο. Πρόκειται για συνεργάτες διά βίου, με τους οποίους πορευόμαστε μαζί σε αυτό το όμορφο ταξίδι της επιτυχίας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά που μας ξεχωρίζουν είναι, κατ’ αρχάς, ο υψηλός μέσος όρος χαρτοφυλακίου ανά Συνεργάτη (€205.000), που σημαίνει και υψηλό επίπεδο εισοδήματος για τον ίδιο. Όλα αυτά φυσικά επιτυγχάνονται με συστηματικό “σέρβις στον ασφαλισμένο”, ετήσιο, δηλαδή, επαναπροσδιορισμό αναγκών, και cross-selling, με μέσο όρο 1,8 προϊόντα ανά ασφαλισμένο.

Το management και η συνεχής εκπαίδευση βοηθούν τον συνεργάτη να λειτουργεί κατά αυτόν τον τρόπο και να επιτυγχάνει την αύξηση και διατήρηση του πελατολογίου-χαρτοφυλακίου του με το πέρας των ετών. Επιπλέον, ένα ακόμη χαρακτηριστικό, που είναι για εμάς βασικό, είναι πως οι συνεργάτες μας υποστηρίζονται από το back office της εταιρείας μας, αλλά παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν με ατομικές συμβάσεις με τις ασφαλιστικές εταιρείες, έχοντας πλήρη ελευθερία και ευελιξία. Για αυτούς τους λόγους κιόλας, η συντριπτική πλειοψηφία των συνεργατών έχουν οικειοθελή αποκλειστικότητα με τη MyLifePartners.

Ποια είναι η στόχευσή σας για την επόμενη μέρα και πώς σχεδιάζετε να την υλοποιήσετε;

Π.Φ.: Από την πρώτη ημέρα που ανοίξαμε το γραφείο της MyLifePartners μέχρι και σήμερα δεν σταμάτησα στιγμή να σκέφτομαι και να οραματίζομαι το μέλλον της σε 5, 10, 15 χρόνια. Το όραμά μας, όπως ανέφερα προηγουμένως, είναι η ανάπτυξή μας σε κάθε σημείο του ελλαδικού χάρτη, με συνεργάτες που έχουν το ίδιο όνειρο, τις ίδιες αξίες και την ίδια αγάπη και πίστη στον θεσμό της ασφάλισης. Έτσι, λοιπόν, καθημερινός μου στόχος είναι η επιτυχία αυτού του εγχειρήματος και πώς θα καταφέρω να κάνω τη MyLifePartners ορόσημο στην ασφαλιστική αγορά, ένα πρακτορείο Boutique για τους νέους ασφαλιστές, σε μια εποχή που αλλάζει ραγδαία σε όλα τα επίπεδα και φυσικά στον δικό μας κλάδο.

Από το 2016 μέχρι και σήμερα βλέπουμε μια στροφή των ασφαλιστικών εταιρειών σε συγχωνεύσεις και εξαγορές που, όπως φαίνεται, θα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Η επιθετική αυτή επενδυτική στρατηγική των εταιρειών κάνει και εμάς, τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, να αναρωτιόμαστε και για τη δική μας ανάγκη για μεταβολή των σχημάτων που έχουμε δημιουργήσει. Διαχρονικά βλέπουμε πως τα μεγάλα σχήματα υπερτερούν των μικρών σχημάτων και, τελικά, έχουν μεγαλύτερες ευκαιρίες επιτυχίας και εξέλιξης. Με αυτό ως δεδομένο ξεκίνησα στις αρχές του χρόνου τη συνεργασία μου με την Protect Insurance, μία εκ των τριών κυρίων μετόχων της F.I. Leaders. Η συνέργεια αυτή, όχι απλά σε επίπεδο αθροίσματος παραγωγών αλλά και μέσα από τη θέση μου ως Διευθυντής Πωλήσεων στην Protect, αποτελεί για εμένα μια τεράστια πρόκληση. Η Protect Insurance μεγαλώνει ιλιγγιωδώς, με ανάπτυξη και στους τέσσερις επιμέρους κλάδους Ασφάλισης: retail και ομαδικές ασφαλίσεις ζωής και υγείας, retail γενικές ασφαλίσεις και corporate, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη των υπαρχόντων συνεργατών της αλλά και στην απόκτηση και στη δημιουργία νέων συνεργατών. Η ανθρωποκεντρικότητα όλου του δυναμικού της Protect, η πίστη τους στην αποτελεσματικότητα του σύγχρονου Management και η βεβαιότητά τους για το ευοίωνο μέλλον της επαγγελματικής διαμεσολάβησης, ταυτιζόμενες με τις δικές μου πεποιθήσεις, δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για να εργαστούμε σκληρά, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα αυτό που κάνουμε. Η συνεργασία αυτή είναι μία επιπλέον κινητήριος δύναμη, ώστε να συνεχίσουμε να βάζουμε στόχους αναπτυξιακούς και επενδυτικούς, που κατεύθυνση θα έχουν την ανάδειξη του αποτυπώματός μας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Η καθημερινότητά σας είναι αφιερωμένη στην ανάπτυξη και την υποστήριξη συνεργατών μέσω της MLP. Ποιος είναι ο άσσος στο μανίκι που σας βοηθά να συντονίσετε αποτελεσματικά αυτή την πολύπλευρη και απαιτητική δραστηριότητα;

Π.Φ.: Ομολογουμένως η καθημερινότητά μου είναι απαιτητική, πόσο μάλλον από τον Ιανουάριο του 2023 που προστέθηκε και το εγχείρημα με την Protect Insurance. Όμως, νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος και ασφαλής, καθώς όλα αυτά τα χρόνια έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε μία ομάδα ανθρώπων στην MLP που υποστηρίζει το δίκτυο των συνεργατών μας, τόσο στην καθημερινότητά τους όσο και στην εκπαίδευση και το management, που για εμένα είναι τα δύο βασικότερα εργαλεία που προσφέρουμε στους ασφαλιστές μας.

Περικλής Φαραός: Η MyLifePartners επιλογή για τους νέους ασφαλιστές Ζωής

Δύο από αυτά τα στελέχη είναι οι άνθρωποι που, με τη δική τους ομάδα η καθεμιά, λειτουργούν αντ’ εμού και τους εμπιστεύομαι την MLP. Πρόκειται για την κα Στέλλα Αυγέρη, που συντονίζει όλο το διοικητικό κομμάτι, και την κα Μπιάνκα Καλαμπόκη (σ.σ.: στη φωτ. με τον κ. Π. Φαραό), που συντονίζει το εκπαιδευτικό και πωλησιακό τμήμα. Η Μπιάνκα, λόγω των καθηκόντων της στο εμπορικό τμήμα, είναι και ο άνθρωπος που ασχολείται, πέρα από το δίκτυο της MyLifePartners, και με την ανάπτυξη και το coaching των ασφαλιστών. Η δημιουργικότητα, η αποτελεσματικότητα αλλά και οι φιλοδοξίες της προσθέτουν πολύ μεγάλη δυναμική σε όλο μας το εγχείρημα.

Ο σχεδιασμός της MLP, από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας της, λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο και ιδιαίτερα αποδοτικό τρόπο. Εμπιστευόμαστε, αναθέτουμε, παρακινούμε, εκπαιδεύουμε, εποπτεύουμε και ανατροφοδοτούμε. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνω και εγώ ο ίδιος να φέρω εις πέρας την καθημερινότητα, χωρίς άγχος.

Από τη γενικότερη εμπειρία σας στη συναναστροφή και εκπαίδευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, ποιες θα λέγατε ότι είναι οι κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα και πώς βλέπετε να ανταποκρίνονται οι ασφαλιστικές εταιρείες και τα μεγάλα σχήματα διαμεσολάβησης για να τους στηρίξουν στη δραστηριότητά τους;

Π.Φ.: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές είναι πολλαπλές. Σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο στην ασφαλιστική αγορά, σε μια κοινωνία, σήμερα, με πολέμους, πανδημία, πληθωρισμό, ανεργία, οι αλλαγές που γίνονται σε όλους τους τομείς είναι αναπόφευκτες.

Οι ασφαλιστικοί πράκτορες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ασφαλιστικού τοπίου και θα συνεχίσουν να έχουν έναν σημαντικό ρόλο ως σύμβουλοι. Θα πρέπει, όμως, γρήγορα να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να αφήσουν πίσω τα παραδοσιακά μοντέλα και εργαλεία ασφάλισης.

Το bancassurance, τα νέα συστήματα διανομής ασφαλιστικών προϊόντων, η αύξηση των ασφαλίστρων λόγω του πληθωρισμού, η αυστηροποίηση στη διαδικασία της ασφάλισης λόγω GDPR, ο ανταγωνισμός από τα μεγάλα ασφαλιστικά πρακτορεία είναι κάποια από τα θέματα που σίγουρα απασχολούν αρκετούς συνεργάτες. Η αλήθεια, όμως, είναι μία: Το επάγγελμά μας είναι να παρέχουμε συμβουλές στον άνθρωπο, να τον ακούμε και να τον καθοδηγούμε βάσει των αναγκών του. να είμαστε δίπλα του και να του προσφέρουμε λύσεις, να μην είμαστε απλοί πωλητές ασφαλιστικών προϊόντων.

Όσοι καταφέρουν να δεχτούν τη νέα τάξη των πραγμάτων, είμαι σίγουρος ότι θα ευημερήσουν σε αυτό το νέο περιβάλλον διανομής ασφαλιστικών προϊόντων. Σε αυτό το περιβάλλον, όμως, και οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν θα πρέπει απλά να είναι παρατηρητές αυτών των εξελίξεων. Για να επιτύχουν τους στόχους τους, θα πρέπει να αρχίσουν να παίρνουν θέση και να καταστρώνουν στρατηγικές, ώστε να είναι σύμμαχοι με τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.

Εμείς, από τη μεριά μας, ως MyLifePartners θα συνεχίσουμε να δείχνουμε το ενδιαφέρον μας τόσο στους ασφαλισμένους μας όσο και στους Συνεργάτες της Ζωής μας, αλλά και στους υπάλληλους και τα στελέχη των ασφαλιστικών εταιρειών, οι οποίοι είναι αρωγοί μας και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για τη συμβολή τους.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News