Οι 5 κορυφαίες αιτίες αποζημιώσεων των εταιρειών Τεχνολογίας, ΜΜΕ & Τηλεπικοινωνιών

5873

Οι φυσικές καταστροφές παραμένουν η πιο συχνή αιτία για τις αξιώσεις που υποβάλλουν οι εταιρείες Τεχνολογίας, Μέσων Ενημέρωσης και Τηλεπικοινωνιών (TMT), στις ασφαλιστικές εταιρείες, ακόμη και αν τα σημαντικότερα περιουσιακά τους στοιχεία βρίσκονται στο cloud, σύμφωνα με την Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS).

Οι εταιρείες αυτές μπορεί να μην αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες αγαθών ή αποθεμάτων, αλλά διαθέτουν φυσικούς διακομιστές και κτήρια γραφείων. Πολλές από αυτές βρίσκονται σε παραθαλάσσιες πόλεις ή πανεπιστημιουπόλεις, οπότε, αν χτυπηθούν από τυφώνα, ανεμοστρόβιλο ή σεισμό, τόσο οι ζημιές στις υποδομές τους όσο και οι πρόσθετες απώλειες λόγω διακοπής εργασιών από τις πλημμύρες μπορεί να είναι σημαντικές, όπως έχουν διαπιστώσει οι ασφαλιστές από την εμπειρία των αποζημιώσεων τα τελευταία χρόνια.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την ανάλυση που έκανε η Allianz Global Corporate & Specialty σε 5.006 αξιώσεις παγκοσμίως, αξίας περίπου €1,2 δισ., μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2017 και 31ης Δεκεμβρίου 2021, οι οποίες αφορούσαν εταιρείες τηλεπικοινωνιών, μέσων ενημέρωσης και τηλεοπτικών εκπομπών και παραγωγής. Το σύνολο των αποζημιώσεων περιλαμβάνει το μερίδιο και άλλων ασφαλιστών πέραν της AGCS.

Από την ανάλυση της AGCS προκύπτει ότι οι εκ προθέσεως πράξεις/εγκλήματα είναι η τρίτη κορυφαία αιτία ζημιάς βάσει του κόστους τους, καθώς και η πιο συχνή αιτία ζημιών στο σύνολο των δεδομένων που αναλύθηκαν, αντιπροσωπεύοντας περίπου μία στις πέντε ζημιές βάσει του αριθμού τους. Ως κατηγορία ζημιών καλύπτει μια ποικιλία διαφορετικών αιτιών, που κυμαίνονται από την κλοπή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού υψηλής αξίας κατά τη μεταφορά του μέχρι περιστατικά στον κυβερνοχώρο, όπως το hacking.

Τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες ΤΜΤ έχουν, επίσης, καταθέσει αξιώσεις για ζημιές σε περιουσιακά στοιχεία και υποδομές, συμπεριλαμβανομένων πυρκαγιών που προέκυψαν από ταραχές, λεηλασίες και πολιτικές αναταραχές, στον απόηχο διαδηλώσεων, όπως αυτές που σχετίζονται με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία στις ΗΠΑ το 2020.

Οι 5 κορυφαίες αιτίες αποζημιώσεων των εταιρειών Τεχνολογίας, ΜΜΕ & Τηλεπικοινωνιών

Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΤο ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Μάιος 2023)
Επόμενο άρθροΕΕΑΕ, ΕΣΑΠΕ και ΣΕΜΑ για τη σχεδιαζόμενη αλλαγή στις αμοιβές επί των χρηματοοικονομικών προϊόντων