Οικονομικά Μεγέθη

Όμιλος Allianz: Λειτουργικά κέρδη €3,8 δισ. το β΄ τρίμηνο του 2023

Αύξηση λειτουργικών κερδών κατά 7,1% στα €3,8 δισ., ανακοίνωσε η Allianz για το 2ο τρίμηνο του 2023, επιβεβαιώνοντας τις προοπτικές για το σύνολο του έτους.

Συνοπτικά και σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν:

β΄ τρίμηνο 2023

  • Ο συνολικός όγκος εργασιών αυξήθηκε κατά 5,9% σε €39,6 δισ.
  • Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 7,1% σε €3,8 δισ. Ισχυρή ανάπτυξη σημείωσαν οι κλάδοι Υγείας/Ζωής και Περιουσίας.
  • Τα καθαρά κέρδη των μετόχων εκτινάσσονται κατά 22,9% στα €2,5 δισ.

α’ εξάμηνο 2023:

  • Ο συνολικός όγκος εργασιών αυξήθηκε κατά 4,8% στα €85,6 δισ.
  • Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 14,9% στα €7,5 δισ.: κυρίως λόγω των κλάδων Ζωής και Περιουσίας.
  • Τα καθαρά κέρδη των μετόχων αυξήθηκαν κατά 90,2% στα €4,7 δισ.
  • Ο δείκτης κεφαλαιοποίησης Solvency II έφτασε στο εξαιρετικό 208%, σε σύγκριση με 201% στο τέλος του 4ου τριμήνου 2022.

Προβλέψεις:

Ο στόχος λειτουργικών κερδών €14,2 δισ. για το 2023 έχει επιβεβαιωθεί με διαφορά €1 δισ. πάνω κάτω.

Άλλα:

Η επαναγορά μετοχών €1,5 δισ. από τους μετόχους προχωρά κανονικά: 2,9 εκατομμύρια μετοχές αποκτήθηκαν για €0,6 δισ. μέχρι το τέλος Ιουλίου 2023

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο κ. Oliver Bäte, Chief Executive Officer της Allianz SE, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της Allianz κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023 αποδεικνύουν τα ισχυρά μας θεμέλια, καθώς κεφαλαιοποιούμε τη διεθνή μας παρουσία και τη διαφοροποίηση των εργασιών μας, προς όφελος των πελατών και των μετόχων μας. Με τη διψήφια αύξηση των κερδών μας βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη των ετήσιων στόχων του Ομίλου μας.  

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις ισχυρές επιδόσεις του κλάδου Περιουσίας & Ατυχημάτων, όπου πετύχαμε combined ratio 92%, από τη συνεχή αύξηση του όγκου και των κερδών του κλάδου Ζωής & Υγείας, καθώς και από την ανθεκτικότητα του κλάδου Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων, ο οποίος κατέγραψε θετικές καθαρές εισροές από τρίτους για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, παρά το επιφυλακτικό επενδυτικό κλίμα.

Η σταθερή μας ανάπτυξη αντικατοπτρίζει τη συνεχή εμπιστοσύνη των πελατών μας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου πληθωρισμού και πόλωσης. Αυτές οι τάσεις δεν αποτελούν μόνο πρόκληση για την παγκόσμια οικονομία, αλλά επηρεάζουν βαθιά τους ανθρώπους σε ατομικό οικονομικό επίπεδο. Με τα αποτελέσματα και την κεφαλαιακή μας θέση, αποδεικνύουμε ότι η Allianz είναι μια εταιρεία που προσφέρει σταθερά τις λύσεις που ο κόσμος έχει ανάγκη, ειδικά στο υφιστάμενο ταραχώδες περιβάλλον».

Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας