Εταιρείες

MetLife Alico: Προτεραιότητα η συνεχής επιμόρφωση των συνεργατών της

Για μία ακόμη χρονιά η ολοκληρωμένη εκπαίδευση και η συνεχής επιμόρφωση των συνεργατών της MetLife Alico αποτέλεσε μία από τις υψηλότερες προτεραιότητές της. Κατά τη διάρκεια του 2012, το Τμήμα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης της MetLife Alico ανέπτυξε και υλοποίησε με επιτυχία μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων και ενεργειών, προκειμένου να καλύψει αποτελεσματικά τις εκπαιδευτικές ανάγκες τόσο του διοικητικού προσωπικού της Εταιρείας, όσο και των συνεργατών της στο Agency.

Στα 2 Εκπαιδευτικά Κέντρα της MetLife Alico στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 64 εκπαιδευτικά σεμινάρια, με περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012 αποτέλεσε μία ακόμη πολύ επιτυχημένη χρονιά για το Εκπαιδευτικό Κέντρο της MetLife Alico όσον αφορά στην προετοιμασία στις εξετάσεις των διαμεσολαβούντων με το ποσοστό επιτυχίας των συμμετεχόντων να αγγίζει το 96%. Τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας του Κέντρου από το 2002, όταν και πιστοποιήθηκε, αποδεικνύουν τον επαγγελματισμό και το υψηλό επίπεδο των υποψήφιων συνεργατών της Εταιρείας, αλλά και την ποιοτική και άρτια εκπαιδευτική υποστήριξη που τους παρέχεται, τονίζεται σε σχετικό δελτίο τύπου της εταιρείας.

 

Παράλληλα, το Τμήμα Εκπαίδευσης της MetLife Alico έχει αναπτύξει από το 2011 την πλατφόρμα εκπαίδευσηςe-Learning, που υποστηρίζει και ενισχύει αποτελεσματικά το σύστημα εκπαίδευσης των ασφαλιστικών συμβούλων του δικτύου της Εταιρείας μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας. Το 2012, η Εταιρεία φρόντισε για την περαιτέρω αναβάθμιση και ενημέρωση του συστήματος εκπαίδευσης e-Learning, εμπλουτίζοντας τα ήδη υπάρχοντα μαθήματα με επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και εντάσσοντας νέες εκπαιδευτικές ενότητες.

Μία ιδιαίτερα σημαντική προσθήκη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Learning αποτελεί η ανάπτυξη του μαθήματος για την προετοιμασία των υποψηφίων στις εξετάσεις για το Πιστοποιητικό Α’ της Τράπεζας της Ελλάδας. Το μάθημα αυτό δίνει καταρχήν τη δυνατότητα στον υποψήφιο να εξασκηθεί στις ερωτήσεις που αποτελούν ύλη των εξετάσεων, αλλά και να συμμετέχει σε τεστ προσομοίωσης των εξετάσεων παρακολουθώντας την πρόοδό του.

Η MetLife Alico δίνει, επίσης, ιδιαίτερη έμφαση στη συνεχή ανάπτυξη και εκπαίδευση όλων των εργαζομένων της στο Διοικητικό Σύστημα. Σε αυτό το πλαίσιο, το Τμήμα Εκπαίδευσης της MetLife Alico διοργάνωσε μέσα στο 2012 ένα σημαντικό αριθμό σεμιναρίων με διαφορετική θεματολογία το καθένα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του Προσωπικού, των Προϊσταμένων, αλλά και των Διευθυντών Τμημάτων. Επιπλέον, παρέχεται εσωτερικά εκπαίδευση στην χρήση των εφαρμογών γραφείου των ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και στην χρήση ενός προηγμένου συστήματος εξυπηρέτησης ασφαλισμένων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργαζόμενοι της Εταιρείας που συμμετείχαν στις εξετάσεις πιστοποίησης FLMIπου διοργανώνει ο Διεθνής Εκπαιδευτικός (Life Office Management Association) είχαν ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό επιτυχίας, που ξεπέρασε το 90%. Η MetLife Alico ενθαρρύνει και καλύπτει την συμμετοχή στις εξετάσεις όλων των εργαζομένων που το επιθυμούν, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα σωστής προετοιμασίας χάρις στα εκπαιδευτικά μέσα που διαθέτει. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Δ. Μαζαράκης αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η MetLife Alico θα συνεχίσει να επενδύει στην ανάπτυξη των στελεχών της, ανταποκρινόμενη στις αυξημένες ανάγκες του σημερινού περιβάλλοντος και στοχεύοντας στην περαιτέρω ενίσχυση της υψηλής θέσης που κατέχει στην ασφαλιστική αγορά. Μέσω της διαρκούς ενημέρωσης και αναβάθμισης των εκπαιδευτικών της μεθόδων και με την αξιοποίηση της πιο σύγχρονης τεχνολογίας θα συνεχίσει και το 2013 να προσφέρει στους συνεργάτες της τα εφόδια για την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη».

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας