Άμεση Ιατρική Βοήθεια Interamerican για τους κατοίκους Νισύρου από τη ΛΑΒΑ

934
Ελικόπτερο από τον στόλο υγειονομικής αερομεταφοράς της Interamerican.

Μια σημαντική συνεργασία για τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της Νισύρου ξεκίνησε μεταξύ της ΛΑΒΑ, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, και της Interamerican. Η συμφωνία αποτελεί μια κοινωνική προσφορά της ΛΑΒΑ και καλύπτει όλους τους κατοίκους του νησιού, μέσω ομαδικής ασφάλισης με την υπηρεσία Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της Interamerican.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, με την πρωτοβουλία αυτή, διασφαλίζεται η κάλυψη επείγουσας αεροδιακομιδής ασθενούς ή τραυματία, συμπληρωματικά ως προς το δημόσιο σύστημα υγείας και μετά από ιατρική γνωμάτευση. Επιπλέον, παρέχονται συμβουλευτικές ιατρικές υπηρεσίες 24/7 μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 1010 της Interamerican. Την υπηρεσία επείγουσας αερομεταφοράς σε περιστατικά που χρήζουν άμεσης ιατρικής αντιμετώπισης σε νοσηλευτήρια εκτός του νησιού, θα ενεργοποιούν οι ιατροί των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη Νίσυρο. Η κλήση της Interamerican θα πραγματοποιείται σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εφ’ όσον διαπιστωθεί σε κάποιο σοβαρό περιστατικό ασθένειας ή ατυχήματος η ανάγκη μετακίνησης και μόνο στην περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμα τα μέσα αερομεταφοράς του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Χριστοφής Κορωναίος, Δήμαρχος Νισύρου, δήλωσε: «Ο Δήμος Νισύρου και η εταιρεία ΛΑΒΑ έχουν μια συνεργασία που ξεκινά από τη δεκαετία του 1950. Η συμβολή της ΛΑΒΑ στην οικονομική και πληθυσμιακή βιωσιμότητα της Νισύρου υπήρξε πολύ σημαντική όλα αυτά τα χρόνια. Οι δωρεές για ανάγκες του νησιού στα θέματα εκπαίδευσης και υγείας συμβάλουν στην κοινωνική πρόοδο. Ευχαριστώ την εταιρεία ΛΑΒΑ για τη σπουδαία της δωρεά για την ομαδική ασφάλιση και την πρόσβαση όλων των κατοίκων του νησιού στις υπηρεσίες και υποδομές υγείας της Interamerican».

Ο κ. Λευτέρης Χριστοφοράκης, Γενικός Διευθυντής της ΛΑΒΑ και Διευθυντής Λατομείων και Ορυχείων του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, επεσήμανε: «Για όλους εμάς στη ΛΑΒΑ, η ουσιαστική στήριξη των τοπικών κοινωνιών όπου δραστηριοποιούμαστε, με έμφαση στην ευημερία των κατοίκων, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μας και των κοινωνικών μας πρωτοβουλιών. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που, μέσω της προσφοράς της υπηρεσίας Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας της Interamerican, συνεισφέρουμε στην ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για όλους τους κατοίκους ενός ακριτικού νησιού της χώρας μας. Δέσμευσή μας είναι να παραμείνουμε στο πλευρό τους, προσφέροντας τη βοήθειά μας όπου και όποτε χρειάζεται».

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Σκαρμούτσος, Επικεφαλής Ανάπτυξης Εργασιών της Interamerican Βοηθείας, σημείωσε: «Για την Interamerican, το συγκεκριμένο πρόγραμμα κάλυψης, με επείγουσα αερομεταφορά που σταθερά υποστηρίζει από το 2012, ιδιαίτερα σε μικρά και ακριτικά νησιά, αποτελεί τη συνέχεια της σταθερής προσήλωσης της Εταιρείας στην έμπρακτη κοινωνική ευθύνη, αλλά και στην ανάδειξη της αξίας των συνεργασιών στην επιχειρηματική κοινότητα για κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα όπως η υγεία, προς όφελος του ευρύτερου συνόλου».

Για τη σύναψη του συμβολαίου της εταιρείας διαμεσολάβησε ο κ. Σταματης Καλαφατας από την εταιρεία Ασφαλιστικών Πρακτόρων 3PInsurance  Brokers.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΠανευβοϊκός Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών: Συνέδριο στη Χαλκίδα στις 22 Ιουλίου
Επόμενο άρθροΠερικλής Φαραός: Η MyLifePartners επιλογή για τους νέους ασφαλιστές Ζωής