Ορίζων: Δείκτης Φερεγγυότητας Solvency II 241%

251

Η Ορίζων Ασφαλιστική, με 52 χρόνια σταθερής και κερδοφόρας παρουσίας στην Ελληνική Ασφαλιστική αγορά, πραγματοποίησε άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων, επιβεβαιώνοντας και με το παραπάνω τις υγιείς οικονομικές βάσεις της και πετυχαίνοντας αποτελέσματα που καλύπτουν το απαιτούμενο όριο φερεγγυότητας σχεδόν 2,5 φορές.

Στο βασικό σενάριο (Baseline scenario), με βάση όσα ορίζει το νέο κανονιστικό πλαίσιο, ο δείκτης κάλυψης του απαιτούμενου περιθωρίου φερεγγυότητας (Solvency Capital Requirement coverage ratio) διαμορφώθηκε στο 241%.

Η Ορίζων Ασφαλιστική έχει εναρμονιστεί πλήρως σε όλες τις εποπτικές απαιτήσεις του πλαισίου Φερεγγυότητα ΙΙ, όντας ισχυροποιημένη μέσα από τις διαδικασίες υλοποίησης του κανονιστικού πλαισίου, με γνώμονα πάντα την εξασφάλιση των Συνεργατών της και των Ασφαλισμένων της.

Στο πλαίσιο αυτό ο Εκτελεστικός Σύμβουλος Διοίκησης, κ. Χρήστος Αχής, αναφέρει:

«Είμαστε πλέον σε θέση να εφαρμόσουμε όλα όσα σχεδιάζουμε εδώ και καιρό, ώστε η Ορίζων Ασφαλιστική να αναπτυχθεί σημαντικά, καθώς το τοπίο στην αγορά μας αρχίζει σταδιακά και ξεκαθαρίζει, με την απόλυτη εφαρμογή του Solvency II. Στην Ορίζων, παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις και επικεντρωνόμαστε, αφενός, στην κερδοφόρα ανάπτυξή μας, αφετέρου δε στην προσαρμογή μας στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς. Η δυναμική μας πορεία, όπως αυτή αποτυπώνεται στα δημοσιοποιημένα οικονομικά μας στοιχεία, οφείλεται μεταξύ άλλων στην υψηλή τεχνογνωσία, στο άρτια καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, τη συνετή επενδυτική στρατηγική, το ορθολογικό management και πάνω από όλα στις διαπροσωπικές σχέσεις που καθημερινά προσπαθούμε να οικοδομήσουμε με τους συνεργάτες και τους  πελάτες μας.

Τα παραπάνω στοιχεία, σε συνδυασμό με τα εξατομικευμένα ασφαλιστικά προγράμματα που διαθέτουμε, το δυναμικά αναπτυσσόμενο δίκτυο συνεργατών και τις στρατηγικές συνεργασίες με αντασφαλιστές παγκοσμίου εμβέλειας και υψηλότατης διαβάθμισης, μας ανοίγουν δρόμους για δυναμική ανάπτυξη των εργασιών μας το προσεχές διάστημα».

Προηγούμενο άρθροΚανονιστικές αλλαγές στην Ασία προκαλούν μεγαλύτερες απαιτήσεις για τις αντασφαλιστικές
Επόμενο άρθροΟι πρώτες εκτιμήσεις για τον σεισμό στην Ιταλία