Οικονομικά Μεγέθη

Όμιλος Allianz: Λειτουργικά κέρδη €3,7 δισ. το 1ο τρίμηνο του 2023

Αύξηση λειτουργικών κερδών κατά 24,2%, στα €3,7 δισ., ανακοίνωσε η Allianz για το 1ο τρίμηνο του 2023. Ο Όμιλος επιβεβαιώνει τις προοπτικές για το σύνολο του έτους.

Ειδικότερα, κατά το 1ο τρίμηνο 2023 ο συνολικός όγκος εργασιών αυξήθηκε κατά 3,9%, στα €46,0 δισ.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 24,2%, σε €3,7 δισ., με ισχυρές επιδόσεις ιδίως στους κλάδους Ζωής & Υγείας και Περιουσίας & Ατυχημάτων. Ισχυρά και τα καθαρά κέρδη για τους μετόχους, τα οποία ανήλθαν σε €2,2 δισ.

Ο δείκτης κεφαλαιοποίησης Solvency II διαμορφώθηκε σε 206% στο τέλος του 1ου τριμήνου 2023, σε σύγκριση με 201% στο τέλος του 4ου τριμήνου 2022.

Επιβεβαιώθηκε ο στόχος του 2023 για τα λειτουργικά κέρδη στα €14,2 δισ., συν ή πλην €1 δισ., ενώ ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως €1,5 δισ.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο κ. Oliver Bäte, Chief Executive Officer of Allianz SE, δήλωσε: «Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τα λειτουργικά μας κέρδη και το τελικό αποτέλεσμα, που αντικατοπτρίζουν τη δύναμή, τις ικανότητες και τη συνεπή υλοποίηση της στρατηγικής μας. Ωφεληθήκαμε, για άλλη μια φορά, από το διαφοροποιημένο μείγμα δραστηριοτήτων μας και πετύχαμε ιδιαίτερα ισχυρές επιδόσεις στον κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων, χάρη στην αυστηρή τιμολόγηση, τη συνεχή πειθαρχία στην ανάληψη κινδύνων και την εστίαση στην περαιτέρω αύξηση της παραγωγικότητας. Η ισχυρή κερδοφορία και η κεφαλαιοποίησή μας υπογραμμίζουν τη φιλοδοξία μας να παραμείνουμε ο αξιόπιστος συνεργάτης των πελατών μας για την εξασφάλιση του μέλλοντός τους, καθώς συνεχίζουν να περιηγούνται σε μια εποχή αμφιβολιών και αβεβαιότητας».


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας