Άρθρα

Νίκος Στυλιανός: H δύναμη της γνώσης και των ερωτήσεων

MDRT Views

Ο κ. Νίκος Στυλιανός, MDRT full member, στο κείμενο που ακολουθεί, τονίζει τη δύναμη της γνώσης και τη χαρά που παίρνεις όταν τη μοιράζεσαι, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι, για να δώσεις τη σωστή λύση, να ακούς πραγματικά τον πελάτη σου και να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις.

Πέρασαν 10 χρόνια από τότε που ξεκίνησα να συμμετέχω στο MDRT και, αν με ρωτήσεις, θα σου πω ότι πρέπει να είναι μόλις 2-3.

Μετά την υγεία μας, που θεωρώ το πιο ακριβό μας περιουσιακό στοιχείο, ο χρόνος μας είναι σίγουρα το δεύτερο. Κυλάει και δεν καταλαβαίνουμε πώς πέρασαν τόσες στιγμές από μπροστά μας. Σε κάποιες ήμασταν πρωταγωνιστές, σε άλλες κομπάρσοι και ίσως σε κάποιες απλοί παρατηρητές. Σε όλες, όμως, ήμασταν σκηνοθέτες. άρα, εκούσια ή ακούσια, εμείς ορίσαμε τον ρόλο μας στην ταινία της ζωής μας. 

Τα 3 τελευταία χρόνια έχω την τιμή να είμαι επίσημα MDRT full member, να ανήκω δηλαδή στην ελίτ των ασφαλιστών και χρηματοοικονομικών συμβούλων παγκοσμίως. Μια τιμή που οφείλεται 100% στην εμπιστοσύνη όλων εκείνων που με ακολούθησαν, καθώς πίστεψαν ότι μπορώ να τους βοηθήσω, πως αν τους συμβεί κάποια δυσκολία θα είμαι εκεί, να κάνω τα πάντα για να τους δώσω λύση. 

Το να είσαι μέλος του MDRT σε γεμίζει υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση, είσαι δηλαδή ένας σούπερ ήρωας για τους πελάτες σου. άρα, έχεις και τεράστια ευθύνη. Ευθύνη να είσαι εκεί όταν σε χρειάζονται, ευθύνη να μεταλαμπαδεύεις τη γνώση που παίρνεις στα παγκόσμια συνέδρια από άλλους πετυχημένους, ίσως πολύ πιο πετυχημένους από σένα, σε νέους που θέλουν να εξελιχθούν. Η γνώση, όταν την έχεις, είναι δύναμη, αλλά όταν την μοιράζεσαι με άλλους είναι απλά ευλογία. Είναι σαν το μπάσκετ που λατρεύω. Ένα δύσκολο σουτ ή ένα δυναμικό κάρφωμα είναι όμορφα, αλλά μια μαγική πάσα πάντα κάνει δύο χαρούμενους: αυτόν που κάνει την πάσα-ασσίστ και αυτόν που τη δέχεται!

Το βασικότερο στη δουλειά μας είναι να δίνουμε λύσεις και να εισπράττουμε χαμόγελα. Και σε όσους μου πουν: «Άσε τους ρομαντισμούς. τι γίνεται με τα χρήματα;», απαντώ: αυτά έρχονται από μόνα τους, όταν εισπράττεις χαμόγελα από τους πελάτες σου.

Αλλά ας εστιάσουμε στη λύση…

Είναι κάτι εύκολο; Ναι…

Αν αυτή τη στιγμή σας παραθέσω έναν προβληματισμό μου, σίγουρα θα μου δώσετε μια λύση –αν μου ταιριάζει ή αν λύνει πραγματικά το πρόβλημα, αυτό είναι άλλο θέμα.

«Εσύ μας είπες ότι έχεις πρόβλημα και εμείς σου απαντήσαμε. Τι θέλεις τώρα;».

Πολύ σωστά!

Ξεχνάμε, όμως, την ουσία: το 90% των ανθρώπων δεν μας ακούει πραγματικά, αλλά περιμένει να κλείσουμε το στόμα μας, για να πουν αυτό που εκείνοι θέλουν.

Σκεφτείτε τώρα ότι μιλάτε με ένα μικρό παιδί. Του λέτε κάτι και σε κάθε ατάκα του χρησιμοποιεί τη λέξη «γιατί;»! Δεν παίζει μαζί μας. προσπαθεί να καταλάβει 100% το πρόβλημα, για να απαντήσει.

Το μυστικό που έφερα πίσω από τη Σιγκαπούρη, όπου, τον Αύγουστο του 2023, παρακολούθησα το τελευταίο παγκόσμιο συνέδριο του MDRT, είναι ακριβώς αυτό: Η διαφορά του κορυφαίου επαγγελματία από έναν απλά καλό ή πετυχημένο, είναι ότι μπορεί να αναδείξει και να διακρίνει τα προβλήματα από τη ρίζα τους, κάνοντας ερωτήσεις. 

«Λύση μπορούν να σου δώσουν πολλοί, αν όχι όλοι. Το πρόβλημα, όμως, μπορούν να στο αναδείξουν ελάχιστοι και τότε τη λύση τη βρίσκεις και μόνος σου». Αυτή η φράση έχει χαραχτεί μέσα μου. Ωραίο είναι να είσαι “fixer”, αφού όμως πρώτα έχεις γίνει “reader”… Ακούς προσεκτικά, διαβάζεις πίσω από τις λέξεις και κατανοείς τις ανάγκες και το πρόβλημα του άλλου και, στο τέλος, η λύση… έρχεται από μόνη της.

Eπόμενη στάση για global γνώση, τον Ιούνιο του 2024, στο Βανκούβερ…

Νίκος Στυλιανός: H δύναμη της γνώσης και των ερωτήσεων
Νίκος Στυλιανός: H δύναμη της γνώσης και των ερωτήσεων

Ο κ. Νίκος Στυλιανός είναι 10 και πλέον χρόνια Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος. 
Έχει πτυχίο στα οικονομικά, με μεταπτυχιακά: α) στην ελεγκτική και τον εσωτερικό έλεγχο (Πανεπιστήμιο Πειραιά), β) στο τουριστικό μάνατζμεντ  (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) και γ) στο life coaching (ICPS college). 
Από τον 9/23 διαθέτει πιστοποίηση Financial Planner επιπέδου SQF4 και είναι μέλος της HFPA.
Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες – διακρίσεις του θεωρεί ότι είναι η ένταξή του στο MDRT ως full member. 


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας