Η Marsh & McLennan εξαγόρασε την Jardine Lloyd Thompson

483
Marsh McLennan grafeia

Με δελτίο τύπου η εταιρεία ενημερώνει ότι η Marsh & McLennan Companies, Inc. (NYSE: MMC) ολοκλήρωσε την εξαγορά του Lloyd Thompson Group plc (JLT) προς $5.6 δις, αξία ιδίων κεφαλαίων με πλήρη απίσχναση (diluted), επεκτείνοντας τον ρόλο της ως κορυφαία παγκοσμίως εταιρεία παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών στη διαχείριση κινδύνων, στρατηγικής και ανθρώπινου δυναμικού.

Με  αφορμή την ολοκλήρωση της εξαγοράς ο ο Dan Glaser, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Marsh & McLennan Companies δήλωσε: «Σήμερα σηματοδοτείται η αρχή μιας νέας εποχής με τη συνένωση των εταιριών Marsh & McLennan και JLT. Πρόκειται για ένα συνδυασμό δύναμης και δύναμης, και ο κύριος στόχος είναι η ανάπτυξη – στα ταλέντα, τις δυνατότητες, τα έσοδα και τα κέρδη».

Ηγέτης στη Διαχείριση Κινδύνων, Στρατηγική & Ανθρώπινο δυναμικό

Η εξαγορά ενισχύει την ηγετική θέση της Marsh & McLennan στον τομέα της ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής μεσιτείας. Η παγκόσμια εμβέλειά της εκτείνεται σε περισσότερες από 130 χώρες. Οι εταιρείες Marsh & McLennan παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες στο 95% των εταιρειών που ανήκουν στο Fortune 1000® και έχουν επεκτείνει σημαντικά την παρουσία τους στη μεσαία αγορά καθώς και σε μικρότερους εμπορικούς τομείς. Η νέα εταιρεία παρέχει συμβουλές και λύσεις για κινδύνους περιουσίας / ατυχήματος, υγείας / συνταξιοδότησης και αντασφαλίσεων και τοποθετεί ετησίως περισσότερα από US$ 100 δις παγκοσμίως.

Εξαιρετική συγκέντρωση ταλέντων

Με τη JLT συντελείται μια σημαντική εισροή ταλέντων στη Marsh & McLennan – περισσότεροι από 10.000 επαγγελματίες – παρέχουν βαθύτερη εμπειρία στον κλάδο σχεδόν σε κάθε μέρος του οργανισμού. Ο συνδυασμός αυτός θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες για τους συναδέλφους. Πολλά από τα κορυφαία στελέχη της JLT έχουν διοριστεί σε ηγετικές θέσεις στις Marsh & McLennan, Marsh, Guy Carpenter και Mercer, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διευθυντή της JLT Dominic Burke, ο οποίος προσχωρεί στη Marsh & McLennan ως αντιπρόεδρος και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής. Ο κ. Glaser είπε: «Η φιλοδοξία μας είναι να διαμορφώσουμε την αγορά μας και να είμαστε ο Εργοδότης Επιλογής».

Ενίσχυση Δυνατοτήτων, Ανάπτυξης & Επενδύσεων σε Data & Analytics

Η εξαγορά ενισχύει τις προσπάθειες της Marsh & McLennan να επεκταθεί σε ταχύτερα αναπτυσσόμενες γεωγραφικές περιοχές και τμήματα της αγοράς και να επενδύσει σε data & analytics ενισχύοντας παράλληλα τις δυνατότητές της στην ασφαλιστική μεσιτεία. 

Οικονομικά ελκυστική για τους μετόχους

Όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, η συναλλαγή αναμένεται να παρουσιάσει άμεσα ταμειακώς προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή και, σύμφωνα με το μοντέλο, θα παράγει ένα διψήφιο εσωτερικό ποσοστό απόδοσης.  Ως προς τα λογιστικά αναπροσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή, η συμφωνία αναμένεται να είναι ελαφρώς μειωτική κατά το πρώτο έτος, ουδέτερη κατά το δεύτερο έτος και αυξημένη κατά το τρίτο έτος

Marsh & McLennan Companies

H Marsh & McLennan (NYSE: MMC) είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών στη διαχείριση κινδύνων, στρατηγικής και ανθρώπινου δυναμικού.  Οι  75.000 επαγγελματίες της, παρέχουν τις συμβουλευτικές τους υπηρεσίες σε ιδιώτες και επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, σε περισσότερες από 130 χώρες στον κόσμο.  Με 15 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής ετήσια έσοδα το 2018 η Marsh & McLennan βοηθάει τους πελάτες να διερευνήσουν ένα ιδιαίτερα δυναμικό και πολύπλοκο περιβάλλον μέσα από τέσσερις εταιρίες με ηγετική παρουσία στην αγορά.

Η Marsh παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση και καινοτόμες λύσεις στη διαχείριση κινδύνων, σε ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες όλων των μεγεθών.

Η Guy Carpenter αναπτύσσει προηγμένες στρατηγικές κινδύνου, αντασφάλισης και κεφαλαίου που βοηθούν τους πελάτες της να έχουν κερδοφορία και να αναζητούν τις αναδυόμενες ευκαιρίες.

Η Mercer παρέχει συμβουλές και τεχνολογικά προσανατολισμένες λύσεις που βοηθούν τους οργανισμούς να ανταποκριθούν στις ανάγκες υγείας, πλούτου και σταδιοδρομίας ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου εργατικού δυναμικού. Η Oliver Wyman χρησιμεύει ως κρίσιμος στρατηγικός, οικονομικός και εμπορικός σύμβουλος στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Στην Ελλάδα, η Marsh δραστηριοποιείται από το 1970, έχει 46 υπαλλήλους και το 2018 διαχειρίστηκε ετήσια  ασφάλιστρα ύψους περίπου 45,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΟ Γιάννης Καντώρος για το μέλλον της Interamerican
Επόμενο άρθροΕκδήλωση της ERB ΑΕΜΑ για το δίκτυο συνεργατών της