Άρθρα

MDRT: Ένα συνέδριο ή κάτι παραπάνω;

Τι είναι το MDRT για τη Στηβ Γεωργακοπούλου, την Ορσαλία Κολοκυθά και τον Δημήτρη Αρσενόπουλο; Πώς άλλαξε τον τρόπο που ζουν, που εργάζονται, που σχεδιάζουν το μέλλον; Οι τρεις ασφαλιστές, μέλη του MDRT, μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία από τη συμμετοχή τους στον οργανισμό των κορυφαίων ασφαλιστικών συμβούλων παγκοσμίως.

Tα δύο διλήμματα του ασφαλιστή πριν από ένα συνέδριο του MDRT

Της Στηβ Γεωργακοπούλου*

MDRT: Ένα συνέδριο ή κάτι παραπάνω;

Ξεκινώντας ένας ασφαλιστής να πάει σε ένα συνέδριο του MDRT στην Αμερική, πιστεύω ακράδαντα πως έχει δύο πολύ σημαντικά διλήμματα να αντιμετωπίσει: το πρώτο είναι ποια θα είναι η στάση του μέχρι να φτάσει στο συνέδριο και το δεύτερο, ποια θα είναι η στάση του αφού θα έχει παρακολουθήσει το συνέδριο. Τι εννοώ με αυτό;

Στην πρώτη περίπτωση, ένας καταξιωμένος ασφαλιστής, που έχει διανύσει ήδη μια πορεία στην ασφαλιστική αγορά, με σημαντικό χαρτοφυλάκιο και συνεχή δυναμική δραστηριότητα, θεωρεί τον εαυτό του εκ των πραγμάτων εξαιρετικά ικανό, άρτια εκπαιδευμένο και σίγουρα διαφορετικό!

Αν μάλιστα λειτουργεί, μέσα στην καθημερινότητά του, σ’ ένα εργασιακό περιβάλλον όπου έχει τη διαρκή και ουσιαστική υποστήριξη του διευθυντή ή του μάνατζερ του για να εξελίσσεται συνεχώς, τότε σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να του δημιουργούνται αμφιβολίες για το τι έχει να κερδίσει από ένα συνέδριο σαν το Million Dollar Round Table.

Αυτό που σίγουρα σκέφτεται είναι τι είναι αυτό το παραπάνω, για το οποίο θα πρέπει να πάει στην άλλη άκρη του κόσμου, για να το μάθει, μετά από τόσα χρόνια δραστηριότητας, όταν είναι ήδη φτασμένος; Πώς μπορεί ένα τέτοιο συνέδριο να τον βοηθήσει να γίνει καλύτερος σε αυτό που είναι ήδη πετυχημένος;

Έχοντας παρακολουθήσει πια αρκετά συνέδρια στην Αμερική και τον Καναδά κι έχοντας, ως μέλος της Επιτροπής Επικοινωνίας του MDRT Ελλάδος, συμμετάσχει και στη διοργάνωση του MDRT Day, μπορώ με σιγουριά να ομολογήσω πως μόνο κέρδος έχω από τα συνέδρια του MDRT.

Και το λέω αυτό παρόλο που έχω την τύχη να συνεργάζομαι με ένα μεγάλο γραφείο και με ανθρώπους που ενδιαφέρονται ουσιαστικά για τους συνεργάτες τους και τους παρέχουν όλα τα κατάλληλα εφόδια (εταιρείες, προϊόντα, εκπαίδευση) προκειμένου να είναι αποτελεσματικοί, παραγωγικοί αλλά ταυτόχρονα χαρούμενοι και δημιουργικοί σε αυτή την αγορά, ακόμα και αυτή την περίοδο που διανύουμε στην Ελλάδα της κρίσης.

Παρόλα αυτά, όσες ικανότητες, δυνατότητες, υποστήριξη και εργαλεία κι αν έχουμε, πάντα υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης κι εξέλιξης.

Για μένα είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό που εισπράττω και νιώθω κάθε φορά που παρακολουθώ ή γνωρίζω τους καλύτερους του επαγγέλματός μου παγκοσμίως. Όταν ενημερώνομαι απ’ αυτούς για το πώς λειτουργούν στις άλλες αγορές, πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, τις δικές τους μεθόδους πώλησης και εργαλεία και τον δικό τους μοναδικό τρόπο επικοινωνίας με τον πελάτη για όλο και καλύτερα αποτελέσματα.

Νιώθω μοναδικά όταν ακούω για το όραμά τους, που ταυτίζεται με το δικό μου, για τις δικές τους επιτυχίες ή και αποτυχίες, που όμως με τα χρόνια τους έκαναν πιο εφευρετικούς, και εισπράττω το πάθος τους για τη δουλειά, ακόμα κι αν κάποιοι είναι στον χώρο 40 χρόνια και με πολύ μεγάλες περγαμηνές.

Συνομιλώντας με συναδέλφους ασφαλιστές από άλλες χώρες, μικρές ή μεγάλες, αισθάνομαι κομμάτι μιας πολύ μεγάλης ομάδας, που έχει το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη για το επάγγελμά μου όπως κι εγώ.

Οι τέσσερις μέρες του Συνεδρίου λειτουργούν τόσο τονωτικά, που επιστρέφω κι εφαρμόζω κάθε φορά όλα όσα έμαθα σε συνδυασμό με όλα όσα ξέρω, προσπαθώντας να προσφέρω όλο και καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες μου.

Λειτουργώντας πάντα προς όφελός τους,  και με την αμέριστη υποστήριξη της εταιρείας μου, προσπαθώ, όλο και περισσότερο, να προάγω, όλο και καλύτερα, τον θεσμό του Έλληνα ασφαλιστή, έχοντας κάθε φορά και πιο ψηλά τον πήχη. Μεταφέρω τις εμπειρίες μου από το Συνέδριο κάθε χρόνο με την ίδια ζέση σαν να είναι η πρώτη φορά. Κι αυτή η στάση μου μετά το Συνέδριο δεν αλλάζει ποτέ.


* Η Στηβ Γεωργακοπούλου δραστηριοποιείται στον ασφαλιστικό χώρο από το 2002, προερχόμενη από τον χώρο της επικοινωνίας με Bachelor of Science στο Marketing. Συνεργάζεται με τη Freedom Insurance Network από τον Ιούλιο του 2017, έχοντας πριν διανύσει μια επιτυχημένη 15ετή πορεία στο Tide agent σε πολυεθνική εταιρεία. Έχει έναν γιο, τον Αντώνη, στην Α’ Δημοτικού. Της αρέσουν πολύ τα ταξίδια, τα οποία προσπαθεί να κάνει κάθε φορά και πιο μακρινά!

Αλλάζοντας τη ζωή μου και τη ζωή των άλλων

Της Ορσαλίας Κολοκυθά*

MDRT: Ένα συνέδριο ή κάτι παραπάνω;

Η αλήθεια είναι ότι στα 30 χρόνια της επαγγελματικής μου ζωής έχω συμμετάσχει σε εκατοντάδες συνέδρια. Τα συνέδρια, όμως, του MDRT αποτέλεσαν σίγουρα σταθμό στην καριέρα μου.

Vancouver, Orlando, Los Angeles, 3 συνέδρια που άλλαξαν τον τρόπο σκέψης
και αντίληψης προς τη δουλειά μου. Τρία συνέδρια που με δίδαξαν πώς μπορώ
να αλλάξω τη ζωή μου και τη ζωή των άλλων.

H περιέργεια και η συνεχής αναζήτηση για εξέλιξη αποτέλεσαν κινητήρια δύναμη για τη συμμετοχή μου στα πρώτα συνέδρια. Στη συνέχεια, στα δύο αυτά στοιχεία προστέθηκαν η έντονη επιθυμία μου να μοιραστώ εμπειρίες και ιδέες και η ανάγκη μου να γνωρίσω διαφορετικές κουλτούρες και νοοτροπίες.

Τα συνέδρια του MDRT με βοήθησαν να διευρύνω τους ορίζοντές μου σχετικά με τον τρόπο προσέλκυσης και προσέγγισης των πελατών, με έμαθαν να είμαι πιο αποτελεσματική και συνεπής και αποτέλεσαν γέφυρα γνωριμίας με κορυφαίους επαγγελματίες. Μου δίδαξαν, επίσης, πώς να βάζω υψηλούς στόχους, να εστιάζω σε αυτούς και να τους πετυχαίνω.
Με έκαναν να αγαπήσω ακόμα περισσότερο τη δουλειά μου!

Γοητευμένη από τα προηγούμενα συνέδρια, η ανυπομονησία μου για το ερχόμενο συνέδριο στο Miami είναι σίγουρα μεγάλη.

Ο νέος “βομβαρδισμός” ιδεών, αντιλήψεων και τεχνικών θα βελτιώσει τις επαγγελματικές μας δεξιότητες και θα μας υπενθυμίσει, για ακόμη μια φορά, τη σημαντικότητα του να είσαι ασφαλιστικός σύμβουλος ζωής.


*Η Ορσαλία Κολοκυθά ξεκίνησε την καριέρα της ως ασφαλιστική σύμβουλος το 1986 στη MetLife. Είναι πτυχιούχος Λογιστικής και γνωρίζει τη Νοηματική Γλώσσα.
Είναι μέλος του Κύκλου Επιτυχημένων Ασφαλιστών και έχει διακριθεί στη Διατηρησιμότητα και στην Παραγωγικότητα των συμβολαίων ζωής, ενώ έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στα Κεφάλαια Κάλυψης Ζωής σε Ελλάδα και ΕΜΕΑ. Είναι μέλος του MDRT.
Έχει βραβευτεί σε πολλούς εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ σημαντική είναι και η συμμετοχή της στα προγράμματα ΣΕΝ (Σωματείο Επειχηρηματικότητας Νέων), σε δεκάδες σχολεία της Αττικής ως εθελόντρια, και σε πολλά εκπαιδευτικά συνέδρια.
Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη.

Εμπειρία Ζωής

του Δημήτρη Αρσενόπουλου*

MDRT: Ένα συνέδριο ή κάτι παραπάνω;

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στην καριέρα όλων που πιστεύω ότι είναι πραγματικά καταλυτικές. Η θετική ή η αρνητική στάση μας απέναντι σ’ αυτές μας καθορίζουν.

Μια τέτοια στιγμή για μένα ήταν τον Φεβρουάριο του 2017. Ο εξαιρετικός συνάδελφος Κυριάκος Χατζηστεφάνου (MCC Greece Country Chair εκείνης της χρονιάς) με κάλεσε στο τηλέφωνο για να με ρωτήσει κάτι το οποίο σήμερα μου φαντάζει απλά αυτονόητο: αν θα ήθελα να πάρω μέρος στη συνάντηση των κορυφαίων ασφαλιστών του κόσμου, στο Ορλάντο. Ήταν η δεύτερη χρονιά που με κόπο είχα κατακτήσει το δικαίωμα να μπορώ να συμμετέχω ως πλήρες μέλος.

Το πρώτο που σκέφτηκα, για να είμαι ειλικρινής, ήταν η οικογένειά μου. Μόλις είχε γεννηθεί το δεύτερο παιδί μας. Η σκέψη ενός τόσο μεγάλου ταξιδιού και η απουσία από την οικογένεια με τρόμαζε. Ωστόσο, θα έχανα αυτή την ευκαιρία, που τόσο επιτυχημένοι συνάδελφοι άδραξαν και μιλούσαν με τόσο ενθουσιασμό στην επιστροφή τους; Όχι βέβαια!

Αυτό το ταξίδι, πιστεύω, ήταν η καταλυτική στιγμή της δικής μου 17χρονης καριέρας. Το θέαμα που αντίκρισα ήταν πρωτόγνωρο. Δεκαπέντε χιλιάδες άνθρωποι, από τους κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου μας, κάθε ηλικίας, κάθε εθνικότητας και χρώματος. Μέσα σ’ ένα απίστευτο κλίμα ενθουσιασμού, να θέλουν να εισπράξουν αλλά και να μεταδώσουν, να μοιραστούν γνώσεις, εμπειρίες και επαγγελματικές συνήθειες. Όλοι με τον ίδιο ενθουσιασμό και με τον ίδιο κοινό στόχο και όραμα: να κατακτήσουν ακόμα υψηλότερους στόχους, να φθάσουν ακόμη πιο κοντά στην κορυφή!

Μόλις μπήκα, την πρώτη μέρα, στην τεράστια αίθουσα, με τα φώτα και τη μουσική, γέμισε η ψυχή μου από συναισθήματα παρακίνησης και ενθουσιασμού. Εκείνο που μου έκανε τρομερή εντύπωση ήταν η εικόνα από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 70). Παρά τις απίστευτες διακρίσεις και εμπειρίες που κουβαλούσαν μετά από 30-40 χρόνια στον κλάδο, να διψάνε πραγματικά για καινούριες ιδέες και καινοτομίες. Η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη του ανθρώπου δεν σταματά ποτέ, εφόσον το θέλει και το επιδιώκει ο ίδιος!

Το άλλο κομμάτι που με κέρδισε στο συνέδριο ήταν οι συναρπαστικοί ομιλητές! Οι ομιλίες τους στοχευμένες και μεταδοτικές. Καταπληκτικοί επαγγελματίες που σου μεταδίδουν τη νοοτροπία του νικητή. Σου μαθαίνουν να λειτουργείς με θετική σκέψη και ενέργεια, ώστε να βοηθήσεις αποτελεσματικά τους πελάτες σου να προσπελάσουν τα εμπόδια που θα εμφανιστούν στη ζωή τους, πραγματοποιώντας τελικά τα όνειρά τους.

Υπήρξαν πραγματικά τέσσερις ημέρες “βομβαρδισμού” ιδεών, εμπειριών και επαγγελματικών πρακτικών. Τέσσερις ημέρες στις οποίες μαθαίνεις πώς να σπας καθημερινά τα “φράγματα” της δουλειάς και να ξεπερνάς τον εαυτό σου. Πώς να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς, έτσι ώστε τίποτα να μη σταθεί εμπόδιο στην επιτυχία σου. Κυρίως εκπαιδεύεσαι να μη φοβάσαι τις «αλλαγές» (πράγμα δύσκολο για όλους). Ήξερα πραγματικά μέσα μου ότι, αν υιοθετούσα έστω και μία ιδέα ή αλλαγή από τις τόσες που εισέπραξα, θα ήμουν πολύ κερδισμένος.

Αυτό όμως που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν ότι οι ομιλητές, πέρα από κορυφαίοι επαγγελματίες, ήταν και άνθρωποι, σύζυγοι, γονείς. Οπότε για μένα ήταν σημαντικό το μέρος των ομιλιών τους που αφορούσε την ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και οικογενειακή επιτυχία. Σου μετέδιδαν λύσεις και ιδέες για να γίνεται πιο απλά και γρήγορα η δουλειά σου, έτσι ώστε να έχεις χρόνο και για την προσωπική σου ζωή και να μπορείς να λειτουργείς σε όλους τους ρόλους με επιτυχία!

Τέλος, θεωρώ ότι η εμπειρία που αποκόμισα από το συνέδριο του MDRT ήταν ένας θησαυρός μοναδικών εμπειριών, με ιδέες και τρόπους ενθάρρυνσης και παρακίνησης, που στις δυσκολίες της δουλειάς μου ανατρέχω και τις ξεπερνώ πιο απλά και αποτελεσματικά.

Εξάλλου, ποιος μπορεί να ξεχάσει τα λόγια της Βούλας Πατουλίδου στο περσινό «MDRT DAY» στη Θεσσαλονίκη: «Πετυχημένος είναι ο άνθρωπος που αντέχει μετά από 1.533 αποτυχίες να ξανασηκωθεί».


*O Δημήτρης Αρσενόπουλος εργάζεται στην ασφαλιστική αγορά με τη Metlife από το 2001, ως ασφαλιστικός σύμβουλος. Είναι παντρεμένος και έχει 2 παιδιά, τη Λυδία και τον Νικόλα. Του αρέσουν πολύ τα ταξίδια. Είναι πλήρες μέλος του MDRT τα τρία τελευταία έτη (2016-2018). Σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα του, η 2η θέση στον κλάδο υγείας, η 3η θέση στον κλάδο ζωής, οι συμμετοχές στα ΚΕΑ, καθώς και σε διεθνή και τοπικά συνέδρια.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας