Εταιρείες

Ο Γιάννης Καντώρος για το μέλλον της Interamerican

Τις κατευθυντήριες γραμμές για το μέλλον της Interamerican έδωσε ο Δ/νων Σύμβουλος, κ. Γιάννης Καντώρος, μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας, στις 10 Απριλίου.

Με το συνέδριο αυτό, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», η Εταιρεία τίμησε τους ανθρώπους που με τις προσπάθειες, τη δύναμη, την ενέργεια και το πάθος τους την οδήγησαν εδώ που βρίσκεται σήμερα, και παράλληλα, γιόρτασε τα 50 χρόνια παρουσία της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

«Είναι πολύ σημαντικό να γιορτάζει μία εταιρεία τα 50 χρόνια της, γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε τόσο μακρά επιχειρηματικότητα, σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως η Ολλανδία, όπου ο μέτοχός μας έχει ιστορία 200 χρόνων», είπε ο κ. Καντώρος, επισημαίνοντας ότι αυτή η μακρόχρονη παρουσία οφείλεται στο DNA της εταιρείας, το οποίο ανεξάρτητα από την παρουσία ενός ηγέτη όπως ο Δ. Κοντομηνάς και ενός μετόχου σαν την Achmea, οικοδομήθηκε πάνω σε «αξίες όπως η αξιοκρατία και η επιβράβευση της σκληρής δουλειάς, οι οποίες υπήρχαν, υπάρχουν και νομίζω ότι θα υπάρχουν στην εταιρεία μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Εστιάζοντας στο μέλλον και στον ρόλο που μπορεί να παίξει η Εταιρεία ο κ. Καντώρος είπε ότι η κρίση έχει αλλάξει τα δεδομένα όσον αφορά τη σύνταξη, την υγεία και την περιουσία των Ελλήνων και έχει κάνει τη ζωή τους πολύ πιο δύσκολη. «Κι εδώ έρχεται ο δικός μας ρόλος. Να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να έχουν μία ασφαλέστερη, προφανώς καλύτερη και μεγαλύτερη ζωή, αφού το κράτος δεν μπορεί να καλύψει τα πάντα».

Πώς;

Καταρχάς, βελτιώνοντας τα ασφαλιστικά προϊόντα, κάνοντας τα πιο εξατομικευμένα και περισσότερο προσιτά.

Στη συνέχεια συνδυάζοντας τα ασφαλιστικά προϊόντα με άλλες υπηρεσίες. «Κρατάμε στον πυρήνα της δραστηριότητας μας τα ασφαλιστικά προϊόντα, αλλά κάνουμε ένα βήμα περισσότερο. Επενδύουμε σε δικές μας υποδομές, στην υγεία, με τα medifirst, στην οδική βοήθεια, στα car points», είπε χαρακτηριστικά.

Μία τρίτη παράμετρος στη οποία εστιάζει η Εταιρεία είναι η καθημερινή συμβουλή και διαχείριση της υγείας και της ευζωίας των πελατών της. Όπως είπε ο κ. Καντώρος, «μέρος της ευρύτερης αποστολής μας είναι να μάθουμε τους πελάτες μας πώς να προσέχουν την υγεία τους, τη διατροφή τους, πώς να κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά τους. Έτσι θα καταφέρουμε να είμαστε ένα μέρος της καθημερινότητας των πελατών μας, όχι μόνο στις κακές στιγμές, αλλά και στις πολλές καλές καθημερινές στιγμές».

Αναφερόμενος στο ψηφιακό μέλλον της Interamerican, ο Καντώρος είπε: «Η οικονομία και ο κόσμος αλλάζει. Προφανώς ένα μεγάλο κομμάτι των εργασιών μας θα είναι ψηφιακό, αν θέλουμε να συμβαδίσουμε με τη ζωή των πελατών μας. Όμως, είμαστε άνθρωποι και θέλουμε την επαφή με το συνάνθρωπό μας. Αρκεί αυτή η επαφή να προσθέτει αξία. Πρέπει λοιπόν η εταιρεία να κάνει τις κατάλληλες επενδύσεις στην τεχνολογία, έτσι ώστε να απελευθερώσει τους ανθρώπους, ώστε να επενδύσουν και να δημιουργήσουν αυτές τις στιγμές αλήθειας αν θέλετε, με τους πελάτες, εκεί που πραγματικά έχουν σημασία. Και πότε έχουν σημασία; Όταν ο πελάτης έχει πρόβλημα ή όταν ο πελάτης θέλει τη συμβουλή μας και αυτό θα κάνουμε».

«Θέλει πολλή δουλειά για να γίνουν όλα αυτά που λέω και θα την κάνουμε, δουλεύοντας ομαδικά, όλοι μαζί. Δουλεύοντας με αξίες. Ακούγοντας τους πελάτες μας, τους συνεργάτες μας, τους εργαζόμενους, την ίδια την κοινωνία, με σεβασμό, με πρόγραμμα, με πολύ όρεξη και με πολύ όραμα», είπε ο κ. Καντώρος κλείνοντας την ομιλία του.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας