Για το MDRT άκουσα πρώτη φορά το 2016 από τη manager μου Κατερίνα Ζερμπαλά, πρώτη ένθερμη υποστηρίκτρια του MDRT στο δίκτυό μας από το 2004, η οποία με παρότρυνε να βάλω στόχο την ένταξή μου ως πλήρες μέλος. Στην MDRT Day του 2017, στη Θεσσαλονίκη, κατάλαβα για ποιο πράγμα μου μιλούσε.

Έμαθα ότι μέλη του MDRT είναι μόνο το 4% της παγκόσμιας κοινότητας ασφαλιστικών συμβούλων και η ιδέα να γίνω μέλος του lobby των καλύτερων παγκοσμίως έγινε αμέσως πρόκληση που ζητούσε ικανοποίηση.

Άκουσα τους καλύτερους να περιγράφουν τις εμπειρίες τους –τον Naji Haddad από τον Λίβανο, τη Sunny Lee από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Yossi Manor από το Ισραήλ– κι αμέσως συνειδητοποίησα ότι οι πρακτικές που ακολουθούνται σε όλο τον πλανήτη μπορούν να εφαρμοστούν και στο κοινό της Ελλάδας, που ο ίδιος απευθύνομαι. Άλλωστε, προηγήθηκαν εμού η Ελένη Γρυπάρη, ο Κυριάκος Χατζηστεφάνου, ο Κάρολος Μαρκουίζος, η Σοφία Ζερβουδάκη και άλλα μέλη της κοινότητάς μας. Είναι δύσκολο να το αντιληφθούν όλοι, αλλά οι σύμβουλοι έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά παγκοσμίως, ίδια βιώματα, ίδιες ανησυχίες. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τους πελάτες. σε όποια γωνιά του πλανήτη κι αν βρίσκονται, έχουν ίδιους προβληματισμούς, ίδιες ανάγκες, ίδιες αντιρρήσεις. Η συνεχής συναναστροφή με την ελίτ του κλάδου σε βελτιώνει αυτόματα σε όλα τα επίπεδα. αλλάζεις την κοσμοθεωρία σου γύρω από το επάγγελμα, αλλάζεις ακόμα και τη στάση σου απέναντι στη ζωή. Πολλές φορές, όσα θεωρείς επιτεύγματα στον μικρόκοσμό σου φαντάζουν τόσο μικρά μπροστά στα αποτελέσματα των μελών του MDRT ανά τον κόσμο και τότε είναι που επαναπροσδιορίζεις την έννοια της επιτυχίας και την ουσία του επαγγέλματος. Εννοείται ότι, για να αντιληφθεί κάποιος την κουλτούρα του MDRT, πρέπει ήδη να έχει όραμα, ξεκάθαρους στόχους και μεγαλόπνοα σχέδια για την εξέλιξη της δραστηριότητάς του. Το MDRT δεν ταιριάζει σε όποιον περνάει από τον χώρο ευκαιριακά, απλά για να ασχολείται με ένα ακόμα επάγγελμα.

Πώς το MDRT μου άλλαξε τρόπο σκέψης

Η πρακτική του MDRT που μου άλλαξε τρόπο σκέψης είναι να γίνομαι εγώ το κριτήριο με το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση ο πελάτης, να είμαι ο επαγγελματίας που κάποιος αναζητεί, ο σύμβουλος που θέλει να ακούσει, ο άνθρωπος που θέλει να συναναστραφεί. Να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα, να γίνομαι το μέσο για την ολοκλήρωση οραμάτων. Τότε και μόνο τότε ο πελάτης δεν αναζητά την καλύτερη εταιρεία ή το οικονομικότερο πρόγραμμα, αλλά τον προσωπικό του Financial Advisor, στον οποίο θα εμπιστευτεί την οικογένειά του, την επιχείρησή του, την ίδια του τη ζωή. Κάτι τέτοιο απαιτεί συστηματική εξέλιξη, συνεχή εκπαίδευση και διαρκή επαγρύπνηση.

Δημιουργείς έναν ολόκληρο κόσμο γύρω από το όνομά σου και κάθε μέρα χτίζεις πάνω σε αυτόν, μέχρι να θεωρείσαι θρύλος του επαγγέλματος. Για να το πετύχεις αυτό, πρέπει να τελειοποιήσεις τον εαυτό σου, αφενός, ως επαγγελματία και, αφετέρου, ως άνθρωπο. Συνδυάζοντας έναν άριστο διαμεσολαβητή με μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα γίνεσαι ο ιδανικός σύμβουλος ζωής. Αυτό είναι το σημείο που το MDRT σου αλλάζει και τη δουλειά σου και τη ζωή σου. Κατάφερα, λοιπόν, το brand μου ως σύμβουλος να ξεπερνάει τα στεγανά μιας εταιρείας, μιας προσφοράς ή ενός προγράμματος, και οι πελάτες μου να επιλέγουν πρώτα εμένα για την ολιστική εξυπηρέτηση των αναγκών τους. Το MDRT με έμαθε να ενσωματώνω τον παγκόσμιο πλούτο που μου προσφέρει στην καθημερινή μου δραστηριότητα και μου επέτρεψε να θέσω εαυτόν στο κάδρο των καλύτερων του πλανήτη.

Γιατί MDRT;

Στο MDRT βρισκόμαστε όσοι ξέρουμε να αφήνουμε το στίγμα μας, όσοι διαδραματίζουμε ρόλο πρωταγωνιστή και όσοι θέλουμε να δώσουμε στην επαγγελματική μας ταυτότητα global χαρακτηριστικά.

Όταν ξεπερνάς τα στεγανά, όταν σπας το φράγμα των ορίων σου, όταν θέλεις να αλλάξεις επίπεδο, είναι ώρα για MDRT.

Συστήνω ανεπιφύλακτα το MDRT σε κάθε συνάδελφο και προτρέπω όποιον επιθυμεί να έρθει σε επικοινωνία με εμένα και τα υπόλοιπα μέλη, για να γνωρίσει καλύτερα όλες τις οπτικές του, τις δυνατότητες που παρέχει και τα κριτήρια που χρειάζονται, για να ενταχθεί κάποιος στους κόλπους του. Άλλωστε, τα μέλη του MDRT ξεχωρίζουμε για την εξωστρέφεια, τη γενναιοδωρία και την επαγγελματική ηθική.

Σε μια εποχή που τα κριτήρια είναι πολλές φορές ασαφή και συγκεχυμένα, δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο από το να γνωρίζουν οι πελάτες μου ότι ανήκω στο 4% των συμβούλων παγκοσμίως και ότι φέρω τα διαπιστευτήρια ενός οργανισμού που θεωρείται διεθνές πρότυπο αριστείας στον κλάδο των ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Κωνσταντίνος Ζερμπαλάς: Όταν θέλεις να αλλάξεις επίπεδο… είναι ώρα για MDRT
Κωνσταντίνος Ζερμπαλάς: Όταν θέλεις να αλλάξεις επίπεδο… είναι ώρα για MDRT

Ο κ. Κωνσταντίνος Ζερμπαλάς, με καταγωγή από τη Βόρεια Εύβοια και τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό Αττικής. Απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής Αθηνών, με ειδίκευση στην Πολιτική Ανάλυση, εργάστηκε στην έρευνα πολιτικής και εκλογικής συμπεριφοράς και το 2015, αναζητώντας έναν χώρο που να συνδυάζει το τρίπτυχο: εγνωσμένο κύρος, υψηλά εισοδήματα, αδιάκοπη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, αποφάσισε να ενταχθεί στο κλάδο των ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων γύρω από τα ασφαλιστικά θέματα, είναι Ισόβιο Μέλος της Limra International και MDRT Full Member, πληροί τα κριτήρια του Κορυφαίου Συμβούλου στην εταιρεία του και βραβεύεται επί 8 συνεχόμενα έτη για την παραγωγή ζωής, με αποκορύφωμα το 2022 και την κατάκτηση της 1ης θέσης στη Διατηρησιμότητα Ζωής.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΜνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν Π.Ο.Α.Δ. και Π.Σ.Ε.Α.Δ.
Επόμενο άρθροSwiss Re: Πληθωρισμός & Φυσικές Καταστροφές: η “τέλεια καταιγίδα” του 2022