Διεθνή

Κανονιστικές αλλαγές στην Ασία προκαλούν μεγαλύτερες απαιτήσεις για τις αντασφαλιστικές

Κανονιστικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στην Ασία θα μπορούσαν να οδηγήσουν έμμεσα σε αύξηση της ζήτησης αντασφαλιστών, καθώς οι πρωτασφαλιστές θα πρέπει να επαναξιολογήσουν τις στρατηγικές διαχείρισης κινδύνου.

Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Fitch Ratings, οι ασιατικές ρυθμιστικές αρχές έχουν θέσει ή προτίθενται να θέσουν σε εφαρμογή μια σειρά μέτρων που θα αλλάξουν το λειτουργικό και επιχειρηματικό κλίμα στην περιοχή.

Ινδονησία, Βιετνάμ και Ινδία τείνουν προς την κατεύθυνση νομοθετικών αλλαγών που χαρακτηρίζονται από περισσότερο προστατευτισμό, για παράδειγμα, με τις προσπάθειες που κάνουν να αυξηθεί το ποσοστό των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που τοποθετούν κινδύνους σε εγχώριους αντασφαλιστές.

Οι τοπικοί αντασφαλιστές συνεχώς αμφισβητούνται ως προς την ικανότητά τους να βελτιώσουν τη διαχείριση των κινδύνων, την πολυπλοκότητα και τους ελέγχους τους, για να συμβαδίσουν με την επικείμενη αύξηση του όγκου των ασφαλίστρων.

Ενώ το χάσμα μεταξύ των ασφαλισμένων ζημιών και των συνολικών οικονομικών απωλειών από καταστροφές βελτιώθηκε το 2015, η Fitch θεωρεί ότι είναι ακόμη πολύ μεγάλο. Επίσης, αναμένει ότι ο ανταγωνισμός της αγοράς θα ενταθεί, καθώς αρκετές νέες τοπικές αντασφαλιστικές δημιουργήθηκαν στην Κίνα το διάστημα 2015-2016.

Η Fitch πιστεύει ότι υπάρχει σταθερή δυναμική ανάπτυξης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων σε πολλές από τις αγορές της Ασίας που έχουν χαμηλή ασφαλιστική διείσδυση, συμπεριλαμβανομένων των «σχετικά ανεκμετάλλευτων» αγορών της Ινδονησίας, της Κίνας και της Ινδίας.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι το σύνολο των ασφαλισμένων απωλειών στην Ασία βελτιώθηκε σε 19% του συνόλου των οικονομικών απωλειών της περιοχής το 2015 από 10% το 2014.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας