Εταιρείες

Η Interamerican στον «Αγρότη της Χρονιάς»

Με χορηγία, καθώς και συμμετοχή στελεχών της στην εκδήλωση «Αγρότης της Χρονιάς», που οργανώθηκε από την Agrenda στη Λάρισα στις 18 Ιανουαρίου, η Interamerican σηματοδότησε το ασφαλιστικό ενδιαφέρον της για τον πρωτογενή τομέα αλλά και την πεποίθηση για την αναγκαιότητα και την προοπτική ανάπτυξης των αγροτικών ασφαλίσεων.

Κατά το συνέδριο, ο Τάσος Ηλιακόπουλος, γενικός διευθυντής πωλήσεων και marketing της εταιρείας, παρουσίασε τη σχέση σε χρονικό βάθος δύο αιώνων της Achmea, μητρικής εταιρείας της Interamerican, με τις αγροτικές ασφαλίσεις και την ιδιαίτερη αξία προστασίας που προσθέτει η ασφαλιστική κάλυψη στην παραγωγική δραστηριότητα, τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη των αγροτικών επιχειρήσεων.

Χαρακτηριστικά, το διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως «η ανάγκη για ιδιωτική ασφάλιση των γεωργικών δραστηριοτήτων και υποδομών αυξάνεται, δεδομένου ότι αυξάνονται και οι κίνδυνοι που τις απειλούν λόγω και της κλιματικής αλλαγής – των ακραίων φυσικών φαινομένων. Προφανώς, η εποχή κατά την οποία ο αγρότης έστρεφε το βλέμμα τους στον ουρανό, έχει περάσει. Σήμερα, ο επαγγελματίας καλλιεργητής στρέφεται στην ασφαλιστική κάλυψη».

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν και στελέχη της διεύθυνσης αγροτικών ασφαλίσεων και πωλήσεων της εταιρείας (Ε. Κοκορέλη, Α. Σαλαγκούδης, Π. Τόγια και Γ. Ρήγας).

Ο αγροτικός τομέας συνεισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας μας περί το 4%, έχοντας προοπτική κομβικού ρόλου στην προσπάθεια ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας. Η Interamerican εισήλθε το 2016 στην ασφάλιση του αγροτικού τομέα με νέα, πρωτοποριακά προγράμματα, εστιάζοντας στη συστηματική αντιμετώπιση πολλαπλών φυσικών και επιχειρηματικών κινδύνων.

Η εταιρεία παρέχει στον επαγγελματία αγρότη τη δυνατότητα επιλογής και σύνθεσης καλύψεων για αγροτικές κατοικίες και κτήρια (γεωργικά, κτηνοτροφικά), εγκαταστάσεις θερμοκηπίων και εξοπλισμό θερμοκηπίων, γεωργικά μηχανήματα υπαίθρου και αγροτικά οχήματα, μηχανήματα παραγωγής και συσκευασίας, φυτική παραγωγή υπαίθρια και εντός θερμοκηπίου, μεταφορές αγροτικών προϊόντων και αστική ευθύνη έναντι τρίτων: γενική, εργοδότη και προϊόντος.

Η ασφάλιση της φυτικής παραγωγής παρέχεται είτε ως κάλυψη φυτικής παραγωγής θερμοκηπίου είτε υπαίθριων καλλιεργειών για σειρά κινδύνων, εξειδικευμένων για την κάθε κατηγορία.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας