Διαμεσολαβούντες

Η διοίκηση του ΕΕΑ στην Αργολίδα ενημέρωσε  για την IDD

Περιεκτική ενημέρωση για την IDD και τη νέα νομοθεσία για την ιδιωτική ασφάλιση, με ιδιαίτερη αποδοχή από το παριστάμενο κοινό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης του Νομού Αργολίδας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, στους επαγγελματίες του Νομού στο πλαίσιο εκδήλωσης που συντόνισε το αρμόδιο Επιμελητήριο της περιοχής και υποστηρίχθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Η εκδήλωση οργανώθηκε μετά από το σχετικό ενδιαφέρον του Επιμελητηρίου Αργολίδος και του Προέδρου του, κ. Φώτη  Δαμούλου, να ενταχθεί στο μεγάλο «οδοιπορικό» που πραγματοποιεί στην επικράτεια η Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ενημερώνοντας και τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και τα Επιμελητήρια, για την εφαρμογή της IDD και τις διαδικασίες ένταξης σε αυτή.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου (Κορίνθου 23) στο Άργος, μεταξύ των Προέδρων των δύο Επιμελητηρίων ανταλλάχθηκαν τιμητικές πλακέτες και πραγματοποίησαν εισηγήσεις ο Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, και ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Ε.Ε.Α., κ. Δημήτρης Γαβαλάκης.

Την έναρξη της παρουσίασης πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδος κ. Φ. Δαμούλος, αναδεικνύοντας τη σημασία της ενημέρωσης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, οι οποίοι αποτελούν ένα δυναμικό πυρήνα της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε και ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, κ. Κωνσταντίνος Γκαρκάσουλας, βρίσκεται στην τελική ευθεία η σύσταση του Σωματείου Ασφαλιστών Αργολίδας, εξέλιξη που θα αποτελέσει έναυσμα για την περαιτέρω ανάδειξη του επαγγέλματος στην περιοχή.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, προσέγγισε τις γενικές και ειδικές εξελίξεις στην οικονομία και την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, ενώ ακολούθως εστιασμένα στην IDD δόθηκαν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, λύθηκαν απορίες και παρουσιάστηκαν αναλυτικά από τον κ. Δ. Γαβαλάκη, κατηγοριοποιημένες οι υποχρεώσεις που ο νόμος επιβάλει στον κλάδο και οι επαγγελματίες οφείλουν να συμμορφωθούν προκειμένου να συνεχίσουν απρόσκοπτα την εργασία τους.

Ήδη έχουν προηγηθεί παρόμοιες εκδηλώσεις σε Ιωάννινα, Χαλκίδα, Πάτρα, Άμφισσα, Καρδίτσα, Λάρισα, Τρίκαλα, Κατερίνη, Βέροια και Σέρρες και το ενδιαφέρον που καταγράφεται είναι μεγάλο.

Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. θα συνεχίσουν το «οδοιπορικό» τους στην χώρα ενημερώνοντας με επάρκεια όλους τους επαγγελματίες για την ομοιόμορφη προσαρμογή τους στο νέο νομοθετικό πλαίσιο. Η επόμενη εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο, στις 3 Απριλίου, όπου θα γίνει ενημέρωση για την Οδηγία IDD και τη νέα νομοθεσία (Ν 4583/2018) για την ιδιωτική ασφάλιση.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας