Παράδειγμα προς αποφυγή η κα Νάταρ

2032
Natar Victoria

Η υπόθεση της Olympic Insurance Company Ltd κλονίζει και εκθέτει την Έφορο Ασφαλίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κα Βικτώρια Νάταρ.

 Σε πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων και σε εκτενή αναλυτικά ρεπορτάζ για τις λεπτομέρειες της υπόθεσης της Olympic Insurance Company Ltd (δείτε εδώ και σχετικά δημοσιεύματα της «Α.Α.»), αναγράφεται ότι η Έφορος «παραδέχτηκε την ανικανότητά της και παραμένοντας στη θέση της θέτει σε κίνδυνο και την εκκαθάριση».

Με αφορμή την υπόθεση της Olympic στην Κύπρο, όμως, έχει τεθεί και ένα άλλο τεράστιο θέμα, το οποίο δυστυχώς μας θυμίζει και την ελληνική πραγματικότητα.

Η επικεφαλής της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου δηλώνει ότι «δεν μιλά με κανένα δημοσιογράφο», για να πάρει δημοσίως την απάντηση ότι οφείλει να ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό.

Πολλά από εκείνα τα οποία είχαν αναφερθεί στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας της Κύπρου (δείτε τι έλεγε σε συνέντευξή του στην «Α.Α.» ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης) για την Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών, της οποίας προΐσταται η κα Νάταρ, φαίνεται πως επαληθεύονται ή/και θα επαληθευτούν.

Πολύ φοβούμεθα ή μάλλον ευχόμαστε, βλέποντας και πριν λίγες μέρες την κα Έφορο στο Costa Navarino, στην 20ή Συνάντηση Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών, ότι οι επιπτώσεις από τη συμπεριφορά της θα φρονηματίσουν και άλλες εποπτικές αρχές, εκτός Κύπρου.

Δημήτρης Ρουχωτάς

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Generali Hellas & dacadoo για την καλύτερη υγεία των ασφαλισμένων
Επόμενο άρθροΣτην Κύπρο ενδυναμώνεται η CMA με τη συνεργασία της Πασκάλ & Στρατής