Όμιλος Generali: Λειτουργικό αποτέλεσμα €4,8 δισ. το 9μηνο 2022

9047

Ο Όμιλος Generali ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου, παρουσιάζοντας σταθερή δυναμική ανάπτυξη.

Πιο αναλυτικά, αναφέρονται τα εξής:

  • Μεικτά Εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα €59,8 δισ., με αύξηση +1,3%. Μεγάλη αύξηση στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων (+10,3%), κυρίως από τις ασφαλίσεις εκτός του κλάδου Αυτοκινήτου. Τα ασφάλιστρα Ζωής παρουσίασαν μείωση (-2,9%). Οι καθαρές εισροές στον κλάδο Ζωής αυξήθηκαν σε €7,7 δισ. χάρις στα επενδυτικά προϊόντα Unit-Linked και στα ασφαλιστικά προϊόντα προστασίας Ζωής και Υγείας, σύμφωνα με τη στρατηγική επανατοποθέτησης του χαρτοφυλακίου Ζωής.
  • Τα Λειτουργικά Αποτελέσματα συνέχισαν να παρουσιάζουν αύξηση, φτάνοντας στα €4,8 δισ. (+7,8%), χάρις στις θετικές επιδόσεις των κλάδων Ζωής και Γενικών Ασφαλίσεων. Ο Συνδυασμένος Δείκτης Ζημιών και Εξόδων έφτασε στο 93,3% (+2 π.μ.). Το Περιθώριο Νέας Παραγωγής παρουσίασε εξαιρετική απόδοση φτάνοντας στο 5,42% (+0,68 π.μ.).
  • Τα Καθαρά Αποτελέσματα παρέμειναν σταθερά στα €2.233 εκατ. (-0,8%). Εξαιρουμένης της απομείωσης των επενδύσεων στη Ρωσία τα καθαρά αποτελέσματα θα ήταν σήμερα στα €2.374 εκατ. (+5,5%).
  • Εξαιρετικά σταθερή Κεφαλαιακή Θέση με τον Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας στο 223% (έναντι του 227% των Ετήσιων Αποτελεσμάτων του 2021).
Όμιλος Generali: Λειτουργικό αποτέλεσμα €4,8 δισ. το 9μηνο 2022

Ο CFO του Ομίλου Generali, κ. Cristiano Borean, δήλωσε: «Τα αποτελέσματα των πρώτων εννέα μηνών αντικατοπτρίζουν τη σταθερότητα του Ομίλου μας που οικοδομήθηκε στα θεμέλια της στρατηγικής μας, σύμφωνα με την οποία στόχος είναι να επικεντρωθούμε στους πλέον κερδοφόρους επιχειρηματικούς τομείς και στις διαφοροποιημένες πηγές των κερδών μας. Αυτό μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να παράγουμε αξία παρά το μακροοικονομικό περιβάλλον. Η Generali σημειώνει επιτυχία στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης και αυξάνει συνεχώς το λειτουργικό της αποτέλεσμα, αντανακλώντας την αποτελεσματική εφαρμογή του στρατηγικού μας σχεδίου «Lifetime Partner24: Οδηγώντας την Ανάπτυξη».

Όμιλος Generali: Λειτουργικό αποτέλεσμα €4,8 δισ. το 9μηνο 2022

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΗ νέα καμπάνια της ΕΑΕΕ για την Ημέρα Ασφάλισης
Επόμενο άρθροΕυρώπη Ασφαλιστική: Αναζητά υπάλληλο γραφείου στο Τμήμα Εκδόσεων των Γενικών Κλάδων