Οικονομικά Μεγέθη

Όμιλος Allianz: Λειτουργικά κέρδη €3,2 δισ. το γ΄ τρίμηνο 2021

Ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα ανακοίνωσε o Όμιλος Allianz για το γ΄ τρίμηνο του 2021.

Συγκεκριμένα, κατέγραψε αύξηση συνολικών εσόδων κατά 9,5%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 11,3% στα €3,2 δισ. Τα καθαρά έσοδα που αποδόθηκαν στους μετόχους το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 2,3% στα €2,1 δισ. Ο Δείκτης Κεφαλαιοποίησης Solvency II ανήλθε στο 207%.

Στο 9μηνο του 2021, τα λειτουργικά κέρδη, ύψους €9,9 δισ., φθάνουν το 82% του στόχου των €12 δισ. για το σύνολο του έτους. Τα καθαρά έσοδα που αποδίδονται στους μετόχους στο 9μηνο του 2021 αυξήθηκαν κατά 38,3% στα €6,9 δισ.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, τα λειτουργικά κέρδη του 2021 αναμένεται πλέον να βρεθούν στο υψηλότερο όριο του στόχου των €12 δισ., συν ή πλην €1 δισ., καθώς, όπως πάντα, φυσικές καταστροφές, δυσμενείς εξελίξεις στις κεφαλαιαγορές, καθώς και άλλοι παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν σοβαρά τα λειτουργικά κέρδη ή/και τα καθαρά έσοδα του Ομίλου.

«Αυτό ήταν το πιο δυνατό γ΄τρίμηνο για μας. Κι αυτό το βλέπω ως επιβεβαίωση της ικανότητάς μας να εξυπηρετούμε πελάτες και επενδυτές», δήλωσε ο κ. Oliver Bäte, Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz SE. «Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι γρήγορες μακροοικονομικές αλλαγές υπογραμμίζουν τη σημαντική συμβολή που μπορούν να έχουν στην κοινωνία οι ασφαλιστές και οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων. Και τα σταθερά μας νούμερα αποδεικνύουν ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό με υγιή οικονομική απόδοση».

Περισσότερα εδώ.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας