Εταιρείες

MedNautilus: Νέες λύσεις Cloud για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Η MedNautilus, θυγατρική του Ομίλου TI Sparkle στην περιοχή της Μεσογείου, ανέπτυξε ένα νέο πλέγμα ευέλικτων και κλιμακούμενων IaaS λύσεων Cloud. Η MedΝautilus που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2000 και απασχολεί 100 άτομα έμμισθο προσωπικό, παρουσίασε τις λύσεις αυτές σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε στις 25 Απριλίου 2013, στην οποία μίλησαν η CEO του Ομίλου Telecom Italia Sparkle, καElisabetta Ripa και ο CEO της MedNautilus Ελλάδας, κ. Arturo Danesi.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου, οι λύσεις Cloud της MedNautilus Ελλάδας θα υποστηρίξουν τους πελάτες τους, ώστε να προσαρμόσουν στις ανάγκες τους και να βελτιστοποιήσουν την αρχιτεκτονική του IT τους, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος των υπηρεσιών. Επιπλέον οφέλη περιλαμβάνουν την κορυφαία ασφάλεια και αξιοπιστία, την εύκολη και γρήγορη υλοποίηση, το υψηλό επίπεδο κλιμάκωσης και τη μεγάλη ευελιξία στη διαμόρφωση των υπηρεσιών service καθώς και στους όρους της σύμβασης. Ένα άλλο κρίσιμο όφελος θα είναι η δραστική μείωση του συνολικού κόστους που συνεπάγεται για τους πελάτες η ιδιοκτησία της υποδομής, περνώντας από τα έξοδα επένδυσης στα λειτουργικά έξοδα με βάση την πραγματική χρήση της υπηρεσίας, παρέχοντας έτσι στους πελάτες πλήρη έλεγχο των λειτουργικών τους εξόδων.

Το πλέγμα υπηρεσιών Cloud Solutions της MedNautilus χαρακτηρίζεται από ένα διαφοροποιημένο σύνολο σπονδυλωτών πακέτων Υπηρεσιών Λειτουργικής Υποστήριξης, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν τη μέγιστη αποδοτικότητα στην ανταπόκριση σε ένα μεγάλο εύρος αναγκών των πελατών: από το βασικό Help Desk, το οποίο παρέχει καθημερινή υποστήριξη εξυπηρέτησης πελατών, έως υποστήριξη των υψηλότερων βαθμίδων διαχείρισης, η οποία παρέχει συνεχή παρακολούθηση υπηρεσιών και λύσεις πρόληψης για περιπτώσεις αποτυχίας ή ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών.

Η στρατηγική ανάπτυξης της MedNautilus στην Ελλάδα βασίζεται στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος συνεργατών που θα είναι ικανό να προσελκύσει ανεξάρτητους παρόχους λογισμικού, μεταπωλητές με προστιθέμενη αξία, υπευθύνους ολοκλήρωσης συστημάτων και developers, καθώς και παρόχους λύσεων niche εφαρμογών, με ελκυστικές επιχειρηματικές ευκαιρίες.

«Αποτελεί ισχυρή δέσμευση για τη MedNautilus να εμπλουτίσει μέσα από αυτό το οικοσύστημα συνεργατών τις υπηρεσίες που προσφέρει με λύσεις PaaS και SaaS προς όφελος των ελληνικών επιχειρήσεων. Χάρη στην προσέγγισή μας στις υπηρεσίες data centers, που προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες οποιουδήποτε παρόχου, η MedNautilus είναι σε θέση να “φιλοξενεί” τις εφαρμογές των συνεργατών της χωρίς ζητήματα συμβατότητας», δήλωσε ο CEO της MedNautilus Ελλάδας, Arturo Danesi.

Η MedNautilus έχει στην ιδιοκτησία της και λειτουργεί ένα χώρο συνολικής έκτασης 8.000 τετραγωνικών μέτρων στα τρία νέας γενιάς Data Centers στο Κορωπί, τη Μεταμόρφωση και τα Χανιά, που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την παροχή λύσεων συνεγκατάστασης (co-location) και πραγματικής και εικονικής φιλοξενίας δεδομένων (physical and virtual hosting. Τα τρία Data Centers παρέχουν επίσης μία ισχυρή τοπική υπηρεσία Disaster Recovery, καθώς είναι διασυνδεδεμένα με τα Data Centers του Ομίλου στην Ιταλία και την Τουρκία, μέσω του προηγμένου υποθαλάσσιου ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών της MedNautilus.

Σχετικά με τη MedNautilus
Η MedNautilus είναι η θυγατρική του Ομίλου Telecom Italia Sparkle στην περιοχή της Μεσογείου και από το 2001 αποτελεί το μοναδικό στη Μεσόγειο υποβρύχιο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο καλωδίων με δακτύλιο. Το δίκτυο της MedNautilus παρέχει συνδεσιμότητα από άκρη σε άκρη από το ανατολικό μέρος της Μεσογείου στους σημαντικότερους προορισμούς στην Ευρώπη και είναι ο κορυφαίος πάροχος λύσεων συνδεσιμότητας στην περιοχή. Χρησιμοποιεί την τεχνολογία αιχμής DWDM, προσφέροντας απρόσκοπτη συνδεσιμότητα μεταξύ Ιταλίας, Ελλάδας, Τουρκίας, Βουλγαρίας, Ισραήλ και Κύπρου μέσω ενός δικτύου 7.500 χιλιομέτρων, ενώ μπορεί να επεκταθεί για να φτάσει στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής αλλά και όλου του κόσμου, χάρη στην προστατευμένη σύνδεση με τα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια δίκτυα της Telecom Italia Sparkle.

Σχετικά με την Telecom Italia Sparkle
Η Telecom Italia Sparkle S.p.A. (TI Sparkle) είναι πλήρης θυγατρική της Telecom Italia Group (NYSE:TI), με αποστολή να αναπτύξει και να ενοποιήσει τις σχετικές με υπηρεσίες διεθνείς δραστηριότητες του ιταλικού παρόχου τηλεπικοινωνιών. Ως παγκόσμιος πάροχος, η TI Sparkle προσφέρει μία πλήρη γκάμα λύσεων voice, mobile data, Internet protocol (IP) και bandwidth service σε παρόχους σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, παρόχους υπηρεσιών (Internet service providers – ISPs), παρόχους Media και περιεχομένου και σε πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας